luni, 24 noiembrie 2014

3% impozit pe venit sau 16% impozit pe profit

Trei la sută impozit pe venit sau 16 la sută pe profit? Este decizia pe care trebuie să o ia până la sfârșitul acestei luni patronii întreprinderilor mici. Au ocazia astfel să mai economisească ceva bani dacă au un profit destul de mare și cheltuieli reduse. Reprezentanții Consiliului Național pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii se așteaptă ca aproape 200 de mii de astfel de societăți să opteze pentru impozitul de 3 la sută pe venit.

Modificările aduse Codului Fiscal le permit micilor întreprinzători să opteze până pe 31 ianuarie pentru impozitul de 3 la sută pe venit în locul celui de 16 la sută pe profit.

De exemplu, dacă o firmă are venituri totale anuale de 80 de mii de euro și un profit de 20 de mii, plătește în prezent un impozit de 3200 de euro. Dacă patronul va alege să achite un impozit doar pe venit, atunci va  plăti la stat 2400 de euro, adică ar economisi 800 de euro. În concluzie, spun economiștii, măsura este una care-i va ajuta pe cei care au un profit de minimum 20 la sută. În schimb, nu va veni în sprijinul celor care au  profit mic sau chiar zero, așa cum este cazul firmei de IT a Simonei Florescu din Constanța, care are 3 angajați.

Micii întreprinzători își pot exprima opțiunea pentru tipul de impozit în scris la agențiile fiscale de care aparțin.

Conducerea Consiliului Național pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii se așteaptă ca aproape 200 de mii de firme să opteze pentru impozitul de 3 la sută pe venit.

Comenteaza aceasta stire

Agitație în atelierele de croitorie din Constanța. Cererile pentru drapelele de 1 Decembrie au crescut de zece ori
De Silvia Pascale 24 noiembrie 2014

Sute de metri de material în culorile galben, roșu și albastru trec în aceste zile prin mâinile croitorilor pentru a fi transformate în cele mai frumoase drapele naționale. Până la 1 Decembrie, când vom sărbători Ziua României, în atelierele din Constanța, se va lucra fără pauză. Meșterii stindardelor spun că cererile au crescut și de zece ori față de anii trecuți, când doar instituțile publice făceau astfel de comenzi.

Ninge ca-n povești în multe zone din țară. Află când vor cădea primii fulgi la Constanța
De Alina Gâju 24 noiembrie 2014

Ninge ca-n povești în mai multe zone din țară, iar la munte stratul de zăpadă este demn de luat în seamă de cei care iubesc iarna. Frigul s-a instalat în toate regiunile, ba chiar vorbim de ger, cu valori termice de minus 10 grade Celsius! Dacă cei mai mulți români se bucură de zăpadă, dobrogenii mai au de așteptat până când se vor așterne primii fulgi de nea.

SINGURUL MAGAZIN din oraș unde se vând UNIFORME de polițiști și militari
De Elenis Vlahbei 24 noiembrie 2014

Polițiștii, pompierii și militarii sunt în slujba oamenilor și îi vedem deseori în misiune. V-ați gândit însă de unde își procură uniformele? Ei bine, în Constanța există o singură societate care confecționează astfel de echipamente și le scoate la vânzare.

Gazele s-ar putea scumpi cu 35%. Ministrul Energiei: „Prețul gazelor livrate populației nu se modifică"
De Cristina Pancrat si Cristi Popovici 24 noiembrie 2014

„Prețul gazului pentru populație nu crește în ianuarie” ține să ne liniștească ministrul Energiei, Răzvan Nicolescu. Reacția sa vine după ce președintele Comisiei pentru Industrii din Camera Deputaților, Iulian Iancu, a anunțat că prețul gazelor ar putea crește cu 35% în 2015. Afectați de această măsură ar fi consumatorii industriali, din care însă fac parte și CET-urile.

Târgul GAUDEAMUS: Număr record de vizitatori: 117.000 în cinci zile!

Târgul GAUDEAMUS. Numărul vizitatorilor în cele cinci zile ale Târgului Internațional Gaudeamus, desfășurat în perioada 19 - 23 noiembrie, la Romexpo în București, a fost de aproximativ 117.000, față de 115.000 la ediția din 2013.

Turismul medical și cel de proprietate periodică, ofertele ultimei zile la Târgul de Turism „Vacanța“
De Roxana Glăvan 23 noiembrie 2014

Niciodată nu este prea devreme sau prea târziu să ne plănuim vacanța. Și oricât de strâmtorați am fi sau de darnici, este bine să consultăm ofertele. Târgul de turism „Vacanța“ de la Constanța a fost un prilej ideal pentru viitoarele destinații.

Cel MAI MARE CUTREMUR din România din ultimii 10 ani, resimțit la CONSTANȚA
De Alina Gâju 22 noiembrie 2014

Seismul i-a surprins pe constănțeni acasă, în mall-uri sau în cluburile care abia dăduseră startul petrecerilor de sâmbătă. Unda de șoc a fost resimțită în special la etajele superioare ale blocurilor, însă, din fericire, nu au existat nici victime, nici pagube materiale. Spre deosebire de sutele de apeluri din țară la 112, date de cei care suferiseră atacuri de panică, în județul nostru nu s-au înregistrat solicitări deosebite.

Tudor, un băiețel de 7 ani cu leucemie are nevoie de ajutor. Fiecare dintre noi îl poate salva
De Oana Iancu 22 noiembrie 2014

„Am fost cu părinții mei la un medic ortoped unde am primit 10...nu nota, ci 10 ședințe de fizioterapie”. Așa își începe trista poveste Tudor, un băiețel din Constanța, care suferă de leucemie. Este internat într-un spital din Timișoara și a trimis o scrisoare pe adresa redacției noastre cu speranța că va fi ajutat să se vindece. Pentru că tratamentul este foarte costisitor, părinții nu mai fac față cheltuielilor.

400 de femei din județul Constanța au câștigat prin cursurile de calificare și recalificare “Feminis”- brățara de aur
De Silvia Pascale 22 noiembrie 2014

Unele dintre ele și-au pierdut locul de muncă și au nevoie urgentă de un job pentru a-și întreține familia. Altele spun că o recalificare ar însemna șansa la o slujbă mai bine plătită și de viitor.

„Alive”, povești de trezit adulții. Petronela Rotar și-a lansat, astăzi, cea de-a doua carte
De Bogdan Muzgoci 22 noiembrie 2014

A scăpat cu viață după ce s-a luptat 9 ore cu o furtună pe mare și a fost salvată dintr-o avalanșă în munții Făgăraș. Sunt două dintre momentele la limita dintre viață și moarte prin care a trecut scriitoarea Petronela Rotar și pe care le regăsim în cea mai recentă carte a ei, “Alive”.

Oferte tentante de vacanțe prin “Early Booking”. Reducerile sunt considerabile
De Silvia Pascale 22 noiembrie 2014

Cine își face iarna car și vara sanie, în vacanță ajunge. Desigur, profitând de reduceri serioase. Este concluzia constănțenilor care și-au cumpărat astăzi, în cea de-a doua zi a Târgului “Vancanța”, pachete turistice mai ieftine prin intermediul ofertelor “Early Booking”. Vacanțele timpurii în Turcia, Bulgaria, dar la Disneyland, s-au dat ca pâinea caldă.

Techirghiol are un parc uriaș, modernizat și reabilitat
De Elenis Vlahbei 21 noiembrie 2014

Techirghiol este cunoscut în întreaga lume și atrage anual mii de turiști datorită beneficiilor pe care le oferă nămolul de aici. Iar dacă localnicii s-au obișnuit că au aproape acest loc al vindecării, acum se bucură de o imagine nouă a orașului lor creată de un parc de peste 40 de mii de mp la care s-a lucrat 2 ani de zile.

De Ziua Mondială a Televiziunii, elevii școlii “Spectrum” au fost reporteri și crainici la Neptun TV
De Roxana Glăvan 21 noiembrie 2014

Vineri, de Ziua Internațională a Televiziunii, elevii Școlii Spectrum din Constanța au vizitat redacția Neptun TV. Aici au aflat cum prind viață știrile și cum ajung pe ecranele de acasă. Așa că au fost, pe rând, reporteri, voice over și chiar crainici.

RAED ARAFAT vine la Constanța pentru a participa la TEDx. Secretarul de stat MAI vorbește despre ce înseamnă să fii „OUT OF THE BOX“

Secretarul de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Interne, Raed Arafat vine la Constanța pentru a participa la un eveniment de marcă, ce debutează și la malul mării. Fondatorul SMURD va urca pe scenă în calitate de vorbitor în cadrul primei ediții a TEDx Constanța.

Orașul Ovidiu s-a înfrățit cu un un oraș din Turcia
De Oana Iancu 21 noiembrie 2014

Orașul Ovidiu s-a înfrățit cu un oraș din Turcia. Primarii celor două localități au semnat astăzi un protocol de colaborare care pune bazele unor proiecte comune, atât economice cât și culturale.

Ninsori, lapoviță și vânt în aproape toată țara
De Cristina Pancrat 21 noiembrie 2014

Administrația Națională Meteorologie a emis o atenționare meteorologică COD GALBEN pentru zona Dobrogei. Avertizarea este valabilă până la ora 23.00.

HOROSCOP vineri, 21 noiembrie - vezi ce ne rezervă astrele astăzi!

Află de la noi tot ce îți rezervă astrele pentru ziua în curs

21 Noiembrie – Ziua Internațională a Televiziunii
De Livia Petrescu 21 noiembrie 2014

Televiziunea este considerată una dintre cele mai importante invenții din istoria omenirii. Este cea care a schimbat lumea și oamenii și a lărgit orizonturile de cunoaștere.

Cum s-au pregătit comercianții din Constanța pentru o nouă rundă de BLACK FRIDAY
De Alina Gâju, Andreea Filip si Elenis Vlahbei 21 noiembrie 2014

Black Friday sau vânătoarea reducerilor care i-a înnebunit pe români a luat startul oficial de aproape 24 de ore. Retailerii online și-au prezentat ofertele încă de la miezul nopții, iar patronii magazinelor din Constanța au făcut în așa fel încât cumpărătorii să nu plece acasă cu mâna goală.

Astăzi sărbătorim Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Este dezlegare la pește
De Cristina Pancrat 21 noiembrie 2014

Creștin ortodocșii sărbătoresc astăzi Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Pe 21 noiembrie, Sfinții Ioachim și Ana au adus-o pe fiica lor Maria, în vârstă de trei ani, la templu, unde a rămas până la 15 ani.

Ninge și plouă în jumătate de țară. 21 de județe sunt sub cod galben de vreme rea
De Roxana Glăvan 20 noiembrie 2014

Ne apropiem cu pași repezi de sezonul de iarnă, așa că vremea rece își intră în drepturi. În mai multe zone din țară a nins deja, iar șoferii s-au lovit de primele probleme în trafic.