sîmbătă, 2 august 2014

3% impozit pe venit sau 16% impozit pe profit

Trei la sută impozit pe venit sau 16 la sută pe profit? Este decizia pe care trebuie să o ia până la sfârșitul acestei luni patronii întreprinderilor mici. Au ocazia astfel să mai economisească ceva bani dacă au un profit destul de mare și cheltuieli reduse. Reprezentanții Consiliului Național pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii se așteaptă ca aproape 200 de mii de astfel de societăți să opteze pentru impozitul de 3 la sută pe venit.

Modificările aduse Codului Fiscal le permit micilor întreprinzători să opteze până pe 31 ianuarie pentru impozitul de 3 la sută pe venit în locul celui de 16 la sută pe profit.

De exemplu, dacă o firmă are venituri totale anuale de 80 de mii de euro și un profit de 20 de mii, plătește în prezent un impozit de 3200 de euro. Dacă patronul va alege să achite un impozit doar pe venit, atunci va  plăti la stat 2400 de euro, adică ar economisi 800 de euro. În concluzie, spun economiștii, măsura este una care-i va ajuta pe cei care au un profit de minimum 20 la sută. În schimb, nu va veni în sprijinul celor care au  profit mic sau chiar zero, așa cum este cazul firmei de IT a Simonei Florescu din Constanța, care are 3 angajați.

Micii întreprinzători își pot exprima opțiunea pentru tipul de impozit în scris la agențiile fiscale de care aparțin.

Conducerea Consiliului Național pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii se așteaptă ca aproape 200 de mii de firme să opteze pentru impozitul de 3 la sută pe venit.

Abonează-te la newsletter

Comenteaza aceasta stire

SPITALUL JUCĂRIILOR, locul în care ursuleții de pluș, iepurașii și păpușile primesc o a doua șansă
De Bogdan Muzgoci 1 august 2014

În București există un spital neobișnuit: unul pentru jucării. Un loc în care ursuleții de pluș, iepurașii și păpușile primesc o a doua șansă. Provenite din donații, obiectele sunt tratate ca niște pacienți reali. Le sunt cusute “rănile” și apoi sunt gata să le aducă din nou copiilor zâmbetul pe buze. Cei care beneficiază de acest proiect al Direcției Generale de Asistență Socială a Municipiului București sunt micuții din centrele de plasament sau din familiile mai puțin norocoase.

NESIMȚIRE. Cu LĂZI DE BERE devin STĂPÂNI PE LOCURILE DE PARCARE! Cum își marchează teritoriul patronii din MAMAIA
De Madalina Pavel 1 august 2014

Cu navete de bere ori scaune își marcheză teritoriul. Iar cine încearcă să le miște, riscă să primească pe loc eticheta de nesimțit. Se întâmplă pe faleza din stațiunea Mamaia, acolo unde unii agenți economici își rezervă, cu de la sine putere locuri de parcare. Și nu unul sau două, ci aproape 20. Polițiștii locali din Constanța spun că parcările de pe promenadă nu pot fi închiriate și trebuie lăsate la dispoziția turiștilor.

TRENUL VIITORULUI a ajuns la MARE. Vezi cum arată PRIMUL TREN PRIVAT de călători care opereaza pe ruta Craiova-București-CONSTANȚA
De Silvia Pascale si Bogdan Muzgoci 1 august 2014

Merge pe șine cu o viteză de 160 de kilometri la oră, este fabricat la Craiova după un proiect revoluționar și face o concurență serioasă Companiei Naționale CFR Călători. Vorbim despre trenul privat Hyperion, care astăzi a inaugurat prima sa cursă pe traseul Craiova- București-Constanța și retur. Pasagerii care au ajuns la mare cu acest tren spun că s-au bucurat nu doar de confort, ci și de bilete mai ieftine.

CODUL ROȘU de inundații a fost restrâns, dar PRELUNGIT! Vezi care sunt ZONELE VIZATE
De Alina Gâju 1 august 2014

Pericolul inundațiilor nu a trecut, iar oamenii cărora puhoaiele le-au luat totul, trăiesc în continuare cu spaima că, în orice moment, coșmarul s-ar putea repeta. Asta și pentru că hidrologii au prelungit codul roșu de inundații până mâine după-amiază. Avertizarea vizează însă de această dată doar județele Caraș-Severin și Timiș. Un licăr de speranță pentru sinistrați vine de la Guvern care a scos din Rezerva de stat tone de alimente și combustibil care vor ajunge în județele măturate de potop.

LOCUINȚELE ANL pot fi CUMPĂRATE direct de la PRIMĂRIE
De Roxana Glăvan 1 august 2014

Vești bune pentru chiriașii ANL. Aceștia vor putea cumpăra locuințele în care stau direct de la autoritățile locale.

România, tot mai căutată de TURIȘTI. Peste 3,5 MILIOANE DE OAMENI au vizitat țara noastră în prima jumătate a anului
De Elenis Vlahbei 1 august 2014

Românii dar și străinii aleg țara noastră ca destinație de vacanță. Conform Institului Național de Statistică, 3,5 milioane de turiști s-au cazat în România în primul semetru al acestui an, cu 5,1 mai mult față de 2013.

A început FOLK YOU. Timp de trei zile, VAMA VECHE răsună în ACORDURI DE CHITARĂ
De Sorin Dragomir 1 august 2014

Deși a stat sub semnul întrebării până în ultima clipă, a zecea ediție a Festivalului Folk You a început în Vama Veche! Ovidiu Mihăilescu, Andrei Păunescu, orchestra Zuralia sau trupa Alternosfera au urcat pe scena amplasată pe plaja din nordul stațiunii. Pentru trei zile, Vama va răsuna de acordurile chitarelor și a vocilor consacrate din folkul românesc. Ca de fiecare dată, publicul a cântat și s-a bucurat alături de artiști.

ATENȚIE, ȘOFERI! TRAFIC BLOCAT SPRE MARE. COZILE se întind pe câțiva kilometri spre SUDUL LITORALULUI. GALERIE FOTO
De Roxana Glăvan 1 august 2014

A fost aglomerație infernală, în această dimineață, pe toate drumurile care duceau spre mare. S-a circulat bară la bară pe Autostrada Soarelui, în dreptul stației de taxare de la Fetești și pe DN 39, care face legătura între Constanța și sudul litoralului. Pentru fluidizarea traficului, Guvernul a decis suspendarea taxei de trecere a podului din zona Fetești-Cernavodă pe tot parcursul lunii august. Tot aici, în această dimineață s-a produs un accident grav, în urma căruia o persoană a fost rănită.

LIBER în drum SPRE MARE! Taxa de trecere a Podului de la Fetești A FOST SUSPENDATĂ

Au fost cozi kilometrice pe Autostrada Soarelui, în această dimineață. Mii de șoferi care se îndreptau spre mare au așteptat să plătească taxa de trecere a Podului de la Fetești.

TONE DE ALIMENTE și carburanți din REZERVA DE STAT vor ajunge la oamenii afectați de INUNDAȚIILE din județele Olt, Dolj și Argeș
De Alina Gâju 31 iulie 2014

Tone de alimente și carburanți au fost scoase din Rezerva de Stat și vor ajunge la oamenii afectați de inundațiile din județele Olt, Dolj și Argeș.

Au plonjat în apa mării și au rămas PARALIZAȚI PE VIAȚĂ
De Madalina Pavel 31 iulie 2014

Fiți cu mare băgare de seamă! Un salt spectaculos în apă vă poate trimite direct în căruciorul cu rotile, pentru că riscați să rămâneți paralizați pe viață. Medicii spun că, în această vară, doi tineri și-au fracturat coloana vertebrală. Din păcate, pe plajă sunt mulți cei care își pun viața în pericol și sar în apă de pe stabilopozi sau de pe ambarcațiunile de agrement.

TARIFE modificate la Muzeul Național de Istorie și Arheologie Constanța. Află cât COSTĂ acum un BILET!
De Victor Radu 31 iulie 2014

Tarife modificate la Muzeul Național de Istorie și Arheologie Constanța, bani pentru plata salariaților acestei instituții, dar și pentru unele proiecte în derulare ale primăriilor din județ. Sunt câteva dintre hotărârile adoptate astăzi de Consiliul Județean. Aleșii au aprobat și modificările la bugetul pe 2014 după ce au fost alocate fonduri suplimentare și pentru Teatrul de Stat Constanța, necesare unor reparații.

Ploile amenință din nou România! COD ROȘU de INUNDAȚII în șapte județe
De Victor Radu 31 iulie 2014

Dezastrul continuă după viiturile care au lovit România. Trei oameni au murit, iar pe un altul rudele îl caută disperate. La Caraș Severin un dig s-a rupt, iar oamenii au fost evacuați. În Gorj un copil a fost salvat în ultima clipă. Codul roșu de inundații a fost prelungit până mâine și vizează râurile din 7 județe. În plus, de noaptea trecută au intrat în vigoare și două coduri de precipitații în aceeași zonă, unul portocaliu și altul galben. În urmă cu 30 de minute Guvernul s-a întrunit pentru un nou comandament.

POTOP DUPĂ INUNDAȚII. Un om a murit, alți patru sunt dați dispăruți și mii de locuințe au fost distruse
De Victor Radu 30 iulie 2014

Oameni care au stat cu orele în podurile caselor ori agățați de copaci rugându-se ca cineva să vină să-i salveze. Părinți care nu au mai apucat decât să-și ia copiii de mână și să fugă din calea viiturilor. Sunt dramele prin care au trecut miile de sinistrați din Oltenia devastată de viituri. Apele au luat viața unui om și au făcut ca alți patru să dispară odată cu puhoaiele care au măturat în viteză sate întregi. Operațiunile de salvare au fost și ele dramatice, iar militarii și jandarmii au încercat din răsputeri să limiteze efectele inundațiilor.

Traficul pe Transalpina este blocat din cauza alunecărilor de teren
De Elenis Vlahbei 30 iulie 2014

Trafic blocat pe Transalpina. Din cauza alunecărilor de teren, pe mai multe porțiuni de drum nu se poate circula. Șoferii sunt sfătuiți să aleagă rute ocolitoare până când șoseaua va fi refăcută.

STELA COCÂRLEA, la ASTA-I VIAȚA! ... la Mare

Directorul Art - Center of the Arts din Kuwait, Stela Cocârlea îi învață pe copiii din Kuweit tainele baletului. Prima elevă care a pus poantele în picioare a exclamat că degetele ei s-au îndrăgostit de balet!

INUNDAȚII CATASTROFALE în România. CODUL ROȘU A FOST PRELUNGIT
De Victor Radu si Andreea Filip 30 iulie 2014

Pericolul pentru județele afectate de inundații nu a trecut. Codul roșu de inundații a fost prelungit până mâine dimineață, iar din această noapte revin ploile, și tot în cantități semnificative. Viitura din Oltenia a făcut prima victimă și la București. Premierul l-a demis astăzi pe directorul Administrației Apelor Române. Victor Ponta a anunțat la comandamentul pentru situații de urgență că autoritățile din Gorj, Vâlcea și Argeș vor primi câte 12 milioane de lei de la Guvern pentru cheltuieli de urgență.

În lipsa spațiilor verzi, bucureștenii au găsit soluția care în câțiva ani ar putea ajuta la combaterea poluării: grădinile suspendate
De Andreea Radu 29 iulie 2014

Multele grade din termometre, traficul infernal care este principalul factor poluant și lipsa spațiilor verzi. Toate acestea fac ca aerul să devină irespirabil în Capitală. Și unde s-ar mai putea construi parcuri atunci cînd nici blocuri de locuințe nu sunt destule. Ei bine, se pare că această problemă a fost rezolvată în marile capitale ale lumii iar, de curând, soluția a fost aplicată și de bucureșteni.

ROMÂNUL care A REVOLUȚIONAT MEDICINA în SUA s-a întors să lupte cu SISTEMUL BOLNAV din ROMÂNIA
De Madalina Pavel 29 iulie 2014

În timp ce mii de doctori pleacă din România, un medic care a făcut carieră la Stanford, una dintre cele mai renumite universități din lume, s-a întors în țara noastră. Vorbim de doctorul Ștefan Mindea, care la 36 de ani a devenit șeful secției de neurochirurgie a prestigioasei universități americane și, cinci ani la rând, a fost în top 5 al celor mai buni neurochirurgi.

Aventura MIROSURILOR NEPLĂCUTE din autobuz. Unii preferă să stea CERTAȚI CU SĂPUNUL
De Silvia Pascale 29 iulie 2014

Nu tot românul este frate cu săpunul. De acest lucru sunt convinși și constănțenii care zi de zi trebuie să îndure mirosurile neplăcute ale celor care nu au grijă de igiena lor personală.

AVARIE RAJA. Trafic BLOCAT pe Bulevardul AUREL VLAICU

Pentru remedierea unei avarii survenite astăzi pe conducta de alimentare cu apă cu diametrul 800 mm, la intersecția bd. Aurel Vlaicu și Tomis, echipele RAJA Constanța intervin la această...