miercuri, 12 decembrie 2018

125 de ani de la înființarea Liceului Pedagogic, marcați prin evenimente

De Roxana Glăvan 0:04, 23 mai 2018 195 vizite Invatamant

Ne introduc în tainele literelor și ale cifrelor și, cu răbdare și dăruire, ne ghidează pașii în viață. Vorbim despre educatori, învățători, profesori, diriginți, oameni pentru care cartea este sfântă și care reușesc prin trucuri numai de ei știute să ne marcheze existența.

Cei mai mulți dintre dascălii din Constanța s-au format la Liceul Pedagogic, astăzi la ceas aniversar. Colegiul Național Pedagogic Constantin Brătescu a sărbătorit 125 de ani de la înființare alături de foști și actuali dascăli, de elevi și absolvenți realizați și care se mândresc cu școala din spate.

În anul Centenarului, Constanța celebrează  125 de ani de la înființarea Școlii Normale de Învățători, prima denumire a Colegiului Național Pedagogic “Constantin Brătescu”. Foști și actuali dascăli și elevi, alături de oficiali din învățământ, au vorbit despre importanța școlii pedagogice de la malul mării și despre valorile care s-au format aici.

De-a lungul timpului, Liceul Pedagodic a format generații de elevi, dar a fost și centru de perfecționare a educatorilor și învățătorilor din Dobrogea. Liceul a deținut titulatura de “Școală Europeană” de cinci ori consecutiv, fiind singura unitate școlară din Dobrogea care a reușit această performanță. 

Într-o lume în care oamenii de la catedră sunt blamați, neplătiți corespunzător sau trimiși să predea la sute de kilometri distanță, în condiții greu de imaginat, sunt și copii care visează să devină învățători sau profesori.

Elevii de la Colegiul Pedagogic Constantin Brătescu au marcat acest eveniment printr-un spectacol aniversar.

 

Comenteaza aceasta stire

Minivacanța de 1 Decembrie 2018 pentru elevi. Câte zile vor fi liberi
De Neptun TV 27 noiembrie 2018

Elevii nu vor merge la școală vineri, în 30 noiembrie, zi de sărbătoare legală – Sfântul Andrei.