luni, 19 august 2019

24 de copii în spital cu toxiinfecții alimentare - elevii spun că li s-a dat să mănânce carne stricată!

Numărul copiilor internați în spitalele din Argeș, cu simptome de toxiinfecție alimentară, a ajuns la 24, iar conducerea școlii unde s-au îmbolnăvit elevii face apel la părinți să-i ducă pe copii la spital dacă au febră. Ministerul Sănătății susține că, potrivit copiilor, pulpele prezentau semne de alterare.

Potrivit directorului Direcției de Sănătate Publică Argeș, Sorina Honțaru, astăzi, la spitalele din județul Argeș s-au mai prezentat, în afara celor 14 copii internați deja, alți 11. Dintre aceștia, unul a plecat acasă, iar 10 au fost internați, astfel că numărul total al copiilor aflați în spitale este acum de 24.

Sorina Honțaru a declarat, pentru agenția Mediafax, că paturile libere din Spitalului de Pediatrie Pitești au fost reorganizate în așa fel încât să poată primi alți copii bolnavi, dacă va fi cazul.

Recomandare: ALERTĂ! Peste 94.000 de cazuri de infecții respiratorii acute, într-o singură săptămână: zeci de morți din cauza gripei!

La rândul său, directorul Școlii nr. 16 "Ion Luca Caragiale" din Pitești, Alin Vlad, face un apel la părinți să nu îi țină pe copii acasă dacă fac febră, crezând că sunt simptome de răceală, ci să-i ducă imediat la spital.

Alin Vlad a declarat că școala are, din anul 2008, un contract cu o firmă privată care gătește pentru copii într-un spațiu al cărui teren aparține unității de învățământ. "Mâncarea se gătește într-un chioșc din curtea școlii", a spus directorul citat de Mediafax.

Pe de altă parte, Ministerul Sănătății susține că, potrivit unei informări a DSP Argeș, elevii internați s-au fi plâns de pulpele de pui.

"Din afirmațiile părinților însoțitori, precum și din cele ale copiilor internați, reiese faptul că în data de 03.03.2016 orele 12.30 au consumat în incinta Școlii Gimnaziale Nr.16 Pitești, în cadrul programului after-school, la masa de prânz un meniu format din brânză cu mămăliguță, pulpe de pui la cuptor cu piure de cartofi și salată de varză albă. Tot din afirmațiile copiilor internați, pulpele prezentau semne de alterare", se arată într-un comunicat al MS.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, 11 elevi ai Școlii nr. 16 "Ion Luca Caragiale" din Pitești au ajuns la spitalele din Argeș cu simptome de toxiinfecție alimentară, după ce joi au mâncat la after-school brânză cu mămăligă și pulpe de pui. Pe parcursul zilei, la spital s-au mai prezentat trei copii.

Directorul Școlii nr. 16 "Ion Luca Caragiale" din Pitești, Alin Vlad, declara că între 150 și 180 de elevi au servit, joi, la after-school, mămăligă cu brânză și pulpe de pui. Acesta adăuga că de opt ani de când lucrează la școală nu au fost niciodată probleme.

Pentru meniul servit la școala nr 16 din Pitești un elev plătește 10 lei pe zi.

Comenteaza aceasta stire