miercuri, 17 iulie 2019

A murit Socrates, legenda fotbalului brazilian

Întreaga Brazilie este în doliu și plânge după unul dintre cei mai mari fotbaliști pe care i-a dat vreodată Țara Cafelei. La doar 57 de ani, fostul internațional Socrates a murit în noaptea de sâmbătă spre duminică într-un salon din secția de terapie intensivă a spitalului Albert Einstein din Sao Paolo. Suferea de grave probleme hepatice cauzate de consumul îndelungat de alcool și era la a treia internare în ultimele cinci luni. Supranumit „Doctorul”, pentru că era licențiat în medicină, Socrates a fost „căpitanul” naționalei Braziliei la turneele finale ale Cupei Mondiale din 1982, în Spania, și 1986, în Mexic. În 1982, cea mai frumoasă echipă națională a Braziliei din toate timpurile, cu Junior, Falcao, Zico, Eder și Socrates „căpitan” a fost eliminată după o confruntare memorabilă cu Italia lui Dino Zoff, Gentile și Paolo Rossi. Toată Brazilia, dar și iubitori ai fotbalului din întreaga lume îl vor ține minte pe Socrates ca pe unul dintre cei mai eleganți, cerebrali, sobri și creativi jucători care au pășit vreodată pe un teren de fotbal. Dumnezeu să-l odihnească în pace...

Comenteaza aceasta stire

Simona Halep s-a calificat în semifinalele turneului de la Wimbledon
De Neptun TV 9 iulie 2019

Halep a egalat situația în meciurile directe cu Zhang, 2-2, după ce asiatica a învins în 2016 în primul tur la Australian Open, cu 6-4, 6-3, și în același an la Beijing, cu 6-0, 6-3, în optimi. Singura victorie anterioară a Simonei s-a înregistrat în 2012, în primul tur la Indian Wells, cu 6-1, 6-1.

Wimbledon 2019 | Simona Halep o va întâlni pe Victoria Azarenka în turul 3
De Neptun TV 3 iulie 2019

În setul al doilea Mihaela Buzărnescu s-a impus. A fost 6-4 pentru jucătoarea din București, după 47 de minute de joc, iar meciul a fost trimis în decisiv.

România luptă la Constanța pentru calificarea la Europenele de baschet 3×3!
De Neptun TV 28 iunie 2019

Turneul are loc pe 29 și 30 iunie în Piațeta Perla din Mamaia iar accesul publicului este gratuit.