vineri, 22 iunie 2018

125 de ani de la înființarea Liceului Pedagogic, marcați prin evenimente

De Roxana Glăvan 0:04, 23 mai 2018 173 vizite Invatamant

Ne introduc în tainele literelor și ale cifrelor și, cu răbdare și dăruire, ne ghidează pașii în viață. Vorbim despre educatori, învățători, profesori, diriginți, oameni pentru care cartea este sfântă și care reușesc prin trucuri numai de ei știute să ne marcheze existența.

Cei mai mulți dintre dascălii din Constanța s-au format la Liceul Pedagogic, astăzi la ceas aniversar. Colegiul Național Pedagogic Constantin Brătescu a sărbătorit 125 de ani de la înființare alături de foști și actuali dascăli, de elevi și absolvenți realizați și care se mândresc cu școala din spate.

În anul Centenarului, Constanța celebrează  125 de ani de la înființarea Școlii Normale de Învățători, prima denumire a Colegiului Național Pedagogic “Constantin Brătescu”. Foști și actuali dascăli și elevi, alături de oficiali din învățământ, au vorbit despre importanța școlii pedagogice de la malul mării și despre valorile care s-au format aici.

De-a lungul timpului, Liceul Pedagodic a format generații de elevi, dar a fost și centru de perfecționare a educatorilor și învățătorilor din Dobrogea. Liceul a deținut titulatura de “Școală Europeană” de cinci ori consecutiv, fiind singura unitate școlară din Dobrogea care a reușit această performanță. 

Într-o lume în care oamenii de la catedră sunt blamați, neplătiți corespunzător sau trimiși să predea la sute de kilometri distanță, în condiții greu de imaginat, sunt și copii care visează să devină învățători sau profesori.

Elevii de la Colegiul Pedagogic Constantin Brătescu au marcat acest eveniment printr-un spectacol aniversar.

 

Comenteaza aceasta stire

CONSTANȚA. Diana Pavlov, eleva care a luat 10 la Evaluarea Națională fără să fi făcut meditații: 'Am învățat zilnic'!
De Neptun TV 21 iunie 2018

O elevă din Constanța a reușit să obțină note maxime la Evaluarea Națională fără să fi făcut lecții în particular. Ea mai are un frate geamăn, David, care excelează la handbal.

EVALUAREA NAȚIONALĂ 2018. Un liceu din Constanța, în top 10 al celor mai bune licee din România
De Neptun TV 20 iunie 2018

Rezultatul acestui examen contează în procent de 80% pentru înscrierea la liceu.

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2018 publicate pe EDU.ro. Contestațiile la examenul de Evaluare Națională se pot depune până la ora 19:00!
De Neptun TV 19 iunie 2018

Primele rezultate la examenul de EVALUARE NAȚIONALĂ 2018 au fost afisate pe site-ul Evaluare.edu.ro.

REZULTATE EVALUAREA NAȚIONALĂ 2018, afișate pe portalul Edu.ro. Cum poți depune contestație la NOTE CAPACITATE 2018 și când sunt publicate rezultatele finale la EVALUARE
De Mediafax 17 iunie 2018

Primele rezultate la EVALUAREA NAȚIONALĂ 2018 vor fi afișate marți, 19 iunie, iar în aceeași zi, între orele 14.00 - 19.00, se vor putea depune contestațiile. După soluționarea contestațiilor, notele finale vor fi făcute publice pe data de 23 iunie.

Evaluare Națională 2018: Absolvenții clasei a VIII-a susțin proba la limba maternă
De Neptun TV 14 iunie 2018

Peste 150.000 de elevi care au terminat clasa a VIII-a susțin, joi, 14 iunie, examenul la limba maternă, în cadrul Evaluarii Naționale. Rezultatele finale vor fi afișate pe 23 iunie. Elevii vor primi subiectele la ora 09:00, iar examenul va dura două ore.

EVALUARE NAȚIONALĂ MATEMATICĂ 2018: Proba la matematică. Programul complet
De Neptun TV 13 iunie 2018

Primele rezultate ale evaluarii nationale vor fi afișate pe 23 iunie, iar în aceeași zi, între orele 14.00 - 19.00, se vor putea depune contestațiile. După soluționarea contestațiilor, notele finale vor fi făcute publice pe data de 23 iunie.

Astăzi este Ziua Învățătorului: Elevii vor merge la școală, însă nu vor face cursuri
De Neptun TV 5 iunie 2018

Ziua Învățătorului este sărbătorită în fiecare an pe 5 iunie. Data de 5 iunie reprezintă și ziua nașterii lui Gheorghe Lazăr, cel considerat fondatorul învățământului românesc.

Încep înscrierile la Evaluarea Națională!
De Neptun TV 31 mai 2018

Cursurile elevilor de clasa a VIII-a se finalizează pe 8 iunie, urmând ca pe 11 iunie să aibă loc proba scrisă la limba și literatura română din cadrul Evaluării Naționale.