joi, 20 iunie 2019

20 de morți într-un accident rutier; victimele erau prieteni și rude care se îndreptau spre o petrecere

20 de morți într-un accident rutier; victimele erau prieteni și rude care se îndreptau spre o petrecere

Două cupluri recent căsătorite, patru surori din aceeași familie și doi frați dintr-o alta se numără printre cele 20 de victime ale tragicului accident produs sâmbătă în nordul statului american New York, când o limuzină care transporta pasageri la o petrecere surpriză nu a oprit într-o intersecție și a lovit un autovehicul parcat, relatează presa americană de luni, transmite Reuters.

Șoferul limuzinei, toți cei 17 pasageri și doi pietoni au decedat, au anunțat poliția statală și agenția federală pentru securitatea în transporturi (NTSB).

Limuzina a trecut fără să oprească printr-o intersecție de pe autostradă la Schoharie, la circa 65 km vest de Albany, a lovit un autovehicul parcat, fără pasageri, și a izbit doi pietoni, după care s-a oprit într-o râpă, au precizat acestea.

Oficialitățile nu au anunțat deocamdată numele victimelor, dar unele au fost dezvăluite de pe conturile de socializare ale rudelor și alte surse de pe internet.

Victimele se îndreptau spre o petrecere organizată cu ocazia împlinirii a 30 de ani de către una din ele.

Autoritățile federale au descris accidentul de sâmbătă drept cel mai grav produs în ultimii nouă ani în sistemul de transport din țară, după prăbușirea unui avion în februarie 2009 la Buffalo, statul New York, când au murit 49 de oameni.

Poliția statului New York investighează cauzele accidentului. Guvernatorul statului New York, Andrew Cuomo, a declarat că a ordonat agențiilor din subordine 'să pună la dispoziție toate resursele necesare pentru a ajuta ancheta și a stabili ce a condus la această tragedie'. 

Comenteaza aceasta stire

CRIZĂ politică în Rep. Moldova. Parlamentul a fost dizolvat. Alegeri anticipate în 6 septembrie
De Mediafax 9 iunie 2019

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, suspendat temporar din funcție în urma unei decizii CCM, a declarat că există două soluții la criza politică actuală, organizarea de proteste masive sau presiunea din partea partenerilor externi.

Momente emoționante: Polițist german, în lacrimi după ce a ajutat românii din diaspora să voteze. Clipul, preluat de Poliția din Munchen! VIDEO
De Mediafax 29 mai 2019

Într-un clip postat de unul din românii care au așteptat la coadă ca să voteze la consulatul din Munchen, Marius Șortan, se observă cum românii scandează ”Polizei! Danke polizei!” și îi aplaudă pe polițiștii germani care au lărgit perimetrul instituției cu garduri mobile astfel încât să poată vota cât mai mulți oameni.

Financial Times: Demisia Theresei May riscă să conducă la producerea unui Brexit fără niciun acord
De Mediafax 25 mai 2019

Demisia premierului Theresa May deschide drumul unei competiții haotice pentru conducerea Partidului Conservator și amplifică probabilitatea ieșirii Marii Britanii din Uniunea Europeană fără niciun acord Brexit, comentează cotidianul Financial Times.

Alegerile europene au început. Unde își exercită cetățenii deja dreptul la vot
De Neptun TV 23 mai 2019

Marea surpriză pe scena olandeză o reprezintă Partidul Forumul pentru Democrație, care a fost fondat cu doar 2 ani în urmă de Thierry Baudet. Prin discursuri populiste, afirmații scandaloase și nefondate, partidul aspiră la un referendum privind ieșirea Olandei din UE, acuzând UE de atacurile teroriste de pe continent care, conform partidului, au avut loc din cauza unei proaste gestionări a migrației ilegale. Partidul dorește și retragerea Olandei din Acordul de la Paris privind lupta împotriva schimbărilor climatice, ieșirea din Schengen și, la dorința cetățenilor, din zona euro. Partidul este estimat să obțină 5 locuri, ceea ce ar aduce o pondere mai mare familiei Conservatorilor și Reformiștilor din Parlamentul European.