joi, 27 noiembrie 2014

19 secții de votare din municipiul Constanța, amenajate pentru alegerile locale de duminică, au fost mutate

19 secții de votare din municipiul Constanța amenajate pentru alegerile locale de duminică au fost mutate. Primăria a făcut aceste modificări față de scrutinul din 2008 pentru ca secțiile să fie cât mai aproape de domiciliul constănțenilor. Asta pentru că, în unele cazuri, oamenii erau nevoiți să meargă câteva stații cu mijloacele de transport în comun ca să-și exprime opțiunea electorală. Toate informațiile legate de arondarea secțiilor de votare le puteți găsi pe site-ul nostru reporterntv.ro unde a fost postată lista cu modul în care Primăria Constanța a arondat fiecare stradă în parte. Majoritatea persoanelor cu drept de vot își vor exprima acest drept în aceleași locuri ca la alegerile precedente, din iunie 2008. Sunt însă și câteva modificări. 19 secții de votare au fost mutate mai aproape de domiciliul unor constănțeni. Unde se află acum acestea, dar și străzile arondate le puteți afla pe site. În urmă cu 4 ani, aceștia erau nevoiți să meargă câteva stații cu mijloacele de transport în comun pentru a ajunge la secția la care au fost repartizați și  acum au cerut Primăriei să facă schimbări. Sunt, însă, și câteva secții înființate pentru locuitorii din noile cartiere ale orașului. De exemplu, constănțenii din zona Boreal vor vota într-un spațiu comercial din apropiere. În plus, pentru alegerile de duminică va fi o secție nouă și pentru locuitorii din stațiunea Mamaia. Aceasta va fi amenajată la Vila 26 în zona hotelului Iaki. Aici vor putea să voteze toți cei care locuiesc în blocurile construite în ultimii patru ani în stațiunea Mamaia. Și pentru cei din cartierul de locuințe pentru tineri de pe strada Baba Novac se vor amenaja secții noi.  În total, pentru alegerile locale de pe 10 iunie, în municipiul Constanța, vor fi amenajate 197 de secții, cu șase mai multe decât erau în urmă cu patru ani.  În întreg județul vor fi 531 de secții de votare. Peste tot în țară cele aproape 18 mii de secții destinate alegerilor de pe 10 iunie vor funcționa în incinta unor instituții de învățământ. Sunt unele însă care vor fi amenajate în muzee, case private, cantine, puncte termice, clădiri ale fostelor CAP-uri sau chiar săli de nunți. În județul Alba, spre exemplu, vor fi secții de votare în holul cinematografului "Dacia", în incinta bazinului olimpic și a Stadionului Muncipal "Cetate". În Râmnicu Sărat vor fi secții la Centrul de recuperare pentru persoanele cu handicap și la cantina de ajutor social. În județul Ilfov, o secție de votare va fi chiar în casa privată a unui bărbat.  Printre cetățenii cu drept de vot din județul Sălaj se vor număra alegători care vor merge în sala de mese a Taberei Izvoarele Barcăului.  Și în județul nostru vor fi secții amenajate în astfel de spații. Una va fi în clădirea Cinematografului "Lumina" din orașul Negru Vodă, în timp ce altele vor funcționa la Spitalul de Ftiziologie Agigea și în fostul sediu al CAP Pietreni din comuna Deleni.

Comenteaza aceasta stire

Constanța va avea serviciu de urgență 112 pentru animale
De Roxana Glăvan 27 noiembrie 2014

Constanța va avea centru de primiri în regim de urgență pentru animale sălbalice, care va funcționa exact ca la persoane. Oricine va găsi o viețuitoare rănită o va putea aduce la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii, unde zilele acestea se construiește un centru de carantină ce va funcționa cu energie solară.

CROSUL 1 DECEMBRIE. Constanța aleargă, de Ziua Națională a României!

Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Constanța, cu susținerea Consiliului Județean Constanța, Prefecturii Județului Constanța, Poliției Rutiere și Inspectoratului de Jandarmi Județean Constanța organizează Crosul de 1 Decembrie, "Aleargă pentru sănătatea ta, aleargă pentru România!"

Primul pas pentru reabilitarea Sinagogii Mari din Constanța. O echipă de arhitecți a evaluat starea clădirii
De Alina Gâju 27 noiembrie 2014

Momentele în care Sinagoga Mare din Constanța era însuflețită de tradițiile iudaice sunt acum o amintire pentru evreii de la malul mării. Templul a devenit astăzi, o ruină. Reprezentanții comunității vor să-i redea strălucirea de altădată și să reabiliteze clădirea istorică. Primul pas a fost făcut astăzi, când o echipă de arhitecți a evaluat starea imobilului.

Minus 12 grade Celsius s-au înregistrat la Miercurea Ciuc
De Cristina Pancrat 27 noiembrie 2014

Temperaturile scad de la o zi la alta, în toată țara. În această dimineață, la Miercurea Ciuc, termometrele au arătat minus 12 grade Celsius, cea mai scăzută temperatură din acest sezon.

Peste 12.000 de români suferă de HIV/SIDA
De Irina Radu 26 noiembrie 2014

Rata de transmitere a HIV de la mamă la făt a scăzut de la 40% la doar 5 procente, dar a crescut numărul dependenților de droguri injectabile și al homosexualilor care au devenit seropozitivi.

A fost inaugurată Academia de Tenis din Capitală. Are șase terenuri cu gradene și nocturnă
De Oana Iancu 26 noiembrie 2014

Clasarea României în topul tenisului mondial pare să fi determinat autoritățile de la noi din țară să investească tot mai mult în sportul alb. Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a inaugurat astăzi Academia de tenis de la Arena Națională, astfel că, micuții pasionați de performantele Simonei Halep își pot urma visul antrenându-se aici.

Pacienții policlinicii CFR, tratați în frig. Medicii sunt nevoiți să vină cu caloriferul de acasă
De Roxana Glăvan 26 noiembrie 2014

Vin cu caloriferele de acasă, pentru ca pacienții să nu înghețe în cabinete. Se întâmplă la Policlinica CFR din Constanța, unde căldura a fost oprită din cauza datoriilor. Pacienții sunt nevoiți să se dezbrace pentru consult în frig, iar medicii să stea îmbrăcați ca afară.

Știrea Zilei: Prima victorie în instanță!

Președintele ales al Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantinescu, a obținut astăzi o primă victorie în instanță.

Casieriile RAJA vor fi închise pe 1 Decembrie 2014

S.C. RAJA S.A. informează abonații, că în perioada 29 noiembrie – 02 decembrie 2014, dispeceratul, echipele de intervenție, dar și reprezentanții societății vor lucra în program normal.

Pregătiri pentru parada de 1 Decembrie din Capitală. 2.800 de militari din țară și străinătate vor defila în Piața Constituției
De Florina Militaru 26 noiembrie 2014

Militarii se pregătesc intens zilele acestea pentru marea paradă organizată de Ziua Națională a României. Un antrenament la care au participat toate forțele terestre a avut loc astăzi în poligonul Ghencea.

METEO. Cod galben de ceață în mai multe județe din țară

Administrația Națională de Meteorologie a emis miercuri dimineața cod galben de ceață pentru mai multe județe.

Noapte friguroasă la Constanța
De Alina Gâju si Roxana Murat 26 noiembrie 2014

Iarna dă de veste că se va instala în curând și la malul mării. Iar semnalele sunt evidente: temperaturile scad cu fiecare zi, astfel că am avut parte de prima noapte rece la Constanța. În Dobrogea, mercurul din temometre a coborât până la minus 4 grade Celsius.

Topul celor mai neinspirate cadouri de Crăciun. Lista începe cu: banii!
De Oana Iancu 25 noiembrie 2014

Nu o să vă vină să credeți dar banii sunt printre cadourile pe care și le doresc europenii de Crăciun. O arată un studiu realizat în nu mai puțin de 17 țări, printre care și România. Așa că, dacă vreți să-i surprindeți pe cei apropiați ar fi timpul să ieșiți deja la cumpărături, pentru că același studiu arată că cei care fac cumpărături pe ultima sută de metri sunt cei care aleg cadouri neinspirate.

Amenzi uriașe pentru șoferii care nu au cauciucuri de iarnă. Vezi ce anunțuri fac polițiștii și meteorologii
De Alina Gâju 25 noiembrie 2014

Temperaturile scăzute anunțate de meteorologi pentru aceste zile i-au pus în gardă pe șoferii care nu și-au echipat mașinile cu anvelope de iarnă. Mulți constănțeni au făcut astăzi, cozi la vulcanizări pentru a-și schimba anvelopele. Cine este prins de poliție că circulă cu mașina nepregătită de sezonul rece riscă amenzi de până la 1.800 de lei.

IARNA VINE PE PATINE LA AQUA ICE MAGIC! Cel mai așteptat patinoar se deschide la 1 Decembrie
De Oana Iancu 25 noiembrie 2014

În această iarnă, distracția pe gheață se mută la Aqua Magic. Din peisajul feeric nu vor lipsi luminițele colorate, concertele și suprizele pregătie special pentru iubitorii sportului pe gheață. Muncitorii au lucrat și astăzi, la foc continuu, pentru ca totul să fie gata până la 1 Decembrie, când se deschid porțile patinoarului.

Peste 500 de femei din medii defavorizate participă la cursuri de calificare și recalificare
De Silvia Pascale 25 noiembrie 2014

Visează ca într-o zi oamenii să nu le mai privească pe sub sprâncene, iar angajatorii să le dea o șansă pentru a arăta ceea ce pot, înainte de a le închide ușa în nas.

Petrecere cu fasole și cârnați de 1 Decembrie la Constanța. Primăria pregătește 30.000 de porții
De Victor Radu 25 noiembrie 2014

Petrecere sută la sută românească de 1 Decembrie la Constanța. Primarul Radu Mazăre a anunțat că municipalitatea va pregăti 30 de mii de porții de fasole cu cârnați care vor fi oferite, gratuit, pensionarilor, dar și un spectacol cu lăutari.

În urma cutremurului de sâmbătă, Colegiul Tehnic „Edmond Nicolau” din Focșani are nevoie de reparații capitale
De Oana Iancu 25 noiembrie 2014

Cutremurul de sâmbătă seară a provocat pagube materiale importante la Colegiul Tehnic „Edmond Nicolau” din Focșani. Pereții au crăpat, iar în sălile de clasă a căzut tencuiala. Dascălii spun că unitatea de învățământ nu a mai fost reabilitată de aproape 15 ani.

Ada Milea și Bobo de la Fără Zahăr, la "Asta-i Viața!"

Ada s-a născut la Târgu Mureș, dar a locuit la Bistrița până a absolvit Universitatea de Artă Teatrală din Târgu Mureș, secția actorie. E "vinovată" de vreo patru-cinci albume muzicale, diferite pelicule sonore pentru piese de teatru si filme premiate printre care și „Eu când vreau să fluier, fluier", un artist interesant și nonconformist.

Ninge ca-n povești în multe zone din țară - și la Constanța au căzut primii fulgi!
De Alina Gâju 25 noiembrie 2014

Ninge ca-n povești în mai multe zone din țară, iar la munte stratul de zăpadă este demn de luat în seamă de cei care iubesc iarna. Frigul s-a instalat în toate regiunile, ba chiar vorbim de ger, cu valori termice de minus 10 grade Celsius!

Agitație în atelierele de croitorie din Constanța. Cererile pentru drapelele de 1 Decembrie au crescut de zece ori
De Silvia Pascale 24 noiembrie 2014

Sute de metri de material în culorile galben, roșu și albastru trec în aceste zile prin mâinile croitorilor pentru a fi transformate în cele mai frumoase drapele naționale. Până la 1 Decembrie, când vom sărbători Ziua României, în atelierele din Constanța, se va lucra fără pauză. Meșterii stindardelor spun că cererile au crescut și de zece ori față de anii trecuți, când doar instituțile publice făceau astfel de comenzi.