vineri, 19 octombrie 2018

6.324 de elevi, la primul test din cadrul Evaluării Naționale, la finalul clasei a II-a

6.324 de elevi,  la primul test din cadrul  Evaluării Naționale, la finalul clasei a II-a

În cursul zilei de astăzi, 6.324  de elevi  au  participat la Evaluarea națională la finalul clasei a II-a, susținând prima probă  -evaluarea competențelor de producere a mesajelor scrise (Scris - Limba română), iar 652 au absentat.

Mâine, 7 iunie, elevii de clasa a II-a vor avea de rezolvat cel de-al doilea test, evaluarea competențelor de receptare a mesajelor scrise  (Citit - Limba română),urmând ca  miercuri, 8 iunie, să susțină ultimul test – evaluarea competențelor de matematică. Probele încep  la ora 9.00, iar durata  alocată rezolvării  testelor este de  30 de minute.

Asemenea elevilor de  clasa a IV-a  și cei din clasa a II-a  susțin evaluarea în sălile în care își desfășoară activitatea în mod curent, fiind așezați în bănci în ordinea obișnuită. Testul este administrat de învățătorul/profesorul  pentru învățământ primar de la clasă care va fi asistat de un al doilea cadru didactic, care nu predă la clasa respectivă. Fiecare test este evaluat de către două cadre didactice, dintre care unul este învățătorul/institutorul/profesorul pentru învățământul primar de la clasă.

Evaluarea testelor se finalizează în termen de cel mult șapte zile de la data susținerii ultimului test de la clasa respectivă.

Comenteaza aceasta stire

SITUAȚIE ALARMANTĂ la Constanța! Unul din zece elevi de liceu s-a drogat - cel mai consumat drog e canabisul!
De Neptun TV 18 octombrie 2018

Datele statistice arată că debutul consumului de droguri este în clasa a șaptea, mai ales în privința etnobotanicelor.

Preșcolarii și părinții de la Grădinița 'Steluțele Mării' din Constanța, educatori de Ziua Internațională a Educației
De Roxana Glăvan 5 octombrie 2018

“Copacul Educației” a fost poarta de încercare a zilei. Mai dibaci decât ar crede oricine, copiii de trei-patru ani au lipit litere, caiete, cifre, creioane și cărți decupate de părinți, formând copacul educației.

ZIUA MONDIALĂ A EDUCAȚIEI. Școlile din Capitală și din câteva județe, închise astăzi!
De Neptun TV 5 octombrie 2018

Ziua Mondială a Educației este sărbătorită la 5 octombrie, începând cu anul 1994, fiind desemnată astfel de către UNESCO.

CONSTANȚA. Colegiul Pedagogic 'Constantin Brătescu' participă la EUROSCOLA 2018! Flash mob în curtea Colegiului, de Ziua Educației
De Neptun TV 4 octombrie 2018

Vineri, 5 octombrie 2018, ora 12.30 cu ocazia Zilei Educației, membrii echipei Euroscola CNPCB, vă invită să respectăm împreună două dintre cele 17 obiective de dezvoltare durabilă - reducerea inegalităților și dreptul la educație de calitate - prin realizarea unui flash mob în curtea Colegiului la ora 12.30.

Ce facultăți au fost în topul preferințelor pentru absolvenții de liceu
De Mediafax 2 octombrie 2018

În țară există specializări suspendate din cauză că nu au fost suficienți doritori. Singura facultate care pregătește specialiști în tehnologia mobilei are zeci de locuri libere.

Din 1 octombrie începe noul an universitar. Aproximativ 500.000 de studenți, în învățământul superior. Cum s-au pregătit pentru deschidere marile universități
De Mediafax 30 septembrie 2018

Potrivit Biroului de presă al ministerului Educației Naționale, la toate cele trei cicluri de învățământ, respectiv licență, masterat și doctorat, sunt circa 500.000 de studenți înscriși.