miercuri, 26 iunie 2019

7 trucuri geniale pentru dezghețarea mașinii: cum să scapi de gheața de pe parbriz, să eviți aburirea geamurilor sau blocarea încuietorilor

7 trucuri geniale pentru dezghețarea mașinii: cum să scapi de gheața de pe parbriz, să eviți aburirea geamurilor sau blocarea încuietorilor

Vremea umedă și rece creează adevărate probleme șoferilor. Fie că este vorba despre dezghețarea parbrizului, dezaburirea geamurilor sau deblocarea încuietorile, câteva trucuri practice vă vor ajuta să treceți mai ușor peste problemele specifice iernii.

Iarna este anotimpul cel mai neplăcut pentru conducătorii auto, ninsoarea și gerul provocându-le nenumărate probleme. Pe lângă schimbarea pneurilor sau grija condusului în condiții de vreme rea și dezghețarea mașinii reprezintă un adevărat coșmar, scrie adevarul.ro.

Pentru a trece mai ușor de problemele create de vrema rea, brightside.me a realizat o lista a trucurilor care te pot ajuta:

Parbriz înghețat

Pentru a dezgheța parbrizul se realizează un amestec din oțet și apă (în raport de 3:1) și se pulverizează această soluție pe ferestrele înghețate. O altă variantă este amestecul din cantități egale de spirt și apă, cu puțin lichid de spălat vase. Se pulverizează amestecul pe parbriz, iar gheața se va topi.

Blocarea încuietorilor după înghețare

Alcoolul poate îndepărta gheața pentru a vă permite să descuiați mașina. Puneți doar câteva picături pe cheie și veți rezolva problema. De asemenea, puteți utiliza și metoda care presupune încălzirea cheii cu un chibrit sau brichetă înainte de introducerea în broască. Fiți foarte atenți să nu vă răniți sau să stricați cheia.

Uși înghețate, greu de deschis

Folosind un spray pentru garniturile de cauciuc puteți uita rapid de problema ușilor înghețate. Pulverizați lichid din spray pe garniturile din cauciuc și frecați cu un prosop de hârtie.

Aburirea parbrizului

Când parbrizul este aburit, o modalitate foarte ușoară de a remedia problema este frecarea cu o gumă de șters. Acest truc va curăța cu ușurință fără a lăsa urme.

Un alt truc este umplerea unui ciorap vechi cu nisip silicat și punerea lui sub scaunul mașinii. Acesta va absorbi umezeala și va preveni aburirea geamurilor. Sfat: Nu lăsați sticle de apă deschise sau alte băuturi în mașină peste noapte.

Oglinzi laterale înghețate

Pentru a evita înghețarea oglinzilor retrovizoare le puteți acoperi peste noapte cu pungi de plastic. A doua zi veți vedea că nu va mai fi nevoie să le curățați.

Faruri înghețate

În primul rând, curățați farurile bine și lăsați-le să se usuce. Apoi, alicați un strat subțire de ceară. Aceasta va preveni acumularea umezelii. Protecția va dura câteva săptămâni.

În cazul în care autovehiculul este blocat în zăpadă

Dacă plecați la drum pe timp de iarnă, o idee bună ar fi păstrarea unui sac de nisip în portbagaj. În cazul în care mașina rămâne blocată în zăpadă sau patinează pe gheață, presărați nisip în fața anvelopelor.

Un alt truc este utilizarea covorașelor din mașină. Plasați-le sub pneuri, iar acestea vă vor permite să înaintați.

Comenteaza aceasta stire