duminică, 24 mai 2015

3% impozit pe venit sau 16% impozit pe profit

Trei la sută impozit pe venit sau 16 la sută pe profit? Este decizia pe care trebuie să o ia până la sfârșitul acestei luni patronii întreprinderilor mici. Au ocazia astfel să mai economisească ceva bani dacă au un profit destul de mare și cheltuieli reduse. Reprezentanții Consiliului Național pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii se așteaptă ca aproape 200 de mii de astfel de societăți să opteze pentru impozitul de 3 la sută pe venit.

Modificările aduse Codului Fiscal le permit micilor întreprinzători să opteze până pe 31 ianuarie pentru impozitul de 3 la sută pe venit în locul celui de 16 la sută pe profit.

De exemplu, dacă o firmă are venituri totale anuale de 80 de mii de euro și un profit de 20 de mii, plătește în prezent un impozit de 3200 de euro. Dacă patronul va alege să achite un impozit doar pe venit, atunci va  plăti la stat 2400 de euro, adică ar economisi 800 de euro. În concluzie, spun economiștii, măsura este una care-i va ajuta pe cei care au un profit de minimum 20 la sută. În schimb, nu va veni în sprijinul celor care au  profit mic sau chiar zero, așa cum este cazul firmei de IT a Simonei Florescu din Constanța, care are 3 angajați.

Micii întreprinzători își pot exprima opțiunea pentru tipul de impozit în scris la agențiile fiscale de care aparțin.

Conducerea Consiliului Național pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii se așteaptă ca aproape 200 de mii de firme să opteze pentru impozitul de 3 la sută pe venit.

Comenteaza aceasta stire

Constanța nu va avea apă caldă în această noapte

Electrocentrale Constanța a comunicat întreruperea alimentării cu agent termic primar, pentru remedierea unei defecțiuni, a tuturor punctelor termice din municipiul Constanța în data de 23/24.05.2015, între orele 23:00 – 4:30.

Din Nicolae Bălcescu în Marea Britanie! Produsele bio din lapte de capră iau calea Regatului Unit!
De Andreea Filip 23 mai 2015

Produsele Elcomex Agroindustrial din lapte de capră ce poartă steagul României vor ajunge și în Marea Britanie. Astăzi, cea mai mare fabrică din țara noastră a obținut certificatul de export. Lactatele bio produse la Constanța sunt deja prezente în Franța, Italia sau Polonia. În reportajul următor vom pătrunde dincolo de etichetă pentru a vă arăta cele mai interesante etape prin care trece materia primă înainte să ajungă pe rafturile hipermarket-urilor.

AROME... INTERETNICE. Mielul în cocă, vedeta concursului gastronomic de la Cumpăna - vezi cum se prepară!
De Mihai Tudorică 23 mai 2015

Mielul în cocă, sarmalele mincinoase, baclavalele și plăcintele cu praz au fost la mare căutare printre localnicii din Cumpăna. Și asta pentru că astăzi a avut loc cea de-a 8-a ediție a festivalului „Conviețuire interetnică pe plaiuri dobrogene”.

Ziua Aromânilor, sărbătorită la Constanța cu cântece și dansuri tradiționale - GALERIE FOTO
De Mihai Tudorică 23 mai 2015

Zeci de macedoneni au serbat, astăzi, Ziua Aromânilor în centrul orașului Costanța. Ei au ascultat piese din repertoriul tradițional balcanic și au urmărit dansul urmașilor săi îmbrăcați în costume specifice.

Ambasadorul Norvegiei, în vizită la Cumpăna. Diplomatul a văzut locul pe care se va construi un centru pentru copii
De Silvia Pascale 22 mai 2015

Și-au unit forțele pentru a-i ajuta pe copiii aflați în prag de abandon școlar să îndrăgească învățătura, ba chiar să deprindă un meșteșug.

Se schimbă legislația pentru foliile auto - ce trebuie să știți înainte de a lipi o folie întunecată!
De Alina Gâju 22 mai 2015

Vreți geamuri fumurii la mașină? Din această vară, aveți voie să vă lipiți folii mai întunecate pe parbriz, dar, atenție, opacitatea lor nu trebuie să depășească 30%. Legea din România prevede în acest moment că geamurile din spate și luneta mașinii pot fi complet întunecate, însă nu și parbrizul.

Turiștii și-au făcut în grabă bagajul și au pornit spre stațiunile de pe Valea Prahovei
De Laura Calciu Petrescu 22 mai 2015

Aer curat de munte și soare din belșug. Cu o așa ofertă nu e de mirare că turiștii și-au făcut în grabă bagajul și au pornit spre stațiunile de pe Valea Prahovei. Și nu au greșit pentru că unitățile de cazare afișează prețuri mici, așa că se anunță un weekend perfect.

Ventrilocul Eduard Sandu, la ASTA-I VIAȚA!
De Neptun TV 22 mai 2015

Eduard Sandu este, cu siguranță, cel mai cunoscut ventriloc din România. Lăsați-vă și dumneavoastră cuceriți, începând cu ora 16.30, la ASTA-I VIAȚA!

Constanța nu și-a uitat eroii
De Mihai Tudorică 21 mai 2015

De 20 de ani, de Înălțărea Domnului, sărbătorim și Ziua Eroilor. În aproape toată țara, autoritățile locale, alături de forțele armate au organizat ceremonii dedicate celor care s-au jertfit pentru țară.

Aur pentru inovațiile unor constănțeni. Află ce au fost aceștia în stare se creeze!
De Oana Iancu 21 mai 2015

Aur pentru România la Expoziția Europeană a Creativității și Inovării de la Iași. O echipă formată din șapte constănțeni, specialiști în IT, dar și un scafandru, a revoluționat sistemul destinat inspecției subacvatice.

Calvarul drumului Mamaia – Năvodari se va prelungi!
De Roxana Glăvan 21 mai 2015

Drumul care leagă Constanța de Năvodari este pentru cei care locuiesc în zonă, dar și pentru șoferi un coșmar: gropi, mult praf, limite de viteze și lucrări care par că nu se mai termină.

Asociația „Dăruiește Aripi“ a donat aparatură pentru salvarea prematurilor
De Madalina Pavel 21 mai 2015

Trist dar adevărat. În ultimii ani, numărul copiilor care au venit pe lume mai devreme s-a dublat. Sunt atât de firavi încât orice atingere le poate face rău și nu sunt suficient de puternici să lupte pentru propria viața.

Istoria, mai aproape de noi prin puterea fotografiei
De Silvia Pascale 21 mai 2015

Dincolo de fața schimonosită a celui de-al doilea Război Mondial, dincolo de suferință și moarte a existat și o latură umană, a prieteniei și sensibilității. Expoziția documentară “Puterea Memoriei”, vernisată astăzi la Muzeul de Artă din Constanța, a adus în fața publicului 60 de fotografii realizate în momentul intrării armatei sovietice pe teritoriul României și nu numai.

Ziua Eroilor, celebrată la Cumpăna. Veteranii au primit diplome și bani
De Alina Gâju 21 mai 2015

Și-au dat viața pentru țară și libertate, iar amintirea faptelor lor a fost cinstită astăzi. De Ziua Eroilor, sărbătoare națională a poporului român, autoritățile locale din Cumpăna au depus coroane de flori la monumentele închinate celor căzuți pe câmpurile de luptă. La eveniment, au fost prezenți și doi veterani de război cărora Primăria și Consiliul Local au ținut să le facă o surpriză.

Sensurile giratorii din Constanța, transformate în mici grădini colorate!
De Oana Iancu 21 mai 2015

Mii de mușcate împodobesc de astăzi sensurile giratorii din Constanța și le transformă în mici grădini colorate. Acțiunea a fost demarată de municipalitatea de la malul mării.

Grace de Monaco, povestea destinului unei prințese nemuritoare!
De Neptun TV 21 mai 2015

Grace Kelly, o personalitate și în egală măsură un personaj. "Prințesa emblematică", frumusețe, talent și o prezență cu valoare de exemplu... la ASTA-I VIATA! Urmărește începând cu ora 16.30 povestea destinului unei prințese nemuritoare.

Dublă sărbătoare pentru creștini! Înălțarea Domnului, în aceeași zi cu Sfinții Constantin și Elena!
De Roxana Murat 20 mai 2015

Dublă sărbătoare, astăzi, pentru creștin-ortodocși. Prăznuim Înălțarea Domnului, la 40 de zile după Paște, dar și pe Sfinții Împărați Constantin și Elena. Pentru că a devenit deja o tradiție, sute de credincioși au participat seara trecută la o procesiune pe străzile Constanței.

Voucherele de vacanță, înlocuitoarele tichetelor, i-ar putea bucura pe români din această vară
De Silvia Pascale 20 mai 2015

Voucherele de vacanță au toate șansele să devină realitate. Săptămâna viitoare, proiectul de lege prin care angajatorii din România ar trebui să le acorde anual salariaților vouchere de vacanță în cuantumul a cel mult șase salarii minime pe economie va primi votul final în Parlament.

Stațiunea Mamaia, posibilă gazdă a Campionatului Mondial de Bob și Skeleton 2016
De Neptun TV 20 mai 2015

Proiectul de promovare a stațiunii Mamaia prin intermediul echipei de bob fete a României - proiect derulat de Asociația Litoral - Delta Dunării împreună cu Federația Română de Bob și Sanie - a ajuns în etapa de depunere a candidaturii stațiunii Mamaia la Federația Internațională de Bob, ca posibilă gazdă a Campionatului Mondial de seniori la Bob și Skeleton starturi, ediția 2016.

Caravana "Rabla pentru periuța ta" ajunge, sâmbătă, la Constanța!
De Neptun TV 20 mai 2015

Sâmbătă, începând cu ora 10.00, cei care vor ajunge în zona Tomis Mall din Constanța cu vechea periuță de dinți vor primi, gratuit, una nouă.

Viața de cuplu de după bebe, sub lupă, la ASTA-I VIAȚA!
De Neptun TV 20 mai 2015

Ce probleme pot apărea în cuplu și care este rezolvarea lor? Află începând cu ora 16.30 de la psihoterapeutul Gyorgy Gaspar, psiholog clinician, specialist în psihoterapia cuplului și a familiei.