sîmbătă, 19 aprilie 2014

19 secții de votare din municipiul Constanța, amenajate pentru alegerile locale de duminică, au fost mutate

19 secții de votare din municipiul Constanța amenajate pentru alegerile locale de duminică au fost mutate. Primăria a făcut aceste modificări față de scrutinul din 2008 pentru ca secțiile să fie cât mai aproape de domiciliul constănțenilor. Asta pentru că, în unele cazuri, oamenii erau nevoiți să meargă câteva stații cu mijloacele de transport în comun ca să-și exprime opțiunea electorală. Toate informațiile legate de arondarea secțiilor de votare le puteți găsi pe site-ul nostru reporterntv.ro unde a fost postată lista cu modul în care Primăria Constanța a arondat fiecare stradă în parte. Majoritatea persoanelor cu drept de vot își vor exprima acest drept în aceleași locuri ca la alegerile precedente, din iunie 2008. Sunt însă și câteva modificări. 19 secții de votare au fost mutate mai aproape de domiciliul unor constănțeni. Unde se află acum acestea, dar și străzile arondate le puteți afla pe site. În urmă cu 4 ani, aceștia erau nevoiți să meargă câteva stații cu mijloacele de transport în comun pentru a ajunge la secția la care au fost repartizați și  acum au cerut Primăriei să facă schimbări. Sunt, însă, și câteva secții înființate pentru locuitorii din noile cartiere ale orașului. De exemplu, constănțenii din zona Boreal vor vota într-un spațiu comercial din apropiere. În plus, pentru alegerile de duminică va fi o secție nouă și pentru locuitorii din stațiunea Mamaia. Aceasta va fi amenajată la Vila 26 în zona hotelului Iaki. Aici vor putea să voteze toți cei care locuiesc în blocurile construite în ultimii patru ani în stațiunea Mamaia. Și pentru cei din cartierul de locuințe pentru tineri de pe strada Baba Novac se vor amenaja secții noi.  În total, pentru alegerile locale de pe 10 iunie, în municipiul Constanța, vor fi amenajate 197 de secții, cu șase mai multe decât erau în urmă cu patru ani.  În întreg județul vor fi 531 de secții de votare. Peste tot în țară cele aproape 18 mii de secții destinate alegerilor de pe 10 iunie vor funcționa în incinta unor instituții de învățământ. Sunt unele însă care vor fi amenajate în muzee, case private, cantine, puncte termice, clădiri ale fostelor CAP-uri sau chiar săli de nunți. În județul Alba, spre exemplu, vor fi secții de votare în holul cinematografului "Dacia", în incinta bazinului olimpic și a Stadionului Muncipal "Cetate". În Râmnicu Sărat vor fi secții la Centrul de recuperare pentru persoanele cu handicap și la cantina de ajutor social. În județul Ilfov, o secție de votare va fi chiar în casa privată a unui bărbat.  Printre cetățenii cu drept de vot din județul Sălaj se vor număra alegători care vor merge în sala de mese a Taberei Izvoarele Barcăului.  Și în județul nostru vor fi secții amenajate în astfel de spații. Una va fi în clădirea Cinematografului "Lumina" din orașul Negru Vodă, în timp ce altele vor funcționa la Spitalul de Ftiziologie Agigea și în fostul sediu al CAP Pietreni din comuna Deleni.

Abonează-te la newsletter

Comenteaza aceasta stire

Copiii din centrele de plasament sărbătoresc Paștele alături de familiile adoptive
De Silvia Pascale 18 aprilie 2014

Într-o dezlănțuire de bucurie, copiii din centrele de plasament constănțene s-au aruncat în brațele oamenilor care au decis să-i ia în familia lor de sărbători, apoi le-au mulțumit pentru acest gest minunat. Totul a fost posibil în urma Campaniei Neptun TV „Oferă familia ta unui copil fără familie”.

Haine noi de sărbători: constănțenii au început cumpărăturile pentru Paște
De Oana Iancu 18 aprilie 2014

Pregătirile pentru sărbătorile pascale sunt pe ultima sută de metri, iar în marile centre comerciale, încă de la primele ore ale dimineții, s-a creat un adevărat furnicar.

Cumpărături înainte de Paște: oamenii s-au îmbrâncit pentru cozonaci
De Andreea Radu 18 aprilie 2014

Bătaie pe cozonaci, într-un hypermarket din București. Zeci de persoane, care așteptau să le vină rândul la raionul cu produse de patiserie, au uitat de cele sfinte și, în Vinerea Mare, s-au îmbrâncit și și-au aruncat vorbe grele.

Aglomerație în piețele din Constanța, înainte de Paște
De Andreea Filip 18 aprilie 2014

Se spune că în Vinerea Mare trebuie să fim mai îngăduitori. Dar toleranța și gândurile bune s-au risipit imediat în piețe, acolo unde, la primele ore ale dimineții, pentru o pulpă de miel sau o legătură de verdețuri oamenii au căzut în păcatul vorbelor grele. Spre după-amiză, orașul s-a aglomerat mai ales în zona hipermarketurilor.

Vinerea Mare - o zi marcată de semnificații și superstiții
De Livia Petrescu 18 aprilie 2014

Vinerea Mare este ziua în care Mântuitorul Iisus Hristos a fost judecat, schingiuit, răstignit pe cruce și îngropat.

Vinerea Mare, ziua în care Iisus este judecat, răstignit și îngropat
De Madalina Pavel si Alina Gaju 18 aprilie 2014

Este Vinerea Mare, ziua plângerii și a patimilor. Întreaga creștinătate este în doliu pentru că în Iisus a fost răstignit și a murit pe cruce pentru mântuirea neamului. Simbolic, astăzi credincioșii ajung în mormântul Mântuitorului, trecând pe sub Sfântul Epitaf. Și catolicii marcheză această zi de doliu printr-o ceremonie specială numită Adorația Sfintei Cruci.

România, măturată de ninsori și ploi
De Cristina Pancrat 18 aprilie 2014

Paștele se apropie cu pași repezi, însă România este măturată de ninsori abundente și ploi însemnate cantitativ. Meteorologii emit cod după cod.

Drumul Crucii, reconstituit la Saraiu
De Oana Iancu 17 aprilie 2014

În Joia Patimilor, zeci de locuitori ai comunei constănțene Saraiu au avut ocazia să retrăiască cu emoție, clipele în care, în urmă cu două mii de ani, Mântuitorul a străbătut drumul spre Golgota. Acest lucru a fost posibil cu ajutorul actorilor de la Teatrul de Stat Constanța care au pus în scenă ultimele clipe ale lui Iisus, trăite pe acest Pământ.

Iepurașul a venit mai devreme pentru copiii instituționalizați din Constanța
De Silvia Pascale 17 aprilie 2014

Sosit mai devreme decât era așteptat, iepurașul le-a adus copiilor din centrele de plasament din Constanța cadouri utile pentru școală. Vorbim despre sute de uniforme nou-nouțe pe care o fabrică de textile din București a vrut să le doneze micuților instituționalizați.

Constănțenii s-au călcat în picioare pentru mielul de Paști GALERIE FOTO
De Madalina Pavel 17 aprilie 2014

Mai sunt doar trei zile până la Paște, așa că, astăzi, în piețe, constănțenii s-au călcat în picioare pentru un miel. S-au dus negocieri grele pentru ca, la sfârșit, atât fermierii, dar mai ales cumpărătorii să poată pleca acasă mulțumiți. În piața Pescăruș din Constanța oamenii au stat la coadă cu mult înainte să vină mieii.

Un nou program pentru circulația pe Podul de la Agigea
De Roxana Glăvan si Livia Petrescu 17 aprilie 2014

Putem circula în voie pe podul de la Agigea. Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale a ridicat restricțiile în perioada sărbătorilor pascale. Decizia a fost luată pentru a facilita accesul în această perioadă celor din sudul litoralului către Constanța, dar și pentru a nu-i pune pe turiștii care vin la mare să ocolească zeci de kilometri până ajung la destinație.

Tradiții și obiceiuri de Joia Mare
De Livia Petrescu 17 aprilie 2014

Joia Patimilor, Joia Mare, Joia Neagră, Joimarița sau Joi Mari cum mai este cunoscută în tradiția populară, este una dintre cele mai importante zile din Săptămâna Patimilor. Astăzi, bisericile rememorează spălarea picioarelor ucenicilor de către Mântuitorul Isus Hristos, Cina cea de Taina, rugăciunea din grădina Ghetsimani și trădarea lui Iuda.

Soluții pentru integrarea copiilor cu dizabilități în societate
De Andreea Radu 17 aprilie 2014

Discriminare, drepturi încălcate și nicio soluție din partea autorităților. Copiii cu dizabilități din România sunt constant victime ale societății, care îi condamnă la izolare. Deși există legi care le garantează educația, elevii cu dizabilități sunt cu greu acceptați în școlile tipice. Profesorii fug de ei, ca sa nu-și asume responsabilități suplimentare. Respinși și nedreptățiti, copiii noștri speciali ajung să-și rateze startul pentru un viitor normal.

Denia din Joia Mare: citirea celor 12 evanghelii
De Cristina Pancrat 17 aprilie 2014

Cele 12 evanghelii citite, în aceste momente, la Denia din Joia Mare alcătuiesc tabloul întregit al suferințelor cumplite pe care Iisus Hristos le-a trăit pe Drumul Crucii. În toate bisericile ortodoxe, credincioșii participă la o slujbă specială în care se vorbește despre îndelungata răbdare a Mântuitorului și imensa Lui dragoste față de oameni pentru care a făcut sacrificiul suprem.

Vremea urâtă a pus stăpânire pe România
De Cristina Pancrat si Florina Militaru 17 aprilie 2014

Sub atenționările cod galben ale meteorologilor România este răvășită de vânt, acoperită de zăpadă la munte și în pericol de inundații din cauza precipitațiilor. În aceste condiții, soarele nu pare să se arate până în ziua de Paște.

Instituțiile constănțene vor avea program special de sărbători
De Cristina Pancrat 17 aprilie 2014

Program special în perioada sărbătorilor de Paște și a minivacanței de 1 Mai pentru instituțiile constănțene. Casieriile unde se plătesc impozitele, taxele, facturile la apă, lumină și căldură vor fi închise. Și transportul în comun va funcționa după un orar modificat.

Localnicii și turiștii, așteptați la slujba de Înviere în portul turistic din Mangalia
De Sorin Dragomir 16 aprilie 2014

Localnicii din Mangalia, dar și turiștii vor merge în portul turistic să ia lumină în noaptea de Înviere. Slujba pe malul mării a devenit o tradiție de 13 ani încoace. Autoritățile se așteaptă ca peste șase mii de oameni să participe la evenimentul religios.

Miercurea Mare, pilda „Femeii păcătoase“
De Andreea Filip 16 aprilie 2014

În bisericile din toată țara au loc slujbe religioase dedicate Săptămânii Patimilor. Ce de astăzi amintește de pilda femeii păcătoase, care a spălat cu lacrimi și a uns cu mir picioarele Mântuitorului.

Peste 300 de polițiști se vor afla în misiune cu ocazia sărbătorilor pascale
De Antonia Maer 16 aprilie 2014

Peste 300 de polițiști sunt angrenați, zilnic, în Constanța, în acțiunile organizate în perioada sărbătorilor pascale. Misiunile lor au fost prezentate astăzi de noul inspector șef interimar al Poliției Județului Constanța, comisarul șef Dumitru Bogdan Despescu.

Iarna refuză să ne părăsească. Cod galben de ninsori și ploi în Săptămâna Patimilor
De Silvia Pascale si Elena Chiper 16 aprilie 2014

În Săptămâna Patimilor vremea urâtă pune stăpânire pe România. Deși am trecut, oficial, de jumătatea primăverii, ninsorile s-au reîntors. Unii spun că ar fi zăpada mieilor, altora nu le vină să creadă că în plină primăvară au rămas înzăpeziți. De altfel, Administrația Națională de Meteorologie a emis în această dimineață, pentru zonele montane din 7 județe, un nou cod galben de ploi abundente și ninsori.

Denia din Marțea Mare, ungerea cu mir a Mântuitorului de femeia păcătoasă
De Elenis Vlahbei 15 aprilie 2014

Am intrat în Săptămâna Patimilor, iar credincioșii participă în fiecare seară la slujbe speciale, cunoscute sub numele de „Denii”. Acestea povestesc cele mai importante momentele petrecute în viața Mântuitorului din ziua în care a intrat în Ierusalim.