joi, 21 februarie 2019

40.000 de tineri români studiază peste hotare. Marea Britanie, în topul preferințelor

40.000 de tineri români studiază peste hotare. Marea Britanie, în topul preferințelor

Zeci de instituții internaționale de învățământ vor fi prezente pe 22 și 23 septembrie, în Capitală, la târgul educațional World Education Fair pentru a informa tinerii despre ofertele educațională, anunță reprezentanții IntegralEdu, precizând că Marea Britanie rămâne în topul preferințelor.

“La ediția cu numărul 23 din acest weekend (n.r. - 22-23 septembrie) venin cu un model nou de organizare a târgurilor. Fiecare vizitator la târg va fi întâmpinat de către un consultant și va fi dus la mesele cu oportunitățile care îl interesează. (...) Vom oferi gratuit tuturor vizitatorilor un ghid pus la zi cu toate informațiile din sectorul educațional, vorbim de Europa și SUA. Consultanții educaționali au întocmit acest ghid ținând cont de universitățile cu care colaborăm. Acesta informează despre toate oportunitățile oferite de școli: burse sau subvenții. (...) Avem și o tombolă pentru tinerii care vor veni la târg, iar premiul este participarea la o tabără din Marea Britanie”, a declarat Ana Maria Papp, organizator al târgului World Education Fair.

De asemenea, consultanții educațional susțin că în 2018 domeniile de studii devin tot mai nișate și apar noi studii.

“În ediția prezentă ne axăm pe nișarea nivelurilor de studii, a meseriilor și domenii de studiu mai neobișnuite pentru piața educațională din România. (...) În 2018 domeniile vin din ce în ce mai nișate și mai specializate. Se dezvoltă foarte multe meserii noi legate de inteligența artificială. Apar domenii foarte nișate, care sună poate chiar ciudat. Vorbim despre studii de modă în domeniul genților și accesoriilor, studiul producției de vin, producția de filme de aventuri, operarea iahturilor și cea mai cool specializare - tehnica în industria DJ. (...) Piața muncii la nivel internațional suferă o dinamică extrem de rapidă. Se estimează că până în 2030 vor fi create peste 24 de milioane de noi locuri de muncă în sectorul energetic”, a mai explicat Ana Maria Papp.

Potrivit reprezentanților IntegralEdu, anual 6.000 de tineri români pleacă să studieze peste hotare, iar destinațiile preferate sunt: Marea Britanie, Olanda, Danemarca, Elveția, Franța și SUA.

“Numărul celor care pleacă la studii în străinătate nu se schimbă. Chiar avem anumite creșteri. La nivel universitar, în fiecare an, din România pleacă peste 6.000 de tineri la studii în străinătate, dintre care peste 2.000 doar în Marea Britanie. Avem 20% creștere în fiecare an. Destinațiile preferate rămân: Marea Britanie, Olanda, Danemarca, Olanda, Franța, Elveția și SUA. (...) În Marea Britanie nu sunt schimbări, practic numărul aplicațiilor cresc, adică românii nu se tem de Brexit. (...) În total sunt 40.000 de studenți români în străinătate. (...) În Marea Britanie, ca și destinație de studiu, top cele mai plătite domenii după absolvire sunt: stomatologie - 35.000 de lire sterline pe an și inginerie chimică - 32.000 de lire sterline pe an”, a mai adăugat Ana Maria Papp.

Totodată, consultanții educaționali susțin că majoritatea școlilor internaționale oferă burse de peste 50% din taxele anuale.

“Școlile de top au început acum pregătirile pentru anul 2019-2020. Drept urmare, recomand tuturor familiilor care iau în considerare continuarea studiilor la școlile de top din Marea Britanie să vină acum și să-și depună candidatura. (...) Partea financiară este un criteriu extrem de important, drept urmare sunt fericită să vă anunț că o parte dintre școlile prezente la eveniment oferă burse de până la 50% din taxele anuale. (...) Numărul celor care pleacă prin intermediul IntegralEdu la liceele de top din străinătate a crescut semnificativ. Anul acesta am avut o creștere de 30%, iar numărul celor cu care lucrăm în avans pentru anul următorul are o pantă foarte ascendentă”, a adăugat Teodora Răducanu, organizator al târgului World Education Fair.

Răducanu mai susține că liceele de peste hotare oferă șansa tinerilor ca să studieze materiile care îi interesează în mod deosebit.

„La nivel liceal, un tânăr care vrea să studieze graphic design, în curricula britanică are libertatea să-și aleagă doar patru materii de studiu: matematică, matematică avansată, fizică și artă sau orice altă combinație relevantă pentru specializarea aleasă. Astfel, programul îi permite copilului să se perfecționeze și să se focuseze fară a-și consuma energia pe materii ce nu prezintă interes pentru el”, a mai adăugat Teodora Răducanu.

Târgul World Education Fair va avea loc pe 22 și 23 septembrie, în Capitală, pe 24 septembrie la Iași, pe 26 septembrie la Galați, iar pe 27 septembrie la Constanța. În cadrul evenimentelor vor participa instituții de învățământ din Marea Britanie, Olanda, Austria, Danemarca, Elveția, Spania, SUA și Canada.

 

Comenteaza aceasta stire

Ce se întâmplă cu ora de vară în 2019?
De Neptun TV 20 februarie 2019

Astfel, ultima schimbare obligatorie a ceasului ar avea loc pe 31 martie 2019, (fiind ora de vară).

Aurul atinge un nou maxim, pe ultimii șase ani! Euro crește în raport cu leul
De Neptun TV 20 februarie 2019

Cursurile de schimb afișate pe BNR sunt calculate pe baza tranzacțiilor interbancare.

Numărul locurilor de muncă vacante a crescut cu 7,6% în 2018
De Neptun TV 19 februarie 2019

Rata locurilor de muncă vacante reprezintă raportul dintre numărul locurilor de muncă vacante și numărul total al locurilor de muncă (ocupate și vacante, exclusiv cele blocate sau destinate numai promovării în interiorul întreprinderii sau instituției), exprimat procentual.

19 februarie - Ziua Brâncuși! Se împlinesc 143 de ani de la nașterea marelui sculptor
De Neptun TV 18 februarie 2019

Constantin Brâncuși, născut pe 19 februarie 1876, în localitatea Hobița, din județul Gorj, și decedat pe 16 martie 1957, la Paris, în Franța, figură centrală în mișcarea artistică modernă, este unul dintre cei mai mari sculptori ai secolului al XX-lea.

CONSTANȚA. Pesta porcină africană face ravagii - mistreți morți găsiți de vânători! Măsurile luate de autorități
De Neptun TV 18 februarie 2019

Pesta porcină africană a fost confirmată pe trei fonduri de vânătoare. Aici au fost găsiți mistreți morți. Autoritățile au dispus primele măsuri.

Municipiul Constanța, promovat la Târgul de Turism al României de fanfara Forțelor Navale
De Neptun TV 16 februarie 2019

Târgul de Turism al României se va desfășura în perioada 21-24 februarie la Centrul de Expoziții Romexpo București.

Luna iubirii - cele mai romantice destinații pentru nunți!
De Mediafax 16 februarie 2019

Februarie vine cu două sărbători dedicate iubirii, una importată, Valentine's Day, pe data de 14, alta autohtonă, marcată pe 24 ale lunii. Prezentăm mai jos o serie de destinații romantice pentru cei care aleg să își oficializeze relația, potrivit The Independent.

CONSTANȚA. ALERTĂ ALIMENTARĂ la Auchan: produs contaminat cu o bacterie periculoasă, retras de la vânzare! Constănțenii, sfătuiți să înapoieze produsul
De Neptun TV 15 februarie 2019

Persoanele care au achiziționat aceste produse sunt invitate să nu le mai consume și să se întoarcă cu ele la magazin, unde li se va rambursa integral suma.

CONSTANȚA. Apel pentru pictorița Ecaterina Vrana Gora - artista are nevoie de ajutorul nostru pentru a trăi!
De Neptun TV 15 februarie 2019

Pictorița Ecaterina Vrana (49 ani) este mamă a doi copii și se află de câteva zile într-o situație critică, de sănătate.

CADOURI de Valentine's Day: Idei și sugestii în funcție de cât de veche este relația: De la cei care abia s-au îndrăgostit, până la cei care au trecut de nunta de aur
De Mediafax 14 februarie 2019

Valentine's Day 2019. "Ziua Îndrăgostiților", sărbătoarea împrumutată din tradiția occidentală și devenită mai populară decât echivalentul autohton Dragobete, poate constitui o sursă de mare stres pentru cei care se află în căutarea cadoului perfect.

CONSTANȚA. Semafoarele luminează sub formă de inimi, în luna iubirii!
De Neptun TV 13 februarie 2019

Autoritățile constănțene s-au gândit să marcheze într-un mod inedit zilele dedicate iubirii din luna februarie, culoarea roșie a semafoarelor urmând să lumineze sub formă de inimioare de Valentine’s Day și Dragobete.

Valentine's Day. Ziua îndrăgostiților, o sărbătoare modernă a iubirii cu o istorie tot mai populară la români
De Neptun TV 13 februarie 2019

Povestea zilei iubirii datează însă din vremuri îndepărtate și a oscilat între ritualuri, scrisori de dragoste și cereri în căsătorie.

Senatorul constănțean Ștefan Mihu, despre Cazinou: 'Edificiul simbol al orașului lăsat de ani buni în paragină va avea fondurile necesare pentru reabilitare'
De Neptun TV 12 februarie 2019

Potrivit senatorului social-democrat Ștefan Mihu, clădirea emblematică a Constanței poate fi readusă la viață.

CONSTANȚA. Primii artiști care și-au anunțat prezența la festivalul NEVERSEA
De Neptun TV 12 februarie 2019

În perioada 4-7 iulie, pe cele șapte scene amplasate pe plaja NEVERSEA vor urca unii dintre cei mai buni artiști ai momentului, anunță organizatorii.

CONSTANȚA. Amendă exorbitantă pentru o șoferiță care a intrat cu mașina pe plajă, în plină iarnă
De Neptun TV 11 februarie 2019

Potrivit reprezentanților Direcției Generale Poliția Locală Constanța, femeia, în vârstă de 44 de ani, din București, a intrat duminică pe plaja 3 Papuci din orașul Constanța cu un autoturism de teren, dar a fost observată de polițiștii locali.

Telefoanele care emit cele mai multe RADIAȚII în 2019. Modele populare, în listă
De Neptun TV 11 februarie 2019

În ciuda faptului că smartphone-urile sunt dispozitive pe care le avem cu noi peste tot, există riscuri în utilizarea lor, datorate în special radiațiilor pe care acestea le emit.

CONSTANȚA. Zona peninsulară devine pietonală. În ce condiții va fi permis accesul auto
De Neptun TV 9 februarie 2019

Accesul auto pe străzile din zona peninsulară a municipiului Constanța va fi permis doar anumitor categorii de autovehicule. Primăria a publicat lista străzilor exclusiv pietonale.

Cinci locuri de vizitat de Anul chinezesc al Porcului
De Mediafax 9 februarie 2019

Anul Nou chinezesc, sub semnul Porcului de Pământ, simbolul bunăstării, a început pe 5 februarie. Sunt cinci locuri de vizitat sub semnul animalului asociat, potrivit horoscopului chinezesc, cu bucuria, prietenia, iubirea și succesul.

Locuri scoase la concurs de școlile militare pentru cei care vor să devină subofițeri, maiștri militari sau chiar ofițeri! Criterii de recrutare și ce salariu pot primi
De Neptun TV 8 februarie 2019

Cei care vor să urmeze o carieră militară și vor să ajungă subofițeri, maiștri militari sau chiar ofițeri se mai pot înscrie până la 1 martie pentru a se bate pentru unul din cele 2.570 de locuri scoase la concurs de unitățile militare de învățământ universitar, postliceal sau liceal.

CONSTANȚA. Virusul gripal a mai făcut o victimă - un bărbat a murit! Numărul deceselor a ajuns la 92
De Neptun TV 7 februarie 2019

În data de 30 ianuarie, ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a declarat oficial epidemie de gripă.

CONSTANȚA. O tânără își caută mama după ani buni în care n-a vrut să știe nimic de ea: 'Dumnezeu mi-a dat o viață fericită, dar ceva îmi lipsește'
De Sorin Cealera 6 februarie 2019

O tânără părăsită imediat după naștere a refuzat ani de zile să știe ceva despre cea care a adus-o pe lume. Un fapt întâmplat recent, însă, a făcut-o să se răzgândească.