luni, 23 octombrie 2017

40.000 de turiști sunt așteptați pe litoralul românesc în minivacanța de 1 mai! Ce evenimente pregătesc autoritățile - VIDEO

Dacă în minivacanţa de Paşte, litoralul românesc nu a fost pe lista destinaţiilor turistice, reprezentanţii din turism anunţă că se vor revanşa pe 1 Mai. 40.000 de turişti sunt aşteptaţi să petreacă pe litoral, cei mai mulţi în Mamaia şi Vama Veche. Festivalurile culinare, de muzică electronică sau drifturile cu piloţi celebri sunt doar câteva dintre evenimentele care vor avea loc în ultimul weekend din luna aprilie.

Minivacanța de 1 Mai bate la ușa, dată la care litoralul va deveni centrul distracției. Cel puțin asta promit organizatorii de evenimente care se așteaptă la mii de turiști români și străini.

Punctul de atracție va fi stațiunea Mamaia, cu Festivalul Sunwaves. În intervalul 28 aprilie – 1 mai, timp de 4 zile și 4 nopți, muzica electronică va suna fără oprire. Aproximativ 8.000 de tineri, mulți dintre ei străini, vor participa la acest fetival, organizat în nordul stațiunii Mamaia.

Tot pe 28 aprilie începe și un festival destinat gurmanzilor. 50 de restaurante din toată țara vor veni în nordul stațiunii Mamaia cu preparate naționale și internaționale, pentru toate buzunarele.

Pe 30 aprilie, iubitorii de drifturi pot participa la expoziția autoturismelor cu mulți cai putere în Piațeta Cazinoului din Mamaia. În aceeși zi, piloții profesioniști vor oferi un show de 5 ore de drifturi în parcarea din zona Poarta 1 Constanța.

Hotelierii fac rezervări pe bandă rulantă și au pregătit pachete speciale pentru weekendul de 1 mai.

Deschiderea oficială a sezonului estival, de Paște, s-a dovedit a fi un adevărat fiasco. Fără să își asume acest eșec, culmea, Asociația Litoral – Delta Dunării a organizat astăzi o conferință de presă în care a anunțat... din nou deschiderea oficială a sezonului estival. De data aceasta, de 1 mai.

Federația Patronatelor din Turism a anunțat că de Paște, pe litoral au fost vândute doar 900 de locuri.

Comenteaza aceasta stire

O săptămână de vară în mijlocul toamnei: zile cu 25 de grade la jumătatea lui octombrie
De Andreea Bajdechi 17 octombrie 2017

S-au inversat anotimpurile pe litoral. Am trecut, calendaristic, de jumătatea toamnei, dar afară este vară. Au fost 25 de grade Celsius, astăzi, la malul mării, o vreme excelentă pentru bronz și chiar o baie. Ce-i drept, marea e destul de rece, dar nu suficient cât să nu o încerci. Veștile meteorologilor sunt bune și pentru restul săptămânii.

CONSTANȚA. Băi în mare și băi de soare, cu două luni înainte de Crăciun!
De Ioana Paidos 14 octombrie 2017

Dacă vă gândeați că pe măsură ce se apropie iarna litoralul devine pustiu, ei bine, vă înșelați. Turiști români, dar și străini, iubitori de mare, vin să se bucure de plajă chiar și în miez de octombrie. Unii s-au mulțumit doar cu admiratul, însă au fost și persoane care s-au aventurat în apa mării.

Rămășițele nedorite ale sezonului estival: plaja transformată într-un imens tomberon! GALERIE FOTO
De Ioana Paidos 10 octombrie 2017

Vara anului 2017 a trecut. Turiștii au venit, s-au bronzat și au plecat; hotelierii și-au încasat veniturile în funcție de ospitalitatea oferită, iar ceilalți agenți economici au tras linie la final de sezon.

CONSTANȚA. Iubitorii sporturilor nautice nu se sperie de alertele meteo - zeci de pasionați de kitesurfing au ieșit pe mare! GALERIE FOTO
De Roxana Glăvan 7 octombrie 2017

Iubitorii sporturilor nautice nu se sperie de avertizările meteo! Drept dovadă, mai mulți amatori de valuri și adrenalină au decis că vremea de afară este tocmai bună pentru satisface pasiunea. Purtați de rafalele de vânt, într-un echilibru instabil pe plăcile alunecoase, bărbați și femei deopotrivă s-au aventurat în mare.

FURTUNĂ PE LITORAL. Plaja din Eforie Sud, înghițită de valuri! VIDEO
De Neptun TV 28 septembrie 2017

În ultimile zile, județul Constanța s-a aflat sub cod galben de vânt puternic, cu rafale ce au depășit 55 de kilometri/ oră, conform Administrației Naționale de Meteorologie.

SPECTACOL MARIN. Cu zmeele în aer și plăcile sub picioare, pasionații de kitesurfing înfruntă vântul și valurile
De Ioana Paidos 27 septembrie 2017

Dacă vântul puternic dă tuturor bătăi de cap, sunt și persoane care îl așteaptă cu sufletul la gură. Ne referim la pasionații de kitesurf, care vin din toate colțurile țării la Mamaia pentru a înfrunta valurile. Cu zmeul în aer și placa sub picioare, reușesc să se ridice metri întregi deasupra apei și să prindă viteze amețitoare.

Hotelurile ar putea administra suprafețe de plajă, în funcție de numărul locurilor de cazare
De Neptun TV 25 septembrie 2017

Hotelurile de pe litoral ar putea administra suprafețe de plajă în funcție de numărul locurilor de cazare, a declarat astăzi, la Constanța, ministrul Turismului, Mircea Titus Dobre, precizând însă că acest lucru se poate întâmpla de anul viitor, transmite agenția Mediafax.