luni, 15 octombrie 2018

125 de ani de la înființarea Liceului Pedagogic, marcați prin evenimente

De Roxana Glăvan 0:04, 23 mai 2018 189 vizite Invatamant

Ne introduc în tainele literelor și ale cifrelor și, cu răbdare și dăruire, ne ghidează pașii în viață. Vorbim despre educatori, învățători, profesori, diriginți, oameni pentru care cartea este sfântă și care reușesc prin trucuri numai de ei știute să ne marcheze existența.

Cei mai mulți dintre dascălii din Constanța s-au format la Liceul Pedagogic, astăzi la ceas aniversar. Colegiul Național Pedagogic Constantin Brătescu a sărbătorit 125 de ani de la înființare alături de foști și actuali dascăli, de elevi și absolvenți realizați și care se mândresc cu școala din spate.

În anul Centenarului, Constanța celebrează  125 de ani de la înființarea Școlii Normale de Învățători, prima denumire a Colegiului Național Pedagogic “Constantin Brătescu”. Foști și actuali dascăli și elevi, alături de oficiali din învățământ, au vorbit despre importanța școlii pedagogice de la malul mării și despre valorile care s-au format aici.

De-a lungul timpului, Liceul Pedagodic a format generații de elevi, dar a fost și centru de perfecționare a educatorilor și învățătorilor din Dobrogea. Liceul a deținut titulatura de “Școală Europeană” de cinci ori consecutiv, fiind singura unitate școlară din Dobrogea care a reușit această performanță. 

Într-o lume în care oamenii de la catedră sunt blamați, neplătiți corespunzător sau trimiși să predea la sute de kilometri distanță, în condiții greu de imaginat, sunt și copii care visează să devină învățători sau profesori.

Elevii de la Colegiul Pedagogic Constantin Brătescu au marcat acest eveniment printr-un spectacol aniversar.

 

Comenteaza aceasta stire

Preșcolarii și părinții de la Grădinița 'Steluțele Mării' din Constanța, educatori de Ziua Internațională a Educației
De Roxana Glăvan 5 octombrie 2018

“Copacul Educației” a fost poarta de încercare a zilei. Mai dibaci decât ar crede oricine, copiii de trei-patru ani au lipit litere, caiete, cifre, creioane și cărți decupate de părinți, formând copacul educației.

ZIUA MONDIALĂ A EDUCAȚIEI. Școlile din Capitală și din câteva județe, închise astăzi!
De Neptun TV 5 octombrie 2018

Ziua Mondială a Educației este sărbătorită la 5 octombrie, începând cu anul 1994, fiind desemnată astfel de către UNESCO.

CONSTANȚA. Colegiul Pedagogic 'Constantin Brătescu' participă la EUROSCOLA 2018! Flash mob în curtea Colegiului, de Ziua Educației
De Neptun TV 4 octombrie 2018

Vineri, 5 octombrie 2018, ora 12.30 cu ocazia Zilei Educației, membrii echipei Euroscola CNPCB, vă invită să respectăm împreună două dintre cele 17 obiective de dezvoltare durabilă - reducerea inegalităților și dreptul la educație de calitate - prin realizarea unui flash mob în curtea Colegiului la ora 12.30.

Ce facultăți au fost în topul preferințelor pentru absolvenții de liceu
De Mediafax 2 octombrie 2018

În țară există specializări suspendate din cauză că nu au fost suficienți doritori. Singura facultate care pregătește specialiști în tehnologia mobilei are zeci de locuri libere.

Din 1 octombrie începe noul an universitar. Aproximativ 500.000 de studenți, în învățământul superior. Cum s-au pregătit pentru deschidere marile universități
De Mediafax 30 septembrie 2018

Potrivit Biroului de presă al ministerului Educației Naționale, la toate cele trei cicluri de învățământ, respectiv licență, masterat și doctorat, sunt circa 500.000 de studenți înscriși.

CONSTANȚA. 14 cabinete medicale școlare de stomatologie vor fi renovate! GALERIE FOTO
De Neptun TV 17 septembrie 2018

Peste două luni, elevii vor avea la dispoziție servicii de îngrijire a danturii, cu ajutorul unor aparaturi medicale noi.