duminică, 29 martie 2015

19 secții de votare din municipiul Constanța, amenajate pentru alegerile locale de duminică, au fost mutate

19 secții de votare din municipiul Constanța amenajate pentru alegerile locale de duminică au fost mutate. Primăria a făcut aceste modificări față de scrutinul din 2008 pentru ca secțiile să fie cât mai aproape de domiciliul constănțenilor. Asta pentru că, în unele cazuri, oamenii erau nevoiți să meargă câteva stații cu mijloacele de transport în comun ca să-și exprime opțiunea electorală. Toate informațiile legate de arondarea secțiilor de votare le puteți găsi pe site-ul nostru reporterntv.ro unde a fost postată lista cu modul în care Primăria Constanța a arondat fiecare stradă în parte. Majoritatea persoanelor cu drept de vot își vor exprima acest drept în aceleași locuri ca la alegerile precedente, din iunie 2008. Sunt însă și câteva modificări. 19 secții de votare au fost mutate mai aproape de domiciliul unor constănțeni. Unde se află acum acestea, dar și străzile arondate le puteți afla pe site. În urmă cu 4 ani, aceștia erau nevoiți să meargă câteva stații cu mijloacele de transport în comun pentru a ajunge la secția la care au fost repartizați și  acum au cerut Primăriei să facă schimbări. Sunt, însă, și câteva secții înființate pentru locuitorii din noile cartiere ale orașului. De exemplu, constănțenii din zona Boreal vor vota într-un spațiu comercial din apropiere. În plus, pentru alegerile de duminică va fi o secție nouă și pentru locuitorii din stațiunea Mamaia. Aceasta va fi amenajată la Vila 26 în zona hotelului Iaki. Aici vor putea să voteze toți cei care locuiesc în blocurile construite în ultimii patru ani în stațiunea Mamaia. Și pentru cei din cartierul de locuințe pentru tineri de pe strada Baba Novac se vor amenaja secții noi.  În total, pentru alegerile locale de pe 10 iunie, în municipiul Constanța, vor fi amenajate 197 de secții, cu șase mai multe decât erau în urmă cu patru ani.  În întreg județul vor fi 531 de secții de votare. Peste tot în țară cele aproape 18 mii de secții destinate alegerilor de pe 10 iunie vor funcționa în incinta unor instituții de învățământ. Sunt unele însă care vor fi amenajate în muzee, case private, cantine, puncte termice, clădiri ale fostelor CAP-uri sau chiar săli de nunți. În județul Alba, spre exemplu, vor fi secții de votare în holul cinematografului "Dacia", în incinta bazinului olimpic și a Stadionului Muncipal "Cetate". În Râmnicu Sărat vor fi secții la Centrul de recuperare pentru persoanele cu handicap și la cantina de ajutor social. În județul Ilfov, o secție de votare va fi chiar în casa privată a unui bărbat.  Printre cetățenii cu drept de vot din județul Sălaj se vor număra alegători care vor merge în sala de mese a Taberei Izvoarele Barcăului.  Și în județul nostru vor fi secții amenajate în astfel de spații. Una va fi în clădirea Cinematografului "Lumina" din orașul Negru Vodă, în timp ce altele vor funcționa la Spitalul de Ftiziologie Agigea și în fostul sediu al CAP Pietreni din comuna Deleni.

Comenteaza aceasta stire

România a trecut la ora oficială de vară
De Alex Costea 29 martie 2015

Astăzi estea cea mai scurtă zi din acest an, cu doar 23 de ore, deoarece România a trecut la ora oficială de vară. Noaptea trecută, ceasurile noastre nu au mai ținut cont de reguli și, cât ai clipi, au sărit de la ora trei direct la ora patru.

Primăria Constanța a împărțit asociațiilor de proprietari flori, gazon și gard viu
De Roxana Glăvan 28 martie 2015

Mai sunt două săptămâni până la Paște și toată lumea se pregătește de curățenia de primăvară. Nu doar în case, ci și în grădinile din jur. Primăria Constanța a distribuit, astăzi, asociațiilor de proprietari arbuști, flori și gazon.

Zilele Asistenței Sociale la Cumpăna: ce înseamnă să fii asistent social
De Alina Gâju 28 martie 2015

Să fie empatic și să își deschidă sufletul spre fiecare persoană aflată în dificultate. Sunt două dintre condițiile necesare pentru a fi un bun asistent social. În luna martie a fiecărui an se sărbătorește Ziua Asistenței Sociale.

Piesa “Visul unei nopți de vară” a avut premiera, seara trecută la Constanța
De Roxana Murat 28 martie 2015

De Ziua Mondială a Teatrului, constănțenii au primit cadou “Visul unei nopți de vară”. Piesa scrisă de William Shakespeare în urmă cu peste patru sute de ani, a avut premiera, seara trecută pe scena Teatrului de Stat din Constanța.

Ctitorul primului teatru românesc din Dobrogea, comemorat la Constanța
De Silvia Pascale 27 martie 2015

“Demostene Tranulis a fost un mare filantrop și iubitor de artă, iar numele lui va dăinui prin ceea ce ne-a lăsat moștenire”. Cuvintele le aparțin nepoatelor celui care a ctitorit primul teatru românesc din Dobrogea, actualul “Fantasio”.

CONSTANȚA STINGE LUMINA! „Ora Pâmântului” va fi marcată în peste 7000 de orașe!
De Oana Iancu 27 martie 2015

„Dăruiește naturii din energia ta!” Este mesajul prin care românii sunt îndemnați ca în această seară, preț de 60 de minute, să stingă lumina.

97 de ani de la Unirea Basarabiei cu țara. Iată cum au marcat studenții din Republica Moldova acest moment la Constanța
De Silvia Pascale 27 martie 2015

Au trecut 97 de ani de la unirea Basarabiei cu țara mamă în anului 1918, dar emoția acelui moment încă mai există.

EARTH HOUR. Primăria și Prefectura Constanța STING LUMINA de Ziua Pământului

Sâmbătă, 28 martie, la ora 20.30, de Ora Pământului, reprezentanții Primăriei Constanța îi invită pe locuitorii municipiului să participe la o lecție de ecologie la nivel mondial, prin stingerea luminii și închiderea tuturor aparatelor electrocasnice.

Eveniment cu zeci de oameni pentru marcarea Zilei Mondiale de Luptă împotriva Epilepsiei!
De Bogdan Muzgoci 27 martie 2015

Ziua Mondială de luptă împotriva Epilepsiei a fost marcată și în acest an în Capitală, sub semnul culorii violet. Zeci de copii, însoțiți de părinți, au participat la evenimentul Purple Salsa organizat de Asociația pentru Dravet și alte Epilepsii Rare, în colaborare cu mai multe școli de dans. Cei prezenti au demonstrat că boala poate fi învinsă dacă nu ești singur.

Culmea sindicalismului în port. Protestatarii nu au venit să își ceară drepturi, ci să își susțină patronii în fața mai marilor de la București
De Bogdan Muzgoci 26 martie 2015

Sindicatele din port au susținut cu surle și trâmbițe interesele patronatelor în fața Ministerului Transporturilor. Aproximativ 500 de angajați au protestat astăzi în Capitală împotriva planului de dezvoltare propus de Administrația Porturilor Maritime.

Alegeri controversate la Muftiat
De Andreea Filip 26 martie 2015

Alegerile pentru desemnarea noului Muftiu al Cultului Musulman din România au fost amânate pentru 27 aprilie. Pe de o parte, Iusuuf Murat spune că i-a lăsat răgaz încă o lună contracandidatului său pentru a cunoaște mai bine problemele comunității.

România trece astăzi la ora de vară - vezi ce ne sfătuiesc medicii
De Oana Iancu 26 martie 2015

România trece în noaptea de sâmbătă spre duminică la ora oficială de vară. Astfel, ceasurile vor fi date înainte cu o oră, ceea ce înseamnă că ora trei devine ora patru.

În buricul Constanței, ateliere de cusut, ii tradiționale și șezători
De Silvia Pascale 26 martie 2015

O ie face cât o mie de cuvinte. Cusăturile sale unice vorbesc meșteșugit despre frumusețea României, dar și despre propria-ți viață. Mai mult decât atât te ajută să trăiești cel mai profund sentiment de mândrie că aparții acestui loc.

Salonul de Dotări Hoteliere și Târgul de Mobilă vă așteaptă la Pavilionul Expozițional din Mamaia
De Alina Gâju 26 martie 2015

Mobilă de calitate, lucrată din cel mai bun lemn românesc sau aparate care purifică aerul în cameră. Sunt câteva dintre noutățile de care pot profita operatorii din turism care vor să-și impresioneze turiștii în acest sezon estival.

Istoricul Nicolae Cușa a lansat volumul „Istoria zbuciumată a macedonenilor – aromâni din România”
De Mihai Tudorică 26 martie 2015

"Istoria zbuciumată a macedonenilor – aromâni din România". Acesta este titlul noului volum pe care scriitorul Nicolae Cușa l-a lansat ieri în aula Bibliotecii Județene „Ioan N. Roman” din Constanța. La eveniment au participat sute de oameni, printre care și Stere Halep, tatăl Simonei Halep.

ANGAJĂRI. Cursuri de formare profesională la Constanța și Mangalia!
De Alin Tarnovschi 26 martie 2015

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Constanța organizează, în perioada următoare mai multe cursuri de formare profesională în Constanța și Mangalia.

„Istoria zbuciumată a macedonenilor“, noul volum lansat de Nicolae Cușa
De Mihai Tudorică 25 martie 2015

„Istoria zbuciumată a macedonenilor – aromâni din România”. Este titlul volumul lansat în această seară de scriitorul Nicolae Cușa.

Final fericit! Tratatul de medicină al neurochirurgului Leon Dănăilă va fi publicat gratuit de Editura Academiei Române
De Silvia Pascale 25 martie 2015

Povestea emoționantă a neurochirurgului Leon Dănăilă, academicianul dispus să-și vândă apartamentul pentru a-și putea publica cele mai noi studii de specialitate, are un final fericit.

Invitație la teatru. Vineri, 27 martie, de la ora 19.00 actorii Teatrului de Stat Constanța prezinta premiera piesei “Visul unei nopți de vară”
De Silvia Pascale 25 martie 2015

“Faceți iubire, nu război”. Este mesajul pe care actorii Teatrului de Stat Constanța îl vor transmite vineri, 27 martie, la premiera piesei “Visul unei Nopți de vară” scrisă de William Shakespeare.

VEȘTI BUNE. Guvernul vrea să REDUCĂ cota TVA din iunie!
De Cristi Popovici si Bogdan Muzgoci 25 martie 2015

TVA general de 20 la sută și 9 la sută pentru alimentele de bază sunt principalele prevederi ale noului Cod Fiscal aprobat astăzi de Guvern. Actul normativ va intra în vigoare la 1 ianuarie 2016, dar premierul Victor Ponta vrea ca reglementările privind reducere TVA să se aplice chiar din această vară. Codul fiscal vine și cu vești mai puțin bune.

Astăzi creștin ortodocșii sărbătoresc BUNAVESTIRE!
De Cristina Pancrat si Andreea Filip 25 martie 2015

Clopotele au bătut astăzi a sărbătoare. Potrivit cărților sfinte, Arhanghelul Gavriil i-a vestit Fecioarei Maria că a fost aleasă să dea naștere lui Iisus Hristos. Biserica ce poartă hramul Bunei Vestiri din Constanța a devenit neîncăpătoare pentru credincioșii veniți să se roage.