vineri, 19 octombrie 2018

7 trucuri geniale pentru dezghețarea mașinii: cum să scapi de gheața de pe parbriz, să eviți aburirea geamurilor sau blocarea încuietorilor

7 trucuri geniale pentru dezghețarea mașinii: cum să scapi de gheața de pe parbriz, să eviți aburirea geamurilor sau blocarea încuietorilor

Vremea umedă și rece creează adevărate probleme șoferilor. Fie că este vorba despre dezghețarea parbrizului, dezaburirea geamurilor sau deblocarea încuietorile, câteva trucuri practice vă vor ajuta să treceți mai ușor peste problemele specifice iernii.

Iarna este anotimpul cel mai neplăcut pentru conducătorii auto, ninsoarea și gerul provocându-le nenumărate probleme. Pe lângă schimbarea pneurilor sau grija condusului în condiții de vreme rea și dezghețarea mașinii reprezintă un adevărat coșmar, scrie adevarul.ro.

Pentru a trece mai ușor de problemele create de vrema rea, brightside.me a realizat o lista a trucurilor care te pot ajuta:

Parbriz înghețat

Pentru a dezgheța parbrizul se realizează un amestec din oțet și apă (în raport de 3:1) și se pulverizează această soluție pe ferestrele înghețate. O altă variantă este amestecul din cantități egale de spirt și apă, cu puțin lichid de spălat vase. Se pulverizează amestecul pe parbriz, iar gheața se va topi.

Blocarea încuietorilor după înghețare

Alcoolul poate îndepărta gheața pentru a vă permite să descuiați mașina. Puneți doar câteva picături pe cheie și veți rezolva problema. De asemenea, puteți utiliza și metoda care presupune încălzirea cheii cu un chibrit sau brichetă înainte de introducerea în broască. Fiți foarte atenți să nu vă răniți sau să stricați cheia.

Uși înghețate, greu de deschis

Folosind un spray pentru garniturile de cauciuc puteți uita rapid de problema ușilor înghețate. Pulverizați lichid din spray pe garniturile din cauciuc și frecați cu un prosop de hârtie.

Aburirea parbrizului

Când parbrizul este aburit, o modalitate foarte ușoară de a remedia problema este frecarea cu o gumă de șters. Acest truc va curăța cu ușurință fără a lăsa urme.

Un alt truc este umplerea unui ciorap vechi cu nisip silicat și punerea lui sub scaunul mașinii. Acesta va absorbi umezeala și va preveni aburirea geamurilor. Sfat: Nu lăsați sticle de apă deschise sau alte băuturi în mașină peste noapte.

Oglinzi laterale înghețate

Pentru a evita înghețarea oglinzilor retrovizoare le puteți acoperi peste noapte cu pungi de plastic. A doua zi veți vedea că nu va mai fi nevoie să le curățați.

Faruri înghețate

În primul rând, curățați farurile bine și lăsați-le să se usuce. Apoi, alicați un strat subțire de ceară. Aceasta va preveni acumularea umezelii. Protecția va dura câteva săptămâni.

În cazul în care autovehiculul este blocat în zăpadă

Dacă plecați la drum pe timp de iarnă, o idee bună ar fi păstrarea unui sac de nisip în portbagaj. În cazul în care mașina rămâne blocată în zăpadă sau patinează pe gheață, presărați nisip în fața anvelopelor.

Un alt truc este utilizarea covorașelor din mașină. Plasați-le sub pneuri, iar acestea vă vor permite să înaintați.

Comenteaza aceasta stire

Ministrul Mediului: Vrem o nouă TAXĂ AUTO care să nu fie atacată în justiție!
De Neptun TV 4 octombrie 2018

Ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu, a declarat, miercuri, că instituția pe care o conduce pregătește, în colaborare cu alte ministere, o nouă taxă auto, care să nu mai poată fi atacată în instanțe de către români.

UTIL ȘOFERILOR. Acte necesare pentru preschimbarea permisului auto - cinci documente cu care trebuie să te prezinți la ghișeu!
De Neptun TV 2 octombrie 2018

Cei care vor să-și schimbe permisul auto, fie că a expirat sau va expira foarte curând, au nevoie de o serie de documente.

OPERAȚIUNEA 'XENON'. Toate mașinile second hand verificate de ANAF: a doua mașină cumpărată într-un an va fi reținută!
De Neptun TV 26 septembrie 2018

De la începutul anului au fost identificate 38 de firme românești care au realizat achiziții intracomunitare de autoturisme second-hand în valoare de aproximativ 180 milioane lei și s-au sustras de la plata obligațiilor fiscale, cauzând bugetului de stat prejudicii totale calculate la peste 20 de milioane lei.

Cum ar putea SCĂPA șoferii de punctele de penalizare
De Neptun TV 21 septembrie 2018

Măsura apare într-un proiect de act normativ înregistrat de curând la Senat pentru dezbatere.

RABLA 2018. Românii care renunță la mașinile vechi pot cere din nou prima de casare
De Neptun TV 19 septembrie 2018

Regulile din anul 2018 pentru programul Rabla sunt incluse în Ordinul Ministerului Mediului nr. 661/2017 privind aprobarea Ghidului de finanțare a Programului de stimulare a înnoirii Parcului auto național 2017-2019. Concret, acestea au fost stabilite în 2017 pentru o perioadă de trei ani, astfel că se aplică și în 2018.