luni, 27 aprilie 2015

3% impozit pe venit sau 16% impozit pe profit

Trei la sută impozit pe venit sau 16 la sută pe profit? Este decizia pe care trebuie să o ia până la sfârșitul acestei luni patronii întreprinderilor mici. Au ocazia astfel să mai economisească ceva bani dacă au un profit destul de mare și cheltuieli reduse. Reprezentanții Consiliului Național pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii se așteaptă ca aproape 200 de mii de astfel de societăți să opteze pentru impozitul de 3 la sută pe venit.

Modificările aduse Codului Fiscal le permit micilor întreprinzători să opteze până pe 31 ianuarie pentru impozitul de 3 la sută pe venit în locul celui de 16 la sută pe profit.

De exemplu, dacă o firmă are venituri totale anuale de 80 de mii de euro și un profit de 20 de mii, plătește în prezent un impozit de 3200 de euro. Dacă patronul va alege să achite un impozit doar pe venit, atunci va  plăti la stat 2400 de euro, adică ar economisi 800 de euro. În concluzie, spun economiștii, măsura este una care-i va ajuta pe cei care au un profit de minimum 20 la sută. În schimb, nu va veni în sprijinul celor care au  profit mic sau chiar zero, așa cum este cazul firmei de IT a Simonei Florescu din Constanța, care are 3 angajați.

Micii întreprinzători își pot exprima opțiunea pentru tipul de impozit în scris la agențiile fiscale de care aparțin.

Conducerea Consiliului Național pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii se așteaptă ca aproape 200 de mii de firme să opteze pentru impozitul de 3 la sută pe venit.

Comenteaza aceasta stire

Atenție, consumatori! Se oprește apa în Constanța și Castelu

SC RAJA SA a anunțat că va întrerupe apa potabilă în Constanța, mâine, 27 aprilie, în intervalul 10.00 - 13.00, pentru remedierea unei avarii la conducta principală de alimentare cu apă.

Expoziție de fotografie de teatru la Constanța
De Roxana Glăvan 26 aprilie 2015

Piese de teatru... în fotografii! O artistă din Constanța a surprins momente din spectacolele montate pe scena Teatrului de Stat din Constanța, iar aseară a avut loc vernisajul expoziției.

Târgul frumuseții și al sănătății, în Constanța
De Silvia Pascale 25 aprilie 2015

Numărătoarea inversă până la debutul sezonului estival a început, așa că ar trebui să va puneți la punct nu doar garderoba de vacanță, ci și înfățișarea, dar mai cu seamă, sănătatea. Pentru aceia dintre dumneavoastră care visați să aveți un corp de invidiat pe nisipul fierbinte și să admirați marea într-o relaxare totală este musai să consultați ofertele târgului de sănătate și estetică deschis în acest weekend într-un mall din Constanța.

Taxa de pod, plătită prin SMS: sistemul va putea fi folosit de 1 mai
De Cristina Pancrat 25 aprilie 2015

Vești bune pentru românii care vor să ajungă la mare de 1 Mai. Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale a pus la punct un sistem informatizat de plată a taxei de pod de la Fetești. Astfel că șoferii pot plăti prin sms sau la benzinării suma datorată și astfel scapă de statul la coadă.

STUDIU. 3 din 10 români nu și-ar lăsa copiii să interacționeze cu copii bolnavi cronic
De Cristina Pancrat 25 aprilie 2015

3 din 10 români spun că nu și-ar lăsa copiii să interacționeze cu un copil diagnosticat cu o boală cronică sau că nu ar ști ce să facă într-o astfel de situație.

Nu ai un job? Află cum te ajută Uniunea Europeană șă-ți găsești unul!
De Mihai Tudorică 25 aprilie 2015

Peste 200 de șomeri își vor putea găsi de lucru cu sprijinul Uniunii Europene. Asociația Handmade a anunțat debutul unui program denumit „Equal Jobs”, prin care șomerii vor fi consiliați pentru a-și găsi un loc de muncă stabil.

REGULI NOI pentru circulație în stațiunea Mamaia! Vezi CE TREBUIE SĂ ȘTII!
De Andreea Filip 24 aprilie 2015

Șoferii trebuie să fie atenți pentru că de săptămâna viitoare se introduce regulile rutiere de vară în stațiunea Mamaia.

Le place școala și la 40 de ani!
De Alina Gâju 24 aprilie 2015

În comuna Viziru din Brăila, școala se face în familie. Cu frații ori surorile, soțiile și cumnații, localnicii au îmbrățișat a doua șansă oferită prin programul european ACTIV. Nu se mulțumesc cu puținele cunoștințe pe care le au, vor un loc de muncă bine plătit și, cel mai important, să fie un exemplu pentru copiii lor. Școala prin ochii celor trecuți de prima tinerețe este mult mai atractivă.

Despre puterea cărții, la ASTA-I VIAȚA!

Ce putere mai are cartea pentru români, în ce măsură mai sunt interesați de lectură, ce cărți se mai vând sau se mai împrumută? Despre toate acestea și nu numai va vorbi Elena Calcan împreună cu invitații săi, începând cu ora 16.30, la ASTA-I VIAȚA!

Un centru pentru copiii din familii defavorizate va fi construit în localitatea constănțeană Grădina
De Andreea Filip 23 aprilie 2015

Copiii care provin din familii dezbinate, ai căror părinți sunt plecați la muncă în străinătate și de care doar bunicii au grijă vor beneficia de consiliere psihologică.

Despre otrava numită Facebook, la ASTA-I VIAȚA!

Ce persoane sunt mai expuse decât altele, care este profilul psihologic al celor care sunt vulnerabili în fața adicțiilor de orice fel, cum să gestioneze părinții pasiunea pentru internet a adolescenților? Specialiștii ne explică la ASTA-I VIAȚA!, începând cu ora 16.30.

Sfântul Gheorghe, purtătorul de biruință este sărbătorit astăzi
De Cristina Pancrat 23 aprilie 2015

Ortodocșii îl sărbătoresc astăzi pe unul dintre cei mai importanți martiri ai creștinității: Sfântul Gheorghe, purtătorul de biruință. Cu acest prilej, moaștele Sfântului Ioan Botezătorul au ajuns aseară de la Piatra Neamț la Constanța.

La biserica "Sf. Gheorghe" din Constanța a fost dublă sărbătoare. Hram și centenar în aceeași zi!
De Silvia Pascale 22 aprilie 2015

Dublă sărbătoare la biserica Sfântul Gheorghe din Constanța care își serbează astăzi atât hramul, cât și împlinirea a 100 de ani de la punerea pietrei de temelie. Sute de credincioși au venit să asiste la slujba oficiată de Arhiepiscopul Tomisului și să se închine la moaștele Sfântului Ioan Botezătorul aduse din Piatra Neamț încă de seara trecută, special pentru acest eveniment.

Cardul de sănătate, obligatoriu de la 1 mai. În lipsa lui plătiți din buzunar serviciile medicale
De Oana Iancu 22 aprilie 2015

Plecați în vacanță? Nu uitați să puneți în bagaj cardul de sănătate. La Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța, spre exemplu, bolnavul trebuie să prezinte fie trimiterea de la medicul de familie, ori pe cea de la Urgență, însoțită musai de cardul de asigurat.

Aprilie, o lună cu două anotimpuri. Urmează o noapte cu temperaturi scăzute și brumă

O zi cu soare, una cu ninsori. Acesta este tabloul lunii aprilie, iar meteorologii spun că vremea rămâne în continuare capricioasă.

CONSTANȚA Podul IPMC va fi finalizat și redat circulației în luna mai; ASFALTĂRI pe DN2A - bulevardul Tomis
De Roxana Glăvan 22 aprilie 2015

Vești bune pentru șoferii constănțeni, dar și pentru turiștii care vor veni vara aceasta pe litoralul românesc.

Inga Postolache, dirijorul fanfarei RAJA Constanța, la ASTA-I VIAȚA!

Cum a ajuns o femeie să dirijeze 20 de bărbați, inclusiv pe soțul său care face parte din ansamblu, cum a fost petrecerea de la Lucian Bute de acasă, la Pechea, și în general cum e viața de muzician într-o fanfară. Totul începând cu ora 16.30, la ASTA-I VIAȚA!

Lucrările RAJA din nordul stațiunii Mamaia au fost terminate!
De Cristina Pancrat 21 aprilie 2015

Echipele SC RAJA SA au lucrat la foc continuu. Așa că abonații din zonele Mamaia Nord, Mamaia Sat, Depozitul 10, Bateria de Coastă și Tabăra de copii Năvodari au din nou apă la robinete.

CONSTANȚA. Primăria modernizează iluminatul public!
De Oana Iancu 21 aprilie 2015

Iluminatul public din Constanța va fi modernizat. Prin proiectul minicipalității, stâlpii stradali din mai multe cartiere vor fi înlocuiți.

O familie cu talent, la ASTA-I VIAȚA!

Pictorul Dan Deaconu, un artist din Cogealac și fiul său și-au expus lucrările într-o ceainărie din Constanța. Elena Calcan vă prezintă povestea unei familii cu talent, la ASTA-I VIAȚA!, începând cu ora 16.30.

"O lume văzută pieziș", cartea semnată Mareș Nițulescu a fost lansată la Biblioteca Județeană din Constanța
De Mihai Tudorică 20 aprilie 2015

"O lume văzută pieziș". Acesta este titlul cărții pe care freelancerul Mareș Nițulescu a lansat-o la Biblioteca Județeană I.N. Roman din Constanța. Este o autobiografie făcută de un om care a ales să-și trăiască viața în Orientul Îndepărtat după căderea comunismului.