vineri, 19 iulie 2019

A început reconstrucția orașului neo-zeelandez Christchurch

Dacă în țara noastră, oamenii se confuntă cu indiferența autorităților în numeroase privințe, în Noua Zeelandă, oficialii au depus toate eforturile pentru a ușura viața celor afectați de seism. În Christchurch, orașul neo-zeelandez distrus de cutremurul puternic de vineri noapte, a început reconstrucția. Totuși, starea de urgență a fost prelungită până vineri, din cauza zecilor de replici înregistrate în ultimele zile. 

 

În timp ce serviciile de urgență au început să demoleze clădirile avariate din Christchurch, iar echipele de intervenție curăță ruinele, locuitorii orașului neo-zeelandez se confruntă cu numeroase probleme. Nu au apă, electricitate și nici acces la telecomunicații. Spre deosebire de reacția lentă a autorităților române într-o astfel de situație, municipalitatea din Christchurch a transportat în unele zone ale metropolei toalete portabile și camioane cu apă, pentru a ușura viața rezidenților.

Locuitorii orașului continuă să evalueze starea caselor, în timp ce forțele de securitate se pregătesc de următoarea noapte, pentru a face față hoților. Potrivit Ministerului Apărării Civile, starea de urgență instituită sâmbătă la Christchurch, în urma cutremurului de 7,1 grade pe scara Richter, a fost prelungită până miercuri. Asta pentru că în ultimele 3 zile au fost resimțite aproximativ 30 de replici puternice. În urma cutremurului de vineri noapte, mai multe persoane au fost rănite, însă, ca prin minune, nimeni nu a murit. Totuși, la capitolul pabuge materiale, autoritățile vorbesc despre cel puțin 2 miliarde de dolari.  Centrul orașului este în continuare, închis, fiindcă specialiștii evaluează starea clădirilor. Aproximativ 200 de persoane, ale căror case au fost declarate nelocuibile, și-au petrecut nopțile în refugii. De parcă nu ar fi fost de ajuns, meteorologii au anunțat că peste orașul Christchurch se va abate și o furtună puternică. Cutremurul de vineri noapte a fost unul dintre cele mai puternice din istoria Noii Zeelande, țară unde se produc aproximativ 15 mii de seisme în fiecare an.

 

 

Comenteaza aceasta stire

Furtună devastatoare în Grecia! Doi români, o mamă și fiul ei de 8 ani, au murit!
De Neptun TV 11 iulie 2019

Peste 100 de persoane au fost rănite din cauza vântului puternic, ploilor și furtunilor care au afectat nordul Greciei, au anunțat autoriățile din Grecia. Autoritățile din Grecia au decretat stare de urgență în zona Halkidiki. Cel puțin 140 de pompieri acționează în zonă

CUTREMUR de 7,1 grade magnitudine, în California: mai mulți răniți, scurgeri de gaze și incendii! E cel mai puternic seism din ultimii 20 de ani!
De Mediafax 6 iulie 2019

Un cutremur de suprafață cu magnitudinea preliminară de 7,1 grade s-a produs, vineri seară, în statul american California, la doar o zi după un alt cutremur puternic în zonă, anunță Institutul de Geofizică din SUA (USGS).

Întâlnire ISTORICĂ între Donald Trump și Kim Jong-un în zona demilitarizată. Trump a devenit primul președinte american în funcție care a pășit pe teritoriul Coreei de Nord
De Mediafax 30 iunie 2019

Președintele american Donald Trump și liderul suprem nord-coreean s-au întâlnit duminică în zona demilitarizată, aflată la frontiera dintre cele două Corei, relatează site-ul postului The Guardian.

Incendiul de la Notre Dame: Autoritățile franceze anchetează posibile fapte de neglijență
De Neptun TV 26 iunie 2019

”Dacă anumite greșeli, care ar putea explica amploarea flăcărilor, ar fi scoase la iveală, investigațiile desfășurate până la această dată, încă nu au determinat cauzele producerii incendiului”, a transmis printr-un comunicat procurorul din Paris Remy Heitz.

La un pas de RĂZBOI! Donald Trump a aprobat o serie de ATACURI împotriva Iranului, pe care le-a anulat ulterior
De Mediafax 21 iunie 2019

Momentul adevărului era probabil inevitabil din ziua în care Donald Trump a decis retragerea Statelor Unite din Acordul nuclear semnat de marile puteri cu Iranul. Cu economia afectată de sancțiunile americane, Iranul are înclinația de a lansa provocări, forțându-l pe Donald Trump să opteze între război și pace.