luni, 19 august 2019

450 de elevi și studenți, experți în turism

450 de elevi și studenți din Constanța,  București și Iași, vor deveni experți în industria turismului. Asta după ce vor participa la un proiect de instruire profesională numit ,,Califica-te,  e  șansa ta de a te integra în muncă,,.

 

Turismul românesc poate deveni competitiv doar dacă oferă servicii de calitate.  De la acest principiu a pornit și fundația Nicolae Nejloveanu care,  în colaborare cu Ministerul Turismului, mai multe instituții de învățământ și autorități locale,  a demarat un proiect de pregătire profesională. În prima fază vor fi instruite 40 de persoane care lucrează deja în turism, și  care la rândul lor îi vor învăța pe tinerii care vor să se perfecționeze în acest domeniu. 

450 de elevi și studenți din Constanța, Iași și București, vor deveni bucătari, recepționeri, ospătari sau agenți de turism.

Partener al acestui proiect este și un centru de formare profesională din Franța.

Proiectul este finanțat din fonduri europene și se va încheia în 2013. 20 dintre cei mai buni elevi și studenți care au participat la proiect, vor merge la un stagiu de pregătire  în Franța.

Comenteaza aceasta stire