joi, 20 iunie 2019

6.324 de elevi, la primul test din cadrul Evaluării Naționale, la finalul clasei a II-a

6.324 de elevi,  la primul test din cadrul  Evaluării Naționale, la finalul clasei a II-a

În cursul zilei de astăzi, 6.324  de elevi  au  participat la Evaluarea națională la finalul clasei a II-a, susținând prima probă  -evaluarea competențelor de producere a mesajelor scrise (Scris - Limba română), iar 652 au absentat.

Mâine, 7 iunie, elevii de clasa a II-a vor avea de rezolvat cel de-al doilea test, evaluarea competențelor de receptare a mesajelor scrise  (Citit - Limba română),urmând ca  miercuri, 8 iunie, să susțină ultimul test – evaluarea competențelor de matematică. Probele încep  la ora 9.00, iar durata  alocată rezolvării  testelor este de  30 de minute.

Asemenea elevilor de  clasa a IV-a  și cei din clasa a II-a  susțin evaluarea în sălile în care își desfășoară activitatea în mod curent, fiind așezați în bănci în ordinea obișnuită. Testul este administrat de învățătorul/profesorul  pentru învățământ primar de la clasă care va fi asistat de un al doilea cadru didactic, care nu predă la clasa respectivă. Fiecare test este evaluat de către două cadre didactice, dintre care unul este învățătorul/institutorul/profesorul pentru învățământul primar de la clasă.

Evaluarea testelor se finalizează în termen de cel mult șapte zile de la data susținerii ultimului test de la clasa respectivă.

Comenteaza aceasta stire

CONSTANȚA. Mesajul polițiștilor pentru absolvenții de liceu: 'Bucurați-vă în siguranță!'. Amenzi pentru elevii care ies pe geamul mașinii
De Neptun TV 25 mai 2019

Elevii claselor a XII-a pun punct anilor de liceu și se pregătesc pentru Bacalaureat. Terminarea liceului este un bun prilej pentru petreceri.