marţi, 27 ianuarie 2015

19 secții de votare din municipiul Constanța, amenajate pentru alegerile locale de duminică, au fost mutate

19 secții de votare din municipiul Constanța amenajate pentru alegerile locale de duminică au fost mutate. Primăria a făcut aceste modificări față de scrutinul din 2008 pentru ca secțiile să fie cât mai aproape de domiciliul constănțenilor. Asta pentru că, în unele cazuri, oamenii erau nevoiți să meargă câteva stații cu mijloacele de transport în comun ca să-și exprime opțiunea electorală. Toate informațiile legate de arondarea secțiilor de votare le puteți găsi pe site-ul nostru reporterntv.ro unde a fost postată lista cu modul în care Primăria Constanța a arondat fiecare stradă în parte. Majoritatea persoanelor cu drept de vot își vor exprima acest drept în aceleași locuri ca la alegerile precedente, din iunie 2008. Sunt însă și câteva modificări. 19 secții de votare au fost mutate mai aproape de domiciliul unor constănțeni. Unde se află acum acestea, dar și străzile arondate le puteți afla pe site. În urmă cu 4 ani, aceștia erau nevoiți să meargă câteva stații cu mijloacele de transport în comun pentru a ajunge la secția la care au fost repartizați și  acum au cerut Primăriei să facă schimbări. Sunt, însă, și câteva secții înființate pentru locuitorii din noile cartiere ale orașului. De exemplu, constănțenii din zona Boreal vor vota într-un spațiu comercial din apropiere. În plus, pentru alegerile de duminică va fi o secție nouă și pentru locuitorii din stațiunea Mamaia. Aceasta va fi amenajată la Vila 26 în zona hotelului Iaki. Aici vor putea să voteze toți cei care locuiesc în blocurile construite în ultimii patru ani în stațiunea Mamaia. Și pentru cei din cartierul de locuințe pentru tineri de pe strada Baba Novac se vor amenaja secții noi.  În total, pentru alegerile locale de pe 10 iunie, în municipiul Constanța, vor fi amenajate 197 de secții, cu șase mai multe decât erau în urmă cu patru ani.  În întreg județul vor fi 531 de secții de votare. Peste tot în țară cele aproape 18 mii de secții destinate alegerilor de pe 10 iunie vor funcționa în incinta unor instituții de învățământ. Sunt unele însă care vor fi amenajate în muzee, case private, cantine, puncte termice, clădiri ale fostelor CAP-uri sau chiar săli de nunți. În județul Alba, spre exemplu, vor fi secții de votare în holul cinematografului "Dacia", în incinta bazinului olimpic și a Stadionului Muncipal "Cetate". În Râmnicu Sărat vor fi secții la Centrul de recuperare pentru persoanele cu handicap și la cantina de ajutor social. În județul Ilfov, o secție de votare va fi chiar în casa privată a unui bărbat.  Printre cetățenii cu drept de vot din județul Sălaj se vor număra alegători care vor merge în sala de mese a Taberei Izvoarele Barcăului.  Și în județul nostru vor fi secții amenajate în astfel de spații. Una va fi în clădirea Cinematografului "Lumina" din orașul Negru Vodă, în timp ce altele vor funcționa la Spitalul de Ftiziologie Agigea și în fostul sediu al CAP Pietreni din comuna Deleni.

Comenteaza aceasta stire

„NU TREMUR LA CUTREMUR”, campanie de prevenire în caz de cutremur
De Oana Iancu 26 ianuarie 2015

Îngrijorător ! 80% dintre adulții din România nu știu cum să reacționeze în caz de cutremur. Iar mulți ar lua decizii greșite care le-ar putea fi fatale sau ar încetini intervenția salvatorilor.

Animație în limba română pentru copii. Agențiile de turism românești încep să trimită animatori români peste granițe
De Alina Gâju 26 ianuarie 2015

Peisajele care te lasă fără cuvinte ori confortul nu sunt suficiente pentru ca vacanța într-o țară străină să fie de neuitat.

Un dig din județul Timiș a cedat și zeci de hectare de teren au fost inundate
De Irina Radu 26 ianuarie 2015

Este alertă în județul Timiș! Un dig s-a rupt și a inundat zeci de hectare de teren. Iar problemele continuă să curgă în zonă.

CARDUL DE SĂNĂTATE devine OBLIGATORIU de la 1 aprilie. Poate fi refuzat doar din motive RELIGIOASE

Cardul de sănătate devine obligatoriu de la 1 aprilie 2015, potrivit unui proiect de hotărâre de guvern lansat, luni, în dezbatere publică de Ministerul Sănătății.

Proiect la final. Peste 280 de constănțeni au beneficiat de cursuri de formare profesională
De Oana Iancu 26 ianuarie 2015

Găsirea unui loc de muncă pentru persoanele care fac parte din categorii defavorizate devine mai ușoară după ce Direcția pentru Protecția Copilului și Consiliul Județean Constanța a nițiat anul trecut un proiect de incluziune socială.

Top 6 orașe din România în care merită să trăiești. Pe ce loc se clasează CONSTANȚA

Institutul Național de Statistică (INS) a publicat recent un clasament al celor mai bune orașe din România, în care merită să locuiești. Pe primul loc se clasează Capitala.

LA ASTA-I VIAȚA! POVESTEA COPIILOR CARE ÎȘI DORESC MÂNCARE, NU JUCĂRII

Povestea micuților de la cantinele sociale de pe lângă parohiile din județul Constanța (Cumpăna, Amzacea, Năvodari, Mangalia), e impresionantă.

2014, anul vacanțelor în străinătate! Românii au ales Roma, Barcelona sau Paris, dar și destinații exotice
De Cristina Burcea 25 ianuarie 2015

Românii au plecat peste hotare în număr mult mai mare comparativ cu 2013. Au profitat de pachetele promoționale ale agențiilor de turism mai ales că ofertele au fost practic de nerefuzat, unele și cu 50 la sută mai ieftine comparativ cu 2013.

Românii, primii din Europa la numărul celor care dețin o locuință în proprietate
De Victor Radu 25 ianuarie 2015

Avem printre cele mai mici venituri din Europa, dar suntem fruntași la numărul celor care dețin un imobil în proprietate. Paradoxul ne plasează în fruntea unui clasament care arată că peste 96 la sută dintre români sunt proprietari ai caselor în care locuiesc.

VIDEO. Studenți cu handicap, UMILIȚI de CFR. Le-au dat un vagon fără rampă de acces!
De Alina Gâju 25 ianuarie 2015

Tinerii se pregăteau să plece la o întrunire științifică, așa că, în urmă cu două săptămâni, au cerut conducerii CFR un vagon cu rampă. Solicitarea a fost rezolvată, numai că ieri, când a sosit trenul în gară, tinerii au avut parte de o surpriză neplăcută

Românii sunt pe primul loc în Uniunea Europeană la numărul proprietarilor de case
De Cristina Pancrat 25 ianuarie 2015

Românilor nu le place să stea cu chirie. Deși au printre cele mai mici venituri din Europa, fac eforturi financiare uriașe pentru a avea o casă a lor. Țara noastră se află pe primul loc în UE la numărul proprietarilor de locuințe.

STOP ABANDONULUI! Toate gravidele și mamele care nu au acte de identitate la internare vor fi fotografiate
De Cristina Pancrat 25 ianuarie 2015

Numărul copiilor abandonați imediat după naștere este în continuă creștere. Pentru a stopa acest fenomen îngrijorător, Guvernul a emis o hotărâre prin care toate gravidele și mamele care nu au acte de identitate la internare vor fi fotografiate.

De astăzi intră în vigoare NOUL COD AL MUNCII! Vezi ce modificări aduce în privința concediului de odihnă!
De Cristina Burcea 25 ianuarie 2015

De astăzi intră în vigoare noul Cod al Muncii. Una dintre schimbările principale vizează concediile românilor. Potrivit actului normativ, durata concediului medical nu o va afecta pe cea a concediului de odihnă.

97 de ani de la nașterea lui NICOLAE CEAUȘESCU: copilăria, cariera politică și moartea celui mai detestat român din ultimul secol!

Astăzi se împlinesc 97 de ani de la moartea lui Nicolae Ceaușescu, dictatorul care a marcat, prin regimul totalitar impus, zeci de ani din istoria României.

Continuă distribuirea ajutoarelor alimentare de la UE pentru persoanele defavorizate din Constanța

În perioada 26-30 ianuarie 2015, Primăria Constanța va continua acțiunea de distribuire a ajutoarelor alimentare persoanelor defavorizate din municipiul Constanța, în cadrul Programului Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate ( POAD ) 2014.

Situație disperată: pereți măcinați de igrasie și culturi distruse
De Oana Iancu 24 ianuarie 2015

Zeci de familii privesc neputincioase cum pereții caselor sunt macinați de igrasie, iar culturile le sunt distruse. Totul se-ntâmplă pentru că apa dintr-un lac s-a infiltrat în toată zona.

Muzica unei generații. Trupa “Proconsul” a concertat la Constanța, iar diseară cântă la Mangalia
De Alex Costea 24 ianuarie 2015

Proconsul a concertat, seara trecută, la Constanța. Într-un local arhiplin, artiștii au făcut o incursiune în întreaga lor carieră muzicală și au cântat live cele mai îndrăgite piese de către public. Baladele de dragoste au alternat cu ropotele de aplauze.

CONSTANȚA, sub imperiul VÂNTULUI. Meteorologii au emis COD GALBEN

Constanța și 12 județe se află, în această după-amiază, sub cod galben de vânt. Potrivit unor atenționări nowcastig emise de Administrația Națională de Meteorologie sunt așteptate rafale ce pot depăși 65 de kilometri pe oră.

HOROSCOP Sâmbătă, 24 ianuarie 2015

Află de la noi tot ce îți rezervă astrele pentru astăzi!

IAȘI, Piața Unirii. Programul manifestărilor dedicate Unirii Principatelor Române
De Livia Petrescu 24 ianuarie 2015

24 ianuarie 2015 – Desfășurarea manifestărilor omagiale dedicate împlinirii a 156 ani de la Unirea Principatelor Române

Votul pentru Gala „Zece oameni de valoare” continuă
De Oana Iancu 23 ianuarie 2015

Votul merge mai departe pentru cea de-a cincea ediție a galei „Zece oameni de valoare”. O spun organizatorii evenimentului în cadrul căreia personalitățile Constanței, din domenii precum politică, medicină, mass-media ori cultură vor fi premiate.