vineri, 31 iulie 2015

3% impozit pe venit sau 16% impozit pe profit

Trei la sută impozit pe venit sau 16 la sută pe profit? Este decizia pe care trebuie să o ia până la sfârșitul acestei luni patronii întreprinderilor mici. Au ocazia astfel să mai economisească ceva bani dacă au un profit destul de mare și cheltuieli reduse. Reprezentanții Consiliului Național pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii se așteaptă ca aproape 200 de mii de astfel de societăți să opteze pentru impozitul de 3 la sută pe venit.

Modificările aduse Codului Fiscal le permit micilor întreprinzători să opteze până pe 31 ianuarie pentru impozitul de 3 la sută pe venit în locul celui de 16 la sută pe profit.

De exemplu, dacă o firmă are venituri totale anuale de 80 de mii de euro și un profit de 20 de mii, plătește în prezent un impozit de 3200 de euro. Dacă patronul va alege să achite un impozit doar pe venit, atunci va  plăti la stat 2400 de euro, adică ar economisi 800 de euro. În concluzie, spun economiștii, măsura este una care-i va ajuta pe cei care au un profit de minimum 20 la sută. În schimb, nu va veni în sprijinul celor care au  profit mic sau chiar zero, așa cum este cazul firmei de IT a Simonei Florescu din Constanța, care are 3 angajați.

Micii întreprinzători își pot exprima opțiunea pentru tipul de impozit în scris la agențiile fiscale de care aparțin.

Conducerea Consiliului Național pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii se așteaptă ca aproape 200 de mii de firme să opteze pentru impozitul de 3 la sută pe venit.

Comenteaza aceasta stire

Părintele fitoterapiei românești, în popas la mare!
De Silvia Pascale 30 iulie 2015

Părintele fitoterapiei românești, academicianul Ovidiu Bojor, cel care a inventat insulina vegetală și a luat la pas munții Carpați pentru clasificarea florei din țara noastră, a ajuns în aceste zile la mare, în vacanță. La cei 91 de ani ai săi ne mărturisește că secretul longevității este iubirea, gândirea pozitivă, dar și cumpătarea în toate, mai ales cea alimentară. Și ar mai fi ceva, teoria “3 de 8” pe care ne-a prezentat-o și nouă.

Legea 'Scade rata' - speranțe pentru românii cu credite în franci
De Andreea Filip 30 iulie 2015

Românii care au credite în franci elvețieni ar putea să scape de ratele mari. Reprezentanții lor s-au întâlnit cu ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, iar discuțiile au vizat legea denumită "Scade rata". Și Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului a obținut o victorie în instanță.

Sărbătoare pentru octogenarii Constanței și cuplurile care și-au jurat credință în urmă cu jumătate de secol
De Alina Gâju 30 iulie 2015

Părul alb și bastonul în care se sprijină le trădează vârsta, însă ochii senini sunt oglinda sufletului care nu le-a îmbătrânit, în ciuda greutăților. Aproape 50 de cupluri care și-au jurat credință în urmă cu cinci decenii, dar și peste 230 de bunici care au aniversat 80 de ani au fost sărbătoriți, astăzi, de Primăria Constanța.

Patriarhia Română cere un teren în Istanbul pentru ridicarea unei capele
De Silvia Pascale 29 iulie 2015

Reprezentanții Patriarhiei nu se opun construirii celei mai mari moschei din România, dar în același timp pun și condiții. Vor să primească, la schimb, un teren în Istanbul în condiții similare pentru a construi un centru de pelerinaj, cu capelă creștin ortodoxă.

Restricții pe drumuri din cauza caniculei
De Alina Gâju 29 iulie 2015

România s-a copt astăzi la 40 de grade Celsius. Căldura a fost cel mai greu de suportat în Capitală și în județele Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călărași și Ilfov, unde codul portocaliu de caniculă se menține și mâine.

ȘOCANT. 333 de adolescente din Constanța cu vârste de 15 - 19 ani au rămas însărcinate în 2014
De Neptun TV 29 iulie 2015

Aproape 18.600 de tinere care aveau vârsta până în 19 ani au născut anul trecut, 662 dintre ele înainte să împlinească 15 ani, cele mai multe fiind din mediul rural, arată Ministerul Sănătății.

Ziua României la Expo Milano
De Oana Stupariu 29 iulie 2015

Astăzi se sărbătoriește Ziua României în cadrul Expoziției universale de la Milano 2015.

Medici acuzați că au prescris medicamente mai scumpe pentru bolnavii de cancer, în schimbul unor bunuri
De Andreea Filip 28 iulie 2015

Cheltuieli plătite la diverse simpozioane și congrese internaționale, excursii scumpe în străinătate și bunuri. Sunt recompensele pe care mai mulți medici le-ar fi primit, potrivit anchetatorilor DNA, de la firme de medicamente pentru a prescrie anumite rețete pentru cancer.

Jale printre agricultori! Seceta scumpește prețurile în piață!
De Ioana Paidos 27 iulie 2015

E jale din cauza secetei. Agricultorii din județul Constanța spun că legumele de toamnă sunt compromise în multe cazuri în proporție de 90 la sută. Așa se face că fermierii care au investit în sisteme de irigații și au mai salvat câte ceva vor fi nevoiți să crească prețurile la vânzare, altfel nu-și vor recupera banii.

CONSTANȚA. Revizia anuală CET va dura doar 3 zile! Apa caldă va fi oprită între 7 și 9 septembrie!
De Silvia Pascale 27 iulie 2015

Premieră absolută pentru Constanța! Doar 3 zile va dura, anul acesta, revizia anuală a CET Palas. În verile trecute, perioada în care apa caldă era oprită total în oraș se întindea pe aproximativ două săptămâni.

15 elevi din localitatea Grădina au inceput Școala de vară 'Traian Summer Camp'
De Silvia Pascale 27 iulie 2015

Vor trăi cea mai frumoasă vacanță din viața lor. Timp de o săptămână, 15 copii din localitatea Grădina, ai căror părinți au posibilități financiare modeste, vor explora muzeele din Constanța, vor călători cu autobuzele etajate și vor descoperi tainele astrofizicii sau chimiei. De toate aceste surprize se vor bucura la Școala de Vară, “Traian Summer Camp”, un proiect inițiat de Liceul Teoretic Traian și susținut de Arhiepiescopia Tomisului alături de Consiliul Județean Constanța.

Sute de constănțeni la rugăciune. Procesiune religioasă în ajunul sărbătorii de Sfântul Pantelimon
De Alex Costea 27 iulie 2015

Sute de constănțeni, uniți de credința în Dumnezeu, au participat aseară la o procesiune religioasă pe străzile orașului. Preoții au purtat pe brațe moaștele Sfinților Epictet și Astion, dar și ale Sfântului Pantelimon, care este sărbătorit astăzi. Credincioșii s-au rugat și pentru ploaie. Alături de ei a fost și Înaltpreasfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.

Medicii nu mai fac față solicitărilor din cauza căldurii extreme. Nici mâine nu ne răcorim!
De Cristina Pancrat 25 iulie 2015

România s-a topit astăzi sub soarele lui cuptor. Ambulanțele cu greu au putut face numărului mare de solicitări venite de la românii cărora li s-a făcut rău din cauza căldurii excesive. De suferit au și culturile, spun agricultorii, căci în lipsa apei se usucă vâzând cu ochii.

Plata cu cardul, o adevărată aventură pe litoralul românesc
De Oana Iancu 23 iulie 2015

Dacă vreți să plătiți cu cardul bancar pe litoral trebuie să vă înarmați cu multă răbdare. Patiseriile, shaormeriile sau magazinele cu de toate nu au un astfel de serviciu. Așa că turiștii care nu au bani cash în buzunar ori fac cale întoarsă, ori se văd nevoiți să treacă pe la bancomate. Specialiștii spun că agenții economici nu își achiziționează aparate pentru tranzacțiile cu cardul deoarece nu vor să plătească băncilor comisioane.

Trei frați, cu vârste între un an și patru ani, găsiți flămânzi și abandonați pe câmp
De Alina Gâju 23 iulie 2015

Caz cutremurător în Vaslui. 3 frați din localitatea Băbușa, cu vârste cuprinse între un an și 4 ani, au fost găsiți abandonați lângă o pădure, chiar înainte de lăsarea întunericului. Erau înfometați și speriați.

Preafericitul Daniel împlinește astăzi 64 de ani. Aniversarea a fost marcată de o slujbă la Techirghiol
De Alina Gâju 22 iulie 2015

Sărbătoare la Mănăstirea “Sfânta Maria” din Techirghiol. Preafericitul Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române și-a aniversat cei 64 de ani în mijlocul românilor veniți din toate colțurile țării. În cinstea sa, a fost oficiată o slujbă specială. Patriarhul românilor a primit în dar o icoană cu Sfântul Ioan Gură de Aur, un veșmânt și două buchete imense de trandafiri albi, dar și urări de sănătate din partea credincioșilor.

LEGEA SALARIZĂRII. Vezi aici ce salarii ar urma să primească profesorii și medicii!
De Mediafax 22 iulie 2015

Salariul unui profesor universitar ar ajunge la 7.868 lei, al unui profesor cu studii superioare, grad didactic 1 și vechime peste 40 de ani la 4.563 lei, iar un medic rezident ar trebui remunerat cu până la 3.409 lei, potrivit unei propuneri de proiect a Legii salarizării.

Hora unirii, jucată la Cumpăna! Tinerii basarabeni au fost primiți cu flori, pâine și sare
De Alina Gâju 21 iulie 2015

'Am venit să te salut, fratele meu de peste Prut' au scandat din tot sufletul aproape 100 de tineri basarabeni care au ajuns, în marșul lor pentru unire și în comuna constănțeană Cumpăna. Într-un glas au cântat imnul României și s-au prins alături de localnici într-o horă a unirii. Apoi, un spectacol popular a venit să demonstreze că suntem legați de aceleași obiceiuri și tradiții.

Povestea elevilor unui liceu din Cumpăna care s-au școlit și acum sunt angajați în turism
De Neptun TV 21 iulie 2015

Elevii constănțeni de la Liceul 'Nicolae Dumitrescu' din Cumpăna s-au școlit în turism și vin începând cu ora 16.30 la ASTA-I VIAȚA! să ne povestească experiența lor de angajați.

Lotul național Special Olympics, fără antrenor
De Bogdan Muzgoci 20 iulie 2015

23 de tineri români cu dizabilități vor participa zilele acestea la cel mai important eveniment sportiv din acest an dedicat lor-Jocurile Mondiale de Vară Special Olympics 2015 de la Los Angeles. Călătoria lor începe mâine dimineață, iar la destinație vor fi așteptați de Nadia Comăneci. Din păcate nu sunt fonduri suficiente pentru ca toți profesorii lor să-i poată însoți.

Despre noile sporturi practicate în stațiunea Mamaia, la ASTA-I VIAȚA!
De Neptun TV 20 iulie 2015

Unii turiști au aflat că poți să faci surf nu doar în apele oceanului, ci și la Marea Neagră, cu puțină pricepere și voință. Învățăm și noi începând cu ora 16.30 la ASTA-I VIAȚA!