sîmbătă, 17 august 2019

70.000 de euro pe zi din afaceri necurate: Cazinouri din șapte orașe în care nu se câștiga niciodată

70.000 de euro pe zi din afaceri necurate: Cazinouri din șapte orașe în care nu se câștiga niciodată

Sunt proprietarii unor case de peste un milion de euro, au mașini de lux și locuințe în cel mai scump cartier din capitala Ungariei.

Este vorba despre mai mulți români din Târgu Mureș care și-ar fi obținut averile ilegal în urma unor afaceri necurate cu o rețea națională de săli de jocuri de noroc.

Rețeta succesului a fost simplă: aparatele erau programate să aducă doar pierderi jucătorilor și câștiguri zilnice de zeci de mii de euro pentru patroni. Afacerea, spun anchetatorii, a fost pusă la punct cu ajutor de la funcționari ai statului, potrivit digi24.ro

Anchetatorii spun că jucătorii nu aveau nicio șansă de câștig în cazinourile deschise de liderul grupării și asociații săi în Târgu Mureș, București, Galați, Iași, Mediaș, Ploiești și Târgu Jiu.

Pentru deschiderea fiecărei săli de joc au fost investite sume cuprinse între 800.000 și 1 milion de euro.

Pentru ca profitul să fie cât mai mare, aparatele erau programte în așa fel încât șansele de câștig să fie minime sau chiar nule.

De exemplu, într-o singură zi, liderul grupării aduna de la două săli de jocuri de noroc peste 70.000 de euro, bani negri. Neregulile erau acoperite cu ajutorul funcționarilor statului, spun procurorii.

"Suspectul a dispus unei angajate să solicite funcționarului care a realizat verificările să mușamalizeze deficiențele și să-l recompenseze pe aceasta cu 200 de lei. Când aparatele de joc funcționau fără a fi înregistrate deficiențe, funcționarul era recompensat cu suma de 100 de lei", se arată în motivarea Tribunalului București.

Așa a devenit liderul grupării un prosper om de afaceri. Toți banii negri încasați din sălile de jocuri erau trecuți într-o agendă găsită de procurori. Managerii cazinourilor erau și ei răsplătiți, primeau 3.000 de euro pe lună.

Rețeaua a investit profitul în imobiliare, spun anchetatorii. Membrii grupării au chetuit un milion și jumătate de euro pentru cumpărarea unei clădiri din Târgu Mureș si au făcut investiții imobiliare scumpe și în Budapesta.

De două săptămâni, procurorii studiază sute de documente contabile ridicate după ce au făcut sute de percheziții. Judecătorii i-au trimis în arest la domiciliu pe opt dintre suspecți.

Anchetatorii nu i-au găsit însă pe toți cei implicați în afacere. Unul dintre liderii grupării, cetățean român de origine maghiară, este dat în urmărire generală.

Comenteaza aceasta stire