joi, 26 noiembrie 2015

3% impozit pe venit sau 16% impozit pe profit

Trei la sută impozit pe venit sau 16 la sută pe profit? Este decizia pe care trebuie să o ia până la sfârșitul acestei luni patronii întreprinderilor mici. Au ocazia astfel să mai economisească ceva bani dacă au un profit destul de mare și cheltuieli reduse. Reprezentanții Consiliului Național pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii se așteaptă ca aproape 200 de mii de astfel de societăți să opteze pentru impozitul de 3 la sută pe venit.

Modificările aduse Codului Fiscal le permit micilor întreprinzători să opteze până pe 31 ianuarie pentru impozitul de 3 la sută pe venit în locul celui de 16 la sută pe profit.

De exemplu, dacă o firmă are venituri totale anuale de 80 de mii de euro și un profit de 20 de mii, plătește în prezent un impozit de 3200 de euro. Dacă patronul va alege să achite un impozit doar pe venit, atunci va  plăti la stat 2400 de euro, adică ar economisi 800 de euro. În concluzie, spun economiștii, măsura este una care-i va ajuta pe cei care au un profit de minimum 20 la sută. În schimb, nu va veni în sprijinul celor care au  profit mic sau chiar zero, așa cum este cazul firmei de IT a Simonei Florescu din Constanța, care are 3 angajați.

Micii întreprinzători își pot exprima opțiunea pentru tipul de impozit în scris la agențiile fiscale de care aparțin.

Conducerea Consiliului Național pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii se așteaptă ca aproape 200 de mii de firme să opteze pentru impozitul de 3 la sută pe venit.

Comenteaza aceasta stire

CONSTANȚA. Comenzi pe bandă rulantă pentru producătorii de cadouri personalizate, cu ocazia zilei de 1 Decembrie
De Ana-Maria Stancu 25 noiembrie 2015

Mai sunt câteva zile până la 1 decembrie, așa că producătorii de steaguri și alte obiecte ce reprezintă simbolurile naționale și-au dublat volumul de muncă, iar comenzile curg fără încetare. Aceasta deoarece constănțenii vor să își exprime patriotismul de Ziua Națională.

CONSTANȚA. Musulmanii solicită măsuri pentru stoparea răspândirii fundamentalismului islamic
De Neptun TV 25 noiembrie 2015

Reprezentanții comunității musulmane din România solicită autorităților de la București adoptarea unor măsuri care să vizeze stoparea răspândirea fundamentalismului islamic.

Consilierul PNL Răzvan Sava, ales primar interimar al Capitalei
De Neptun TV 25 noiembrie 2015

Consilierul general PNL Răzvan Sava a fost ales primar interimar al Capitalei, cu 34 de voturi "pentru" și 11 voturi "împotrivă", în ședința extraordinară de astăzi a Consiliului General al Municipiului București (CGMB).

Românii scapă de datoriile neplătite la bancă, dacă își cedează casa!
De Robert Nenciu 25 noiembrie 2015

Românii care nu-și mai pot plăti ratele la casă pot scăpa de datorii dacă trec imobilul ipotecat în proprietatea băncii. Acest lucru este prevăzut într-un proiect de lege adoptat astăzi de Camera Deputaților.

ATENȚIE! CFR anulează, de mâine, mai multe trenuri care circulă între Constanța și Mangalia!
De Neptun TV 25 noiembrie 2015

CFR Călători informează că, pentru executarea lucrărilor de reparație a căii ferate pe distanța Constanța – Mangalia și retur, se vor anula următoarele trenuri în perioada 26 - 28 noimembrie.

Ponturi pentru vacanța de 1 decembrie, la ASTA-I VIAȚA!
De Neptun TV 24 noiembrie 2015

Începând cu ora 16.30 primește ponturi pentru vacanța de 1 decembrie de la unul dintre cei mai titrați români în escalada munților dar care e specializat și în promovarea locurilor frumoase de la malul mării.

Fără Revelion în club! Mii de constănțeni trebuie să-și schimbe planurile pentru petrecerea dintre ani!
De Ana-Maria Stancu 24 noiembrie 2015

Constănțenii care vor să petreacă revelionul în club, trebuie să își facă rezervare din timp. După tragedia din Colectiv, multe localuri din Constanța și-au suspendat activitatea, iar cele care au rămas deschise au un număr limitat de locuri. Restaurantele profită de această situație și vin cu oferte greu de refuzat, care se adresează și tinerilor.

Teatrul Nottara a tras cortina până la consolidarea clădirii
De Cristina Sîmbeteanu 24 noiembrie 2015

S-a tras cortina la Teatrul Nottara din Capitală, pe termen nelimitat. Toate spectacolele au fost anulate. Clădirea se află pe lista celor cu risc seismic ridicat și trebuie consolidată pentru a-și putea redeschide porțile. Conducerea teatrului a cerut Primăriei Capitalei un alt spațiu pentru a susține reprezentațiile.

Familia pilotului găsit mort în Postăvaru, mesaj sfâșietor de adio: 'În sfârșit, Mircea Crăciun a aterizat!'
De Andreea Petraș 24 noiembrie 2015

Pe pagina de Facebook "Să-l găsim pe Mircea Crăciun", familia pilotului găsit mort în masivul Postăvaru după luni de căutări disperate a postat un mesaj emoționant.

Descoperire arheologică importantă la Mangalia! Arheologii au găsit un nou capitel ionic, vechi de 1700 de ani
De Ana-Maria Stancu 23 noiembrie 2015

Descoperire extrem de valoroasă la Mangalia, cea mai importantă din ultimii 17 ani. Arheologii au găsit un nou capitel ionic, vechi de 1700 de ani.

Un milion de fermieri așteaptă să primească subvențiile promise din octombrie
De Neptun TV 23 noiembrie 2015

Lovitură pentru aproximativ un milion de fermieri. În plină campanie agricolă de toamnă, aceștia nu își pot ridica subvenția pe suprafață. De vină pentru această situație este Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură care nu a reușit să rezolve problemele apărute la sistemul informatic al programului. Banii ar fi trebuit să fie achitați încă din luna octombrie.

CONSTANȚA. Măsuri pentru sezonul rece și organizarea alegerilor, pe lista ședinței prefectului cu primarii din județ
De Alina Gâju 23 noiembrie 2015

Pregătirile pentru sezonul rece, precum și organizarea alegerilor din 2016 au fost doar două dintre subiectele dezbătute în ședința organizată de prefectul Constanței cu primarii și secretarii din județ. Astfel, autoritățile locale au aflat ce responsabilități au în prag de iarnă, numele noului șef al departamentului juridic al Constanței, dar și informații despre bazele de operații ce vor fi înființate de ISU pe raza localităților din județ, în cazul unor calamități naturale.

RADET Constanța a publicat lista datornicilor. Creanțele depășesc 250 de milioane de lei!
De Ioana Paidos 23 noiembrie 2015

'Plătiți facturile la timp pentru a primi căldură!'. Este avertizarea conducerii RADET pentru sutele de asociații de proprietari din municipiul Constanța care au datorii mai vechi de 6 luni. Pentru recuperarea debitelor, Regia Autonomă de Distribuție a Energiei Termice are pe rol peste 500 de procese, iar alte 200 de dosare sunt în pregătire.

21 de elevi au ajuns în spital după ce li s-a făcut rău la școală
De Laura Calciu Petrescu 23 noiembrie 2015

Douăzeci și unu de elevi ai unei școli din municipiul Ploiești au nevoie astăzi de îngrijiri medicale, după ce li s-a făcut rău la școală.

Sindicatul Național al Funcționarillor publici amenință cu ample proteste dacă majorarea cu 10% a salariilor se amână
De Victor Radu 23 noiembrie 2015

Funcționarii publici amenință cu ample proteste de stradă dacă Executivul lui Dacian Cioloș și președintele Iohannis vor împiedica majorările salariale. Premierul a anunțat că așteaptă finalizarea procesului legislativ în acest caz, adică promulgarea actului normativ de către președinte. Sindicaliștii le atrag atenția lui Cioloș și Iohannis că ei au beneficiat de astfel de creșteri ale veniturilor în dauna majorității funcționarilor publici.

SPIT Constanța a obținut locul al treilea la competiția 'Inovație și calitate în sectorul public'
De Neptun TV 23 noiembrie 2015

Serviciul Public de Impozite și Taxe a obținut locul al treilea la cea de-a VIII-a ediție a competiției 'Inovație și calitate în sectorul public' al cărei scop a fost identificarea și evidențierea celor mai eficiente și inovative practici din sectorul public românesc.

CONSTANȚA. Picnicuri de 1 Decembrie cu fasole și cârnați. VEZI LISTA LOCAȚIILOR!
De Neptun TV 23 noiembrie 2015

Primăria municipiului Constanța și Consiliul Local invită pensionarii la picnicurile organizate cu ocazia zilei de 1 Decembrie, Ziua Națională a României.

Majorarea salariilor bugetarilor, în pericol
De Robert Nenciu 22 noiembrie 2015

Guvernul ar putea amăna cu până la șase luni majorarea salariilor bugetariilor cu 10 la sută de la 1 decembrie. Potrivit unor surse, premierul vrea să discute legea și cu guvernatorul BNR. De altfel, Dacian Cioloș a cerut Ministerului Finanțelor să analizeze impactul acestei măsuri asupra deficitului bugetar.

BUCĂȚI DE SUFLET, PE TARABE! Constănțenii își vând amintirile pentru a face rost de bani pentru ziua de mâine
De Ana-Maria Stancu 22 noiembrie 2015

Timbre vechi, fotografii de familie și cărți din biblioteca personală sunt scoase pe tarabe, duminică de duminică, în oborul constănțean. Cu o mare durere în suflet, cei care își vând amintirile la un preț de nimic, spun că fac asta pentru a supraviețui. De cele mai multe ori, însă, se întorc acasă fără niciun leu și cu lacrimi în ochi.

23 de grade astăzi, la Constanța! De mâine, vremea se schimbă radical. Vezi cum va fi pe litoral!
De Alina Gâju 22 noiembrie 2015

Soare strălucitor, vânt călduț de primăvară și temperaturi de 23 de grade Celsius în termometre. Acesta a fost peisajul astăzi, la malul mării, cu o săptămână înainte de debutul lunii decembrie. Cum vremea i-a răsfățat, constănțenii au profitat și au ieșit la plimbare pe faleza bătrânului Cazino, apoi s-au odihnit câteva ceasuri la terasele cochete din Piața Ovidiu. Cei mici și-au scos bunicii în parc, unde s-au distrat cât a fost ziua de lungă. Și bine au făcut căci de mâine, vremea se schimbă radical.

Multiculturalitate și culoare: tema pe care tinerii artiști ai Constanței au transpus-o în lucrările lor
De Oana Iancu 22 noiembrie 2015

Ocazie inedită pentru tinerii din Constanța, elevi și studenți la arte, care visează să ajungă nume mari. Toții și-au pus imaginația la lucru, iar din mâinile lor au ieșit adevărate minuni, pe care le-au expus la Muzeul de Artă din Constanța.Prin intermediullucrărilor, artiștii au vrut să arate ce înseamnă multiculturalitatea dobrogeană.