vineri, 30 ianuarie 2015

3% impozit pe venit sau 16% impozit pe profit

Trei la sută impozit pe venit sau 16 la sută pe profit? Este decizia pe care trebuie să o ia până la sfârșitul acestei luni patronii întreprinderilor mici. Au ocazia astfel să mai economisească ceva bani dacă au un profit destul de mare și cheltuieli reduse. Reprezentanții Consiliului Național pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii se așteaptă ca aproape 200 de mii de astfel de societăți să opteze pentru impozitul de 3 la sută pe venit.

Modificările aduse Codului Fiscal le permit micilor întreprinzători să opteze până pe 31 ianuarie pentru impozitul de 3 la sută pe venit în locul celui de 16 la sută pe profit.

De exemplu, dacă o firmă are venituri totale anuale de 80 de mii de euro și un profit de 20 de mii, plătește în prezent un impozit de 3200 de euro. Dacă patronul va alege să achite un impozit doar pe venit, atunci va  plăti la stat 2400 de euro, adică ar economisi 800 de euro. În concluzie, spun economiștii, măsura este una care-i va ajuta pe cei care au un profit de minimum 20 la sută. În schimb, nu va veni în sprijinul celor care au  profit mic sau chiar zero, așa cum este cazul firmei de IT a Simonei Florescu din Constanța, care are 3 angajați.

Micii întreprinzători își pot exprima opțiunea pentru tipul de impozit în scris la agențiile fiscale de care aparțin.

Conducerea Consiliului Național pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii se așteaptă ca aproape 200 de mii de firme să opteze pentru impozitul de 3 la sută pe venit.

Comenteaza aceasta stire

Se strică vremea. Meteorologii au emis o avertizare COD GALBEN de ploi abundente și ninsori

Administrația Națională de Meteorologie a emis, astăzi, o atenționare COD GALBEN de ploi însemnate cantitativ, intensificări ale vântului și ninsori.

Persoanele cu handicap grav sau accentuat, scutite de impozit pentru toate veniturile!

Persoanele cu handicap grav sau accentuat vor fi scutite, începând din acest an, de la plata impozitului pentru toate categoriile de venituri realizate, prin Ordonanța Guvernului nr. 4/2015, informează Ministerul Muncii.

„Din folclorul muzical al tătarilor dobrogeni”, o carte giuvaier pentru această minoritate
De Alina Gâju 29 ianuarie 2015

Bogăția și frumusețea folclorului tătarilor din Dobrogea pot fi cunoscute grație pasiunii cu care s-a dedicat cercetării, etno-muzicologul Ghizela Sulițeanu.

Guvernul și Arhiepiscopia Tomisului își oferă sprijinul pentru reabilitarea sinagogii de la malul mării
De Alina Gâju 29 ianuarie 2015

“Sinagoga din Constanța ar putea fi reabilitată în cel mult doi ani”. Declarația a fost făcută, astăzi, de președintele Federației Comunităților Evreiești din România, Aurel Vainer.

Paradox românesc. Țara noastră are cele mai multe exploatații agricole din Uniunea Europeană, dar suprafața cultivată este mult mai mică
De Oana Iancu 29 ianuarie 2015

Paradoxul agriculturii românești. Deși țara noastră are cele mai multe exploatații agricole din Uniunea Europeană, suprafața cultivată este mult mai mică.

SE OPREȘTE APA pentru 24 de ore! Locuitorii, sfătuiți să-și facă rezerve!
De Cristi Popovici 29 ianuarie 2015

Locuitorii din Eforie Nord și Agigea vor rămâne o zi fără apă potabilă. SC RAJA SA anunță că, marți, 3 februarie, va întrerupe alimentarea cu apă în Eforie Nord și Agigea, pentru efectuarea unor lucrări de modernizare la magistrala care deservește cele două localități

Premierul Victor Ponta anunță noi măsuri pentru bugetari și Diaspora
De Cătălin Manea 29 ianuarie 2015

Nu putem avea școli și spitale ca în Germania fără creșterea numărului de contribuabili la bugetul de stat.

Vrei un film bun? Festivalul filmului rus s-a deschis la Constanța. Intrarea gratuită
De Cristina Burcea 28 ianuarie 2015

Film de Oscar pe scena constănțeană. Pelicula “Moscova nu crede în lacrimi” a fost proiectată în această seară în deschiderea Festivalului Zilele Filmului Rus, care se desfășoară la Casa de Cultură din Constanța.

Un nou gazoduct va traversa România și Bulgaria, până în Slovacia - România ar putea deveni INDEPENDENTĂ ENERGETIC!

Slovacia va încheia un memorandum cu Romania și Bulgaria pentru un gazoduct către Balcani

Cardul de sănătate, operațional din 1 februarie. Din iulie, vom juca și la Loteria Bonurilor Fiscale
De Alina Gâju 28 ianuarie 2015

Cardul național de sănătate va fi operațional din 1 februarie și va fi distribuit nu doar prin poștă, ci și de medicii de familie. Este decizia luată de Guvern în ședința de astăzi.

Conducerea Spitalului Județean Constanța liniștește mămicile: „Nu este nicio epidemie de enterocolită la Pediatrie“
De Madalina Pavel 28 ianuarie 2015

Constanța are nevoie de o unitate medicală destinată exclusiv copiilor. Locurile existente în Secția de Pediatrie de la Spitalul Județean sunt insuficiente iar până acum s-au modernizat doar zece saloane.

Un bărbat din Poarta Albă a murit în prima zi de muncă în străinătate. Familia cere sprijin pentru a-i repatria trupul
De Antonia Maer 28 ianuarie 2015

A plecat peste hotare ca să-și ajute fiica să înceapă o viață nouă, însă destinul avea alte planuri cu el.

TVA REDUS la toate categoriile de produse - Guvernul pregătește și noi măsuri sociale!
De Bogdan Muzgoci 28 ianuarie 2015

Din 2016, Guvernul vrea să reducă taxa pe valoarea adăugată la toate categoriile de produse.

DONAȚIE. Paturi de spital moderne pentru unitățile din Cumpăna și Eforie

Asociația de Întrajutorare a Spitalelor din România – „Verein Medikamenten, Medizinal und Spitalgeräte Hilfe für Rumänien” a donat în cursul acestei săptămâni 25 de paturi electrice, de spital, județului Constanța.

Româncele se înghesuie să prindă un loc de muncă în Spania
De Cristina Burcea 28 ianuarie 2015

Disperate că nu găsesc o slujbă în România, sute de femei vor să plece în Spania la cules de căpșuni. Au venit cu sutele la bursa organizată la Târgu Jiu, unde au fost puse la bătaie opt sute de locuri de muncă. Pentru că salariul este tentant, solicitările au fost multe.

LOTERIA BONURILOR. Amănunte cu privire la extrageri, modalitatea de participare și premii

În ședința de guvern din data de 28 ianuarie a fost aprobată ordonanța privind organizarea Loteriei Bonurilor Fiscale. Textul supus aprobării a fost îmbunătățit în urma dezbaterilor publice, prezentând mai multe noutăț.

Știrea zilei: Directorul Spitalului Județean răspunde acuzațiilor!

Un grup de pacienți reuniți pe o pagina de socializare aduc acuzații grave SCJU Constanța, mai exact Secției de Pediatrie a unității sanitare, susținând că aceasta este un adevărat "focar de infecție".

MATRICOLA ȘI UNIFORMA , DIN NOU LA “MODĂ”. DESPRE SCHIMBĂRILE DIN REGULAMENTUL ȘCOLAR, LA ASTA-I VIAȚA!

Reguli noi pentru elevi și profesori: rezultatele testelor pot fi contestate atât de părinti cât și de elevi, părinții sunt sancționați dacă nu-și trimit copiii la școală, matricola și uniforma revin în actualitate iar agresarea verbală, fizică și emoțională a elevilor de către profesori, este interzisă.

Problema repartitoarelor ajunge pe masa Avocatului Poporului
De Irina Radu 27 ianuarie 2015

Problema repartitoarelor a fost reclamată la Parlament, Comisia Europeană dar și la Avocatul Poporului.

De Paști, vom avea miei mai mulți și mai ieftini. Vezi cât va fi un kilogram de carne în piețele constănțene!
De Roxana Glăvan 27 ianuarie 2015

Știm că mai este destul până la Paște, însă crescătorii de oi dobrogeni ne dau vești bune de pe acum. Anul acesta vor fi cu cel puțin 25 la sută mai mulți miei față de anul trecut, iar prețul cărnii s-ar putea să fie mai mic decât în 2014.

Sinagoga din Constanța, expertizată tehnic la solicitarea Comunității Evreiești
De Alina Gâju 27 ianuarie 2015

În perioada noiembrie 2014 - ianuarie 2015, la solicitarea Comunității Evreiești din Constanța, cu sprijinul Federației Comunităților Evreiești din România (FCER) prin președintele său, dl. Aurel Vainer, a fost realizată Expertiza Geotehnică a Sinagogii din Constanța.