vineri, 19 iulie 2019

A fost adoptat proiectul de lege privind reorganizarea ANAF! Propunerea legislativă, susținută de senatorul constănțean Ștefan Mihu!

A fost adoptat proiectul de lege privind reorganizarea ANAF! Propunerea legislativă, susținută de senatorul constănțean Ștefan Mihu!

Proiectul de lege privind reorganizarea Agenției Naționale de Administrare Fiscală a fost adoptat miercuri 27, februarie a.c în Camera Deputaților după ce în noiembrie anul trecut acesta a primit vot pozitiv și în Senat.

Propunerea legislativă inițiată de UDMR care prevede desființarea direcțiilor regionale de finanțe publice și organizarea acestora la nivel județean a fost intens sprijinită de către senatorul constănțean Ștefan Mihu. Reorganizarea activității ANAF a fost de altfel unul dintre obiectivele prioritare la preluarea mandatului său în Parlament.

În Comisia de buget-finanțe a Senatului, acesta a adus zece amendamente care au întregit și îmbunătățit forma finală supusă votului. Prin măsurile prevăzute în proiectul de lege se va îmbunătăți rata de colectare a taxelor și impozitelor.

Deregionalizarea urmează să readucă administrațiile financiare la nivel județean, să simplifice procedura de gestionare fiscală și să apropie administrația de cetățenii contribuabili.

 Actul normativ urmează să fie trimis președintelui României pentru promulgare.

Comenteaza aceasta stire