luni, 19 august 2019

12 membri ai clanului Raim din Mangalia, ridicați pentru audieri - update

Au intrat mascații în această dimineață, peste membrii clanului Raim din Mangalia. Pistoale, arme albe și documente ridicate cu sacii au ajuns în mâna polițiștilor. 12 suspecți au fost ridicați pentru audieri. Iar perchezițiile nu au fost lipsite de incidente, pentru că în momentul în care au văzut că suspecții sunt filmați, rudele lor au sărit asupra jurnaliștilor.

Nici nu se luminase de ziuă când mascații, însoțiți de jandarmi, polițiști din Constanța și Mangalia, dar și ofițeri DGA, băteau la ușile membrilor clanului Raim. Unii dintre suspecți nu au răspuns, așa că luptătorii DIAS au intrat în forță. Încă din primele minute în care au pătruns în locuințele vizate, polițiștii au găsit un adevărat arsenal.

Pistoale, bâte, cuțite. De la case, oamenii legii au trecut la autoturisme. Și aici, același peisaj de război. Bâte și cozi de topoare ascunse prin portiere și portbagaj, pentru a putea fi repede scoase în caz de scandal. Nici, Mustafa Raim, cel care conduce temutul clan din Mangalia, nu a scăpat. Percheziția mașinilor lui s-a făcut cu el de față. Până la prânz, 12 persoane erau deja reținute. Polițiștii aveau în vizor 17, dar au aflat că restul suspecților sunt plecați prin străinătate.

Polițiștii spun că membrii clanului Raim nu se sfiau să ceară taxă de protecție, dar au la activ și mai multe dosare pentru șantaj. Din duba mascaților, liderul grupării, Mustafa Raim, săltat împreună cu fiul său, nu a scos niciun cuvânt. Rudele lor însă, s-au năspustit asupra jurnaliștilor, în momentul în care au văzut că totul se filmează.

Cei 12 membri ai clanului Raim au ajuns în urmă cu câteva ore la sediul Inspectoratului de Poliție Constanța, unde sunt acum audiați. Indivizii sunt cercetați în cel puțin 10 dosare penale, unele dintre ele instrumentate de ofițerii de la Crima Organizată. De ani de zile suspecții fac legea în Mangalia, însă de această dată polițiștii le-au venit de hac.

Totul a pornit, se pare, de la un scandal care a avut loc, în luna mai, într-o discotecă din Neptun. Atunci membrii grupării i-au bătut pe câțiva tineri din Mangalia. Aceștia au depus plângeri împotriva lor, iar suspecții i-au amenințat cu moartea ca să-și retragă plângerile. Anchetatorii au intrat pe fir, i-au filat luni întregi și le-au interceptat telefoanele și, când a fost momentul potrivit, i-au luat ca din oală.

Comenteaza aceasta stire