marţi, 23 septembrie 2014

19 secții de votare din municipiul Constanța, amenajate pentru alegerile locale de duminică, au fost mutate

19 secții de votare din municipiul Constanța amenajate pentru alegerile locale de duminică au fost mutate. Primăria a făcut aceste modificări față de scrutinul din 2008 pentru ca secțiile să fie cât mai aproape de domiciliul constănțenilor. Asta pentru că, în unele cazuri, oamenii erau nevoiți să meargă câteva stații cu mijloacele de transport în comun ca să-și exprime opțiunea electorală. Toate informațiile legate de arondarea secțiilor de votare le puteți găsi pe site-ul nostru reporterntv.ro unde a fost postată lista cu modul în care Primăria Constanța a arondat fiecare stradă în parte. Majoritatea persoanelor cu drept de vot își vor exprima acest drept în aceleași locuri ca la alegerile precedente, din iunie 2008. Sunt însă și câteva modificări. 19 secții de votare au fost mutate mai aproape de domiciliul unor constănțeni. Unde se află acum acestea, dar și străzile arondate le puteți afla pe site. În urmă cu 4 ani, aceștia erau nevoiți să meargă câteva stații cu mijloacele de transport în comun pentru a ajunge la secția la care au fost repartizați și  acum au cerut Primăriei să facă schimbări. Sunt, însă, și câteva secții înființate pentru locuitorii din noile cartiere ale orașului. De exemplu, constănțenii din zona Boreal vor vota într-un spațiu comercial din apropiere. În plus, pentru alegerile de duminică va fi o secție nouă și pentru locuitorii din stațiunea Mamaia. Aceasta va fi amenajată la Vila 26 în zona hotelului Iaki. Aici vor putea să voteze toți cei care locuiesc în blocurile construite în ultimii patru ani în stațiunea Mamaia. Și pentru cei din cartierul de locuințe pentru tineri de pe strada Baba Novac se vor amenaja secții noi.  În total, pentru alegerile locale de pe 10 iunie, în municipiul Constanța, vor fi amenajate 197 de secții, cu șase mai multe decât erau în urmă cu patru ani.  În întreg județul vor fi 531 de secții de votare. Peste tot în țară cele aproape 18 mii de secții destinate alegerilor de pe 10 iunie vor funcționa în incinta unor instituții de învățământ. Sunt unele însă care vor fi amenajate în muzee, case private, cantine, puncte termice, clădiri ale fostelor CAP-uri sau chiar săli de nunți. În județul Alba, spre exemplu, vor fi secții de votare în holul cinematografului "Dacia", în incinta bazinului olimpic și a Stadionului Muncipal "Cetate". În Râmnicu Sărat vor fi secții la Centrul de recuperare pentru persoanele cu handicap și la cantina de ajutor social. În județul Ilfov, o secție de votare va fi chiar în casa privată a unui bărbat.  Printre cetățenii cu drept de vot din județul Sălaj se vor număra alegători care vor merge în sala de mese a Taberei Izvoarele Barcăului.  Și în județul nostru vor fi secții amenajate în astfel de spații. Una va fi în clădirea Cinematografului "Lumina" din orașul Negru Vodă, în timp ce altele vor funcționa la Spitalul de Ftiziologie Agigea și în fostul sediu al CAP Pietreni din comuna Deleni.

Abonează-te la newsletter

Comenteaza aceasta stire

O buzoiancă este în pericol să-și piardă apartamentul din cauza datoriilor la întreținere
De Iulian Bunilă 23 septembrie 2014

A stat trei ani în Anglia, iar când a ajuns acasă, în România, era să facă infarct când a văzut ce datorie a acumulat la întreținere. O buzoiancă este în pericol să-și pierde apartamentul, întrucât are de plătit peste 5.000 de lei restanțe și penalizări către asociația de proprietari.

Olandezii care au construit insulele artificiale din Dubai refac plajele românești. LITORALUL va câștiga 33 DE HECTARE
De Roxana Glăvan 23 septembrie 2014

De vara viitoare, turiștii care vor veni pe litoralul românesc se vor putea bucura de 33 de hectare în plus de plajă. Olandezii care au construit celebrele insule artificiale din Dubai refac, cu bani europeni, țărmurile în zonele cel mai afectate de eroziune.

De astăzi, sute de copii din satele constănțene se bucură de noile microbuze școlare cu care vor ajunge la timp la ore
De Silvia Pascale 23 septembrie 2014

De multe ori mergeau pe jos până la școală, sau se înghesuiau în mijloace de transport vechi și neîncăpătoare, dar situația s-a schimbat.

Două anotimpuri în 24 de ore. Diferență de 15 grade Celsius de la o zi la alta
De Oana Iancu 23 septembrie 2014

În 24 de ore am putea spune că am trecut prin două anotimpuri. Dacă ieri am avut peste 25 de grade Celsius, astăzi temperaturile au scăzut cu aproape 15 grade în toată țara.

Patru noi blocuri vor fi construite cu bani de la Guvern în cartierul social Henri Coandă
De Madalina Pavel 23 septembrie 2014

Primarul Radu Mazăre a anunțat astăzi extinderea cartierului Henri Coandă cu noi clădiri pentru persoanele defavorizate și amenajarea unui nou punct de atracție în Mamaia.

Astăzi a avut loc ECHINOCȚIUL DE TOAMNĂ, urmat de fenomenul “LUNA RECOLTEI”!
De Roxana Murat 22 septembrie 2014

Toamna și-a intrat deplin în drepturi astăzi, la ora 5:29, când a avut loc echinocțiul și începutul toamnei astronomice.

Vești bune! PREȚUL GAZELOR pentru consumatorii casnici rămâne neschimbat
De Roxana Murat 22 septembrie 2014

Avem o veste bună din partea Guvernului. Majorarea prețului la gaze pentru consumatorii casnici, care trebuia aplicată de la începutul lunii viitoare, a fost amânată.

Guvernul va da bani pentru salvamari și microbuze școlare
De Antonia Maer 22 septembrie 2014

Guvernul a adoptat ieri, prin ordonanță de urgență, un pachet de măsuri în sprijinul autorităților locale. De anul viitor, potrivit actului normativ, plata salvamarilor va putea fi făcută nu doar de la bugetul local, ci și de la cel de stat.

Școala de televiziune Tudor Vornicu deschide o filială la Constanța
De Elenis Vlahbei 22 septembrie 2014

Școala de Televiziune Tudor Vornicu își deschide porțile și la Constanța. Cursanții vor învăța ce presupune meseria de reporter, redactor, editor, producător știri, prezentator TV, regizor, operator imagine și montaj.

În urma lor, DEZASTRU! Patronii de beach-baruri au pus lacătul și au uitat să-și strângă gunoiul
De Oana Iancu 22 septembrie 2014

Sezonul estival s-a încheiat, agenții economici și-au frecat palmele a caștig, iar bucuria probabil i-a făcut să uite de gunoaiele care sunt tot ale lor. Așa se face că acum plaja care i-a ajutat să facă bani frumoși în sezon este sufocată de peturi și resturi menajere.

Ești student în Constanța? Care sunt PREȚURILE LA CHIRII și unde găsești cele mai bune oferte
De Roxana Glăvan 22 septembrie 2014

Este sfârșit de septembrie, deci perioada chiriilor. Ofertele sunt multe, studenții însă, greu de mulțumit. Și asta pentru că, spun ei, prețurile sunt prea mari. Astăzi, ne-am pus în locul lor și am făcut o radiografie a pieței imobiliare constănțene. Așa am aflat care sunt cele mai căutate zone, dar și unde putem vorbi despre cele mai mici prețuri din oraș.

Război între SERVICE-URILE AUTO, ASIGURATORI și AUTORITĂȚI. S-a lăsat cu amenzi grele! Cine le-a primit

Pe de-o parte, asociația service-urilor acuză că asigurătorii promovează evaziunea fiscală lăsând asigurații să abuzeze de așa-numitele reparații în regie proprie.

Peste 200 sute de tineri din Constanța au ieșit în stradă și au serbat fie la pas, fie cu bicicleta sau cu trăsura Ziua Internațională a Mersului fără Mașini
De Silvia Pascale 22 septembrie 2014

Mersul pe jos a câștigat astăzi la Constanța lupta împotriva comodității, dar și a poluării. Peste 200 sute de tineri au ieșit în stradă și au marcat fie la pas, fie cu bicicleta sau cu trăsura, Ziua Internațională a Mersului Fără Mașini. Mai bine de două ore, circulația pe strada Soveja, pe tronsonul Delfinariu – intersecția cu bulevardul Alexandru Lăpușneanu a fost închisă.

Artiștii vor primi înapoi indemnizațiile tăiate de Guvernul Boc
De Madalina Pavel 22 septembrie 2014

Vești cum nu se poate mai bune pentru actori, sportivi și academicieni. Guvernul a aprobat ieri o ordonanță prin care primesc din nou indemnizațiile de merit tăiate de Guvernul Boc. Este vorba despre peste 1.600 de persoane care vor beneficia lunar de echivalentul a 3 salarii medii pe economie.

Fără restricții de trafic în Mamaia. Care este acum limita de viteză în stațiune
De Elenis Vlahbei 22 septembrie 2014

Traficul din Mamaia a trecut la regulile de toamnă. Începând de ieri, șoferii pot circula cu o viteză legală de 70 km/h.

11 județe sunt sub cod galben de ploi însemnate cantitativ. Află care sunt acestea!
De Elenis Vlahbei 22 septembrie 2014

A plouat 24 de ore fără încetare în Maramureș, iar gospodăriile oamenilor au fost inundate. Șuvoaiele au măturat tot ce le-a stat în cale, iar localnicii au asistat neputincioși la dezastrul care i-a lovit. În acest moment este în vigoare un cod galben de ploi însemnate cantitativ în 11 județe din nordul și vestul țării.

Povești din adâncuri la Asta-i Viața!

De la ora 18.00, la Asta-i Viața!, povești din adâncuri spuse de scafandrii care au descoperit comorile subacvatice pe care turiștii le vor vizita de anul viitor.

Asta-i Viața! Per pedes

Mersul pe jos face piciorul frumos și păstrează aerul curat. Ziua Internațională a Mersului fără Mașini va fi marcată pentru prima dată în Constanța

Fațada PALATULUI PARLAMENTULUI, transformată complet cu ajutorul unor proiecții 3D
De Oana Iancu 21 septembrie 2014

Proiecții 3D de imagini și lumini au transformat complet, seara trecută, fațada Palatului Parlamentului. Mii de oameni au venit să vadă minunea tehnologică, dar și să se bucure mai apoi de un spectaculos foc de artificii și de un concert susținut de artiștii momentului.

Un român se poate îmbogăți. 6 milioane de euro, reportul uriaș la Loto 6/49
De Roxana Glăvan 21 septembrie 2014

Peste șase milioane de euro ar putea schimba destinul unui român care a jucat astăzi la Loto. Sunt mulți bani la mijloc, așa că și mai mulți au fost constănțenii care au pus un bilet cu numerele pe care le cred ei norocoase.

Cod galben de inundații în trei județe din nordul țării. Va ploua semnificativ în aproape toată țara
De Alina Gâju 21 septembrie 2014

După ce viiturile au făcut ravagii în vestul țării, hidrologii vin cu vești proaste pentru regiunile din nord.