duminică, 1 martie 2015

19 secții de votare din municipiul Constanța, amenajate pentru alegerile locale de duminică, au fost mutate

19 secții de votare din municipiul Constanța amenajate pentru alegerile locale de duminică au fost mutate. Primăria a făcut aceste modificări față de scrutinul din 2008 pentru ca secțiile să fie cât mai aproape de domiciliul constănțenilor. Asta pentru că, în unele cazuri, oamenii erau nevoiți să meargă câteva stații cu mijloacele de transport în comun ca să-și exprime opțiunea electorală. Toate informațiile legate de arondarea secțiilor de votare le puteți găsi pe site-ul nostru reporterntv.ro unde a fost postată lista cu modul în care Primăria Constanța a arondat fiecare stradă în parte. Majoritatea persoanelor cu drept de vot își vor exprima acest drept în aceleași locuri ca la alegerile precedente, din iunie 2008. Sunt însă și câteva modificări. 19 secții de votare au fost mutate mai aproape de domiciliul unor constănțeni. Unde se află acum acestea, dar și străzile arondate le puteți afla pe site. În urmă cu 4 ani, aceștia erau nevoiți să meargă câteva stații cu mijloacele de transport în comun pentru a ajunge la secția la care au fost repartizați și  acum au cerut Primăriei să facă schimbări. Sunt, însă, și câteva secții înființate pentru locuitorii din noile cartiere ale orașului. De exemplu, constănțenii din zona Boreal vor vota într-un spațiu comercial din apropiere. În plus, pentru alegerile de duminică va fi o secție nouă și pentru locuitorii din stațiunea Mamaia. Aceasta va fi amenajată la Vila 26 în zona hotelului Iaki. Aici vor putea să voteze toți cei care locuiesc în blocurile construite în ultimii patru ani în stațiunea Mamaia. Și pentru cei din cartierul de locuințe pentru tineri de pe strada Baba Novac se vor amenaja secții noi.  În total, pentru alegerile locale de pe 10 iunie, în municipiul Constanța, vor fi amenajate 197 de secții, cu șase mai multe decât erau în urmă cu patru ani.  În întreg județul vor fi 531 de secții de votare. Peste tot în țară cele aproape 18 mii de secții destinate alegerilor de pe 10 iunie vor funcționa în incinta unor instituții de învățământ. Sunt unele însă care vor fi amenajate în muzee, case private, cantine, puncte termice, clădiri ale fostelor CAP-uri sau chiar săli de nunți. În județul Alba, spre exemplu, vor fi secții de votare în holul cinematografului "Dacia", în incinta bazinului olimpic și a Stadionului Muncipal "Cetate". În Râmnicu Sărat vor fi secții la Centrul de recuperare pentru persoanele cu handicap și la cantina de ajutor social. În județul Ilfov, o secție de votare va fi chiar în casa privată a unui bărbat.  Printre cetățenii cu drept de vot din județul Sălaj se vor număra alegători care vor merge în sala de mese a Taberei Izvoarele Barcăului.  Și în județul nostru vor fi secții amenajate în astfel de spații. Una va fi în clădirea Cinematografului "Lumina" din orașul Negru Vodă, în timp ce altele vor funcționa la Spitalul de Ftiziologie Agigea și în fostul sediu al CAP Pietreni din comuna Deleni.

Comenteaza aceasta stire

Doamnele și domnișoarele au petrecut în cluburi de 1 martie
De Cristina Pancrat 1 martie 2015

Petrecerea mărțișorului le-a adus noaptea trecută în cluburi pe doamne și domnișoare. Și chiar dacă tradițional băieții frumoși renunță la haine pe 8 martie, de data aceasta show-urile cu striperi au fost organizate mai devreme.

Polițiștii constănțeni le-au oferit flori și mărțișoare doamnelor și domnișoarelor
De Oana Iancu 1 martie 2015

Florarii constănțeni și-au făcut un stoc consistent de zambile, lalele sau ghiocei. Și nu au greși pentru că în piețe astăzi a fost nebunie.

MESAJE DE 1 MARTIE. Surprinde-ți persoanele dragi cu o urare la începutul primăverii
De Livia Petrescu 1 martie 2015

O variantă simplă și la îndemâna tuturor de a transmite MESAJE DE 1 MARTIE este sms-ul. Reporter NTV îți propune o colecție de mesaje și urări pe care le poți trimite persoanelor dragi.

Tradiții, obiceiuri și curiozități de Mărțișor
De Livia Petrescu 1 martie 2015

Conform descoperirilor arheologice, prima zi a primăverii era celebrată încă de acum 8.000 de ani. În timpul dacilor, aceste simboluri ale primăverii, pietricele albe și roșii înșirate pe o ață, erau confecționate de iarna și erau purtate doar pe 1 martie.

De mâine ANAF poate sigila unitățile comerciale care nu emit bonuri fiscale sau nu au case de marcat autorizate
De Victor Radu 28 februarie 2015

De mâine inspectorii Antifraudă vor putea sigila unitățile comerciale care nu emit bon fiscal. Totodată, cresc și amenzile pentru firmele care nu au o casă de marcat autorizată sau care nu pot justifica sumele de bani încasate cu aceste echipamente.

Vine primăvara! Garderoba se schimbă la Târgul Național de Îmbrăcăminte și Încălțăminte Tinimtex
De Cristina Burcea 28 februarie 2015

Cum afară adie vânt cald de primăvară, constănțenii s-au înghesuit la Târgul Național de Îmbrăcăminte și Încălțăminte Tinimtex deschis la Pavilionul Expozițional să își schimbe garderoba sau chiar să își cumpere haine de iarnă la un preț de nerefuzat. Cine nu a găsit ceva de îmbrăcat sau de încălțat a plecat acasa măcar cu un mărțișor.

RELIGIA - ora de controverse!
De Silvia Pascale 28 februarie 2015

Decizia Curții Constituționale de a face din religie o materie opțională în școli este criticată de reprezentanții Bisericii Ortodoxe, dar și de catolici și musulmani. Aceștia consideră că este regretabil că o materie esențială este pusă, cu atâta ușurință, pe locul II.

Sorin Oprescu: Bucureștiul este capitala cu cea mai mare expunere seismică din Europa
De Bogdan Muzgoci 27 februarie 2015

Bucureștiul este capitala cu cea mai mare expunere seismică din Europa și ocupă locul zece la nivel mondial. Declarația îngrijorătoare a fost făcută de primarul general, Sorin Oprescu.

MĂRȚIȘOARE PENTRU MAME. Elevii școlii Nicolae Titulescu au învățat să împletească simbolul primăverii
De Alina Gâju 27 februarie 2015

Atelier de mărțișoare la Școala Nicolae Titulescu din Constanța. Elevii au împletit firele albe și roșii cu multă migală și au lăsat în fiecare creație câte o părticică din sufletul lor inocent.

Din toamnă, românii pot să își facă rezervări pentru o vacanță pe cel mai mare vas de croazieră din lume
De Andreea Filip 27 februarie 2015

Cel mai mare vas de croazieră din lume, Harmony of the Seas, va fi lansat anul viitor, iar românii pot să își facă rezervări începând din această toamnă.

Contabilii constănțeni: reducerea TVA la alimentele de bază poate fi făcută mai devreme de 1 ianuarie 2016
De Roxana Glăvan 27 februarie 2015

Reducerea taxei pe valoare adăugată trebuie aplicată imediat pentru alimentele de bază, mai ales că și-a arătat eficiența în panificație.

Filmul serii la Neptun TV: Dragostea și revoluția
De Lavinia Stanciu 27 februarie 2015

În această seară, de la ora 21.00, la Neptun TV puteți viziona pelicula “Dragostea și revoluția”, în regia lui Gheorghe Vitanidis.

Au renunțat la școală, însă acum învață din nou pentru a avea o diplomă de studii
De Oana Iancu 27 februarie 2015

Au renunțat la școală pentru a munci, însă fără o diplomă de studii s-au trezit în fața unui refuz la angajare. Este realitatea cruntă cu care se confruntă mai mulți tineri din județul Tulcea, care s-au reîntors pe băncile școlii, convinși că viitorul va fi mai bun pentru ei.

Darius Vâlcov: România va fi țara cu cel mai redus nivel al taxelor și impozitelor din UE
De Cristina Burcea 27 februarie 2015

În 2019 România va fi țara cu cel mai redus nivel al taxelor și impozitelor din UE. Asta a declarat ministrul Finanțelor Publice, Darius Vâlcov, care spune că vom ajunge aici datorită planului de relaxare fiscală din proiectul de Cod Fiscal.

Umbli la kilometraj, ajungi la închisoare
De Mihai Tudorică 26 februarie 2015

Se anunță vremuri grele pentru samsarii de mașini. Uniunea Europeană vrea să-i sancționeze pe toți cei care dau înapoi kilometrajul pentru a cere un preț mai mare pentru autoturismele scoase la vânzare.

Cum shaworma e de bază, părinții români vor cantine în fiecare unitate de învățământ
De Madalina Pavel 26 februarie 2015

După exemplu altor state, fiecare școală ar trebui să aibă o cantină în care elevii să poată mânca la prânz o masă caldă. Asta își doresc cei mai mulți dintre părinții constănțeni pentru copiii lor.

Rochiile hand made, fustele și bluzele cu imprimeuri florale, printre cele mai căutate articole la TINIMTEX
De Andreea Filip 26 februarie 2015

Articolele pentru bebeluși lucrate manual, rochiile hand made, fustele și bluzele cu imprimeuri floarale.

Artizanii mărțișoarelor tradiționale vă invită la târg. În piațeta din fața Muzeului de Artă Populară din Constanța veți găsi marfă pe alese
De Silvia Pascale 26 februarie 2015

Mărțișoare pictate, modelate, împletite și alintate. Este oferta personalizată a celor mai talentați artizani ai Dobrogei care participă zilele acestea la Târgul de Mărțișoare tradiționale.

RAJA SA modifică tarifele pentru abonați

SC RAJA SA este singura companie de apă din România care nu încasează apa meteorică nici de la populație, nici de la agenții economici, ceea ce a dus la o scădere a facturilor cu aproape 10%.

Copii nesupravegheați și profesori fără loc de muncă! FSLI contestă decizia CCR cu privire la ora de religie
De Andreea Filip 26 februarie 2015

Decizia Curții Constituționale cu privire la ora de religie în școli este contestată de Federația Sindicatelor Libere din Învățământ.

CONSTANTA. Incep actiunile de deratizare și dezinsecție în municipiu și în stațiunea Mamaia

Primăria Constanta aduce la cunoștința locuitorilor municipiului că, începând de luni, 2 martie, vor demara acțiunile de deratizare, dezinsecție și tratamente fitosanitare pe domeniul public din municipiul Constanța, respectiv stațiunea Mamaia.