luni, 30 martie 2015

3% impozit pe venit sau 16% impozit pe profit

Trei la sută impozit pe venit sau 16 la sută pe profit? Este decizia pe care trebuie să o ia până la sfârșitul acestei luni patronii întreprinderilor mici. Au ocazia astfel să mai economisească ceva bani dacă au un profit destul de mare și cheltuieli reduse. Reprezentanții Consiliului Național pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii se așteaptă ca aproape 200 de mii de astfel de societăți să opteze pentru impozitul de 3 la sută pe venit.

Modificările aduse Codului Fiscal le permit micilor întreprinzători să opteze până pe 31 ianuarie pentru impozitul de 3 la sută pe venit în locul celui de 16 la sută pe profit.

De exemplu, dacă o firmă are venituri totale anuale de 80 de mii de euro și un profit de 20 de mii, plătește în prezent un impozit de 3200 de euro. Dacă patronul va alege să achite un impozit doar pe venit, atunci va  plăti la stat 2400 de euro, adică ar economisi 800 de euro. În concluzie, spun economiștii, măsura este una care-i va ajuta pe cei care au un profit de minimum 20 la sută. În schimb, nu va veni în sprijinul celor care au  profit mic sau chiar zero, așa cum este cazul firmei de IT a Simonei Florescu din Constanța, care are 3 angajați.

Micii întreprinzători își pot exprima opțiunea pentru tipul de impozit în scris la agențiile fiscale de care aparțin.

Conducerea Consiliului Național pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii se așteaptă ca aproape 200 de mii de firme să opteze pentru impozitul de 3 la sută pe venit.

Comenteaza aceasta stire

Romii din Ivești s-au pus cu burta pe carte. Vin la școală să învețe alfabetul și își doresc permis de conducere
De Alina Gâju 30 martie 2015

Crescute și pregătite de mici pentru a deveni mame și soții așa cum cere tradiția țigănească, femeile rome din comuna gălățeană Ivești s-au emancipat. Cu salbele de aur la gat și gătite cu rochii din dantelă, ele merg la școală cu copiii după ele. Prin intermediul proiectului cu finanțare europeană CIVIS au învățat alfabetul și spun mândre că acum nu mai pot fi păcălite la supermarket.

Își duc traiul de pe o zi pe alta, iar azi au primit o mână de ajutor. Bătrânii Constanței au fost sărbătoriți de Primărie
De Andreea Filip 30 martie 2015

Mereu cu grija zilei de mâine, unii dintre ei fără niciun ajutor, bătrânii Constanței au avut astăzi un motiv să zâmbească.

LEGEA RAFTURILOR a intrat în vigoare! Produsele cu preț redus sau aproape de expirare, expuse în spații speciale!
De Andreea Filip 30 martie 2015

Comercianții sunt obligați să expună produsele care expira în trei zile într-un raft special amenajat. Cele mai multe supermarketuri și magazine de cartier din Constanța nu fac acest lucru și lasă alimentele aflate la limita termenului de valabilitate printre celelalte. Cei care încalcă legea vor primi amenzi usturătoare.

31 martie, ultima zi în care puteți beneficia de bonificații la plata taxelor și impozitelor locale
De Roxana Glăvan 30 martie 2015

Dacă nu ați achitat taxele și impozitele locale pentru primul trimestru, atunci vă spunem că mai aveți la dispoziție doar astăzi și mâine. De la 1 aprilie, veți plăti penalități și nici nu veți mai beneficia de bonificație.

Prețul gigacaloriei rămâne redus cu 10% la Constanța. Fuzionarea CET cu RADET mai întârzie
De Victor Radu 30 martie 2015

Constănțenii vor plăti un preț subvenționat la încălzire și pentru luna martie, deși banii de la Guvern folosiți în acest sens s-au terminat. Primăria a alocat 5 milioane de lei pentru acoperirea diferenței, astăzi, în ședința Consiliului Local.

HOROSCOP: Ce șanse sunt să-ți găsești iubirea vara aceasta

Se apropie anotimpul călduros, iar tu nu îți dorești să fii din nou singură?

Constănțenii care au promovat Jurilovca și Gura Portiței, cu un clip de doar 100 de lei, la Asta-i Viața!

Jurilovca, una dintre porțile de intrare în Delta Dunării, și-a dezvăluit frumusețile la Târgul de Turism de la Viena și a devenit rapid un tărâm pe care străinii vor să îl vadă.

60 de ani de viață și 35 de carieră. Actorul Sorin Mihai Vasilescu și-a sărbătorit ziua de naștere pe scenă
De Roxana Murat 30 martie 2015

Și-a petrecut o mare parte din viață pe scenă, a interpretat sute de roluri, iar aseară, când a împlinit 60 de ani de viață, tot sub lumina reflectoarelor a fost.

Ciobanii din Cluj au pregătit mieii pentru Paște
De Roxana Murat 30 martie 2015

A început agitația la stânele din Sibiu. Ciobanii sunt asaltați de tot mai multe cereri pentru miei de Paște. Ca să aibă bunatăți din carne pe masă, oamenii trebuie să plătească între 20 și 25 de lei pe fiecare kilogram de carne. În magazine, prețurile se dublează.

Premiul categoriei I la Loto 6/49, de aproape 12,7 milioane de lei, nu a fost câștigat
De Cristina Pancrat 30 martie 2015

Șase numere fără noroc au fost extrase la loto 6 din 49. Asta pentru că niciun român nu a reușit să le ghicească. Acestea sunt 22, 10, 4, 6, 18 și 9.

Mai multe drumuri din județul Buzău s-au surpat din cauza ploilor abundente
De Roxana Murat 30 martie 2015

Atenție șoferi dacă ajungeți la Buzău. Drumul Național 10 s-a surpat pe o distanță de 10 metri. Reprezentanții ISU Buzău pun totul pe seama ploilor abundente care au provocat alunecări de teren.

Cutremur după cutremur. În zona Vrancea s-a înregistrat cel mai mare seism din acest an
De Cristina Burcea 29 martie 2015

Un cutremur cu magnitudinea de 4,9 grade pe scara Richter s-a produs, noaptea trecută, în zona Vrancea.

Credincioșii catolici sărbătoresc astăzi Duminica Floriilor - GALERIE FOTO
De Andreea Filip 29 martie 2015

Credincioșii catolici din lumea întreagă sărbătoresc astăzi Duminica Floriilor. La Vatican, Papa Francis a condus procesiunea din Piața Sfântu Petru și a adus un omagiu celor uciși pentru credința lor. La Biserica Sfântul Anton din Constanța oamenii au venit cu ramuri de salcie în mâini și au ascultat Sfânta Liturghie. Săptămâna viitoare sunt Floriile și la ortodocși.

România a trecut la ora oficială de vară
De Alex Costea 29 martie 2015

Astăzi este cea mai scurtă zi din an, cu doar 23 de ore. Noaptea trecută, ceasurile noastre nu au mai ținut cont de reguli și, cât ai clipi, au sărit de la ora trei direct la ora patru. Cei care s-au aflat la serviciu s-au bucurat să plece mai repede acasă.

Primăria Constanța a împărțit asociațiilor de proprietari flori, gazon și gard viu
De Roxana Glăvan 28 martie 2015

Mai sunt două săptămâni până la Paște și toată lumea se pregătește de curățenia de primăvară. Nu doar în case, ci și în grădinile din jur. Primăria Constanța a distribuit, astăzi, asociațiilor de proprietari arbuști, flori și gazon.

Zilele Asistenței Sociale la Cumpăna: ce înseamnă să fii asistent social
De Alina Gâju 28 martie 2015

Să fie empatic și să își deschidă sufletul spre fiecare persoană aflată în dificultate. Sunt două dintre condițiile necesare pentru a fi un bun asistent social. În luna martie a fiecărui an se sărbătorește Ziua Asistenței Sociale.

Piesa “Visul unei nopți de vară” a avut premiera, seara trecută la Constanța
De Roxana Murat 28 martie 2015

De Ziua Mondială a Teatrului, constănțenii au primit cadou “Visul unei nopți de vară”. Piesa scrisă de William Shakespeare în urmă cu peste patru sute de ani, a avut premiera, seara trecută pe scena Teatrului de Stat din Constanța.

Ctitorul primului teatru românesc din Dobrogea, comemorat la Constanța
De Silvia Pascale 27 martie 2015

“Demostene Tranulis a fost un mare filantrop și iubitor de artă, iar numele lui va dăinui prin ceea ce ne-a lăsat moștenire”. Cuvintele le aparțin nepoatelor celui care a ctitorit primul teatru românesc din Dobrogea, actualul “Fantasio”.

CONSTANȚA STINGE LUMINA! „Ora Pâmântului” va fi marcată în peste 7000 de orașe!
De Oana Iancu 27 martie 2015

„Dăruiește naturii din energia ta!” Este mesajul prin care românii sunt îndemnați ca în această seară, preț de 60 de minute, să stingă lumina.

97 de ani de la Unirea Basarabiei cu țara. Iată cum au marcat studenții din Republica Moldova acest moment la Constanța
De Silvia Pascale 27 martie 2015

Au trecut 97 de ani de la unirea Basarabiei cu țara mamă în anului 1918, dar emoția acelui moment încă mai există.

EARTH HOUR. Primăria și Prefectura Constanța STING LUMINA de Ziua Pământului

Sâmbătă, 28 martie, la ora 20.30, de Ora Pământului, reprezentanții Primăriei Constanța îi invită pe locuitorii municipiului să participe la o lecție de ecologie la nivel mondial, prin stingerea luminii și închiderea tuturor aparatelor electrocasnice.