vineri, 19 iulie 2019

A Year of Running: Mark Zuckerberg vrea să alerge aproape 600 de kilometri în 2016!

A Year of Running: Mark Zuckerberg vrea să alerge aproape 600 de kilometri în 2016!

Mark Zuckerberg, cofondatorul Facebook, a anunțat că în acest an și-a fixat și o provocare fizică, precizând că vrea să alerge aproape 600 de kilometri și invitându-i pe utilizatorii rețelei de socializare să i se alăture în această inițiativă.

"Voi alerga 365 de mile (peste 587 de kilometri, n.r.) și mi-ar plăcea să mi se alăture în această inițiativă cât mai mulți oameni din comunitatea aceasta (Facebook, n,r,)", a anunțat, ieri, Mark Zuckerberg, pe contul său de pe rețeaua de socializare.

El a amintit că 2015 a fost anul în care a citit cărți, fiind foarte amuzant să citească, alături de oameni din toată lumea, volume pe care le-a anunțat pe o pagină de Facebook dedicată acestei inițiative, pe care a denumit-o "A Year of Books".

Totodată, Mark Zuckerberg a spus că provocarea sa fizică din acest an va purta denumirea "A Year of Running", în acest sens fiind creat și un grup public pe Facebook. Pe acest grup, Zuckerberg va publica în mod curent informații despre modul în care a progresat în această inițiativă.

Mark Zuckerberg a mai spus că deși numărul de kilometri pe care și l-a propus să îl alerge în acest an este destul de mare, nu reprezintă totuși "o cifră nebunească".

"Este vorba de o milă (aproximativ 1,6 kilometri, n.r.) pe zi și care, într-un ritm moderat, poate fi străbătută în mai puțin de 10 minute de alergare pe zi", a spus acesta, precizând că 2016 va fi un an dedicat eforturilor de a se menține sănătos.

Pe de altă parte, în acest an, Mark Zuckerberg va avea și o provocare intelecturală, pe care a anunțat-o duminică, tot pe pagina sa de Facebook.

Astfel, antreprenorul american vrea să creeze în 2016 o formă de inteligență artificială care să funcționeze ca un majordom, a cărui misiune va fi aceea de a administra chestiunile gospodărești și de a-l asista pe creatorul rețelei de socializare Facebook în activitățile sale profesionale.

"Vă puteți gândi la el ca la un fel de Jarvis din seria «Iron Man»", a scris Mark Zuckerberg, cofondatorul Facebook, referindu-se la programul computerizat cu rol de majordom ce apare în revistele de benzi desenate Marvel și în filme realizate pe baza acestora.

Zuckerberg va începe să lucreze la noul proiect prin explorarea tehnologiilor existente. Apoi, va începe să "învețe" noul program informatic să îi recunoască vocea, pentru ca "majordomul" să învețe să controleze toate chestiunile gospodărești, precum luminile, temperatura și volumul televizoarelor și aparatelor audio-video din locuința sa.

Fondatorul platformei Facebook intenționează, de asemenea, să îl învețe pe "robotul-majordom" să recunoască chipurile prietenilor săi atunci când aceștia sună la ușă și să permită accesul lor în locuință. Robotul-asistent va analiza și diverse baze de date pentru a-l ajuta pe Zuckerberg în activitățile sale profesionale.

"Aceasta va fi o provocare intelectuală amuzantă, voi face acest program de codificare pentru mine însumi [...] Abia aștept să împărtășesc cu voi ceea ce voi învăța pe parcursul acestui an", a adăugat Mark Zuckerberg.

Planurile privind lansarea acestui robot-majordom vin în contextul în care Mark Zuckerberg a devenit, la sfârșitul anului trecut, tată, după ce soția lui, doctorul Priscilla Chan, a născut o fetiță, care a primit numele Max. La momentul respectiv, Mark Zuckerberg a anunțat că își va petrece o perioadă acasă, în defavoarea sediului Facebook, pentru a putea fi alături de familia sa.

Lecturarea a două cărți pe lună și învățarea dialectului mandarin al limbii chineze se numără printre celelalte provocări personale în care s-a lansat CEO-ul Facebook în ultimii ani, la începutul lunii ianuarie.

Mark Zuckerberg este în prezent unul dintre cei mai tineri și de succes oameni de afaceri din lume, având o avere estimată de Forbes la 45,7 miliarde de dolari.

Facebook este cea mai mare rețea de socializare din lume, având 1,49 de miliarde de utilizatori activi în fiecare lună.

Comenteaza aceasta stire