miercuri, 17 iulie 2019

Comedia le-a dat bătăi de cap celor care au susținut proba de bacalaureat la limba română

Nu se învață minte nici în al douăsprezecelea ceas. 14 absolvenți de liceu au fost eliminați de la proba scrisă de limba și literatura română pentru că au încercat să copieze.

Cât privește subiectele, după ce în prima sesiune au declarat că nu se așteptau să aibă de a face cu poezia, de această dată liceenii au fost luați prin surprindere... de comedie.

Candidații au avut de analizat un fragment din nuvela Budulea Taichii de Ioan Slavici și de scris un text de tip argumentativ despre importanța comunicării pentru succesul muncii în echipă.

Cel mai dificil subiect al probei de limba și literatura română de la a doua sesiune a bacalaureatului a rămas tot ultimul.

Dacă în iunie-iulie, candidații spuneau că nu se așteptau la poezie, iată că de data aceasta comedia le-a dat peste cap socotelile.

Pentru a evita orice tentativă de fraudă, și de data aceasta, sălile au fost dotate cu camere de supraveghere.

14 absolvenți de liceu nu s-au sinchisit de acest lucru și au sfârșit examenul înainte să apuce să scrie mare lucru, pentru că au fost prinși cu fițuici.

Printre ei și o femeie care încerca să treacă examenul maturității la 40 de ani, la Liceul Tehnologic de Electrotehnică și Telecomunicații Constanța.

Peste 2700 de candidați din Constanța au susținut exemenul la limba și literatura română. Unii dintre aceștia fie nu s-au prezentat la bacalaureatul din iunie-iulie, fie nu au luat note de trecere.

La nivel național, peste 55 de mii de absolvenți de liceu au fost astăzi în focurile examenului.  Potrivit calendarului stabilit de Ministerul Educației, miercuri, va avea loc proba obligatorie a profilului, matematică sau istorie, iar pe 30 august, cea la alegere. Pe 2 septembrie se vor afișa rezultatele finale.

Comenteaza aceasta stire

CONSTANȚA. Daniel Ababei, elev de nota 10 la bacalaureat: 'În sistemul de învățământ românesc se pune accentul pe cantitatea informației, nu pe calitate'
De Neptun TV 11 iulie 2019

Daniel Ababei a obținut nota maximă la examenul de Bacalaureat. Din toamnă, va urma cursurile universității „Imperial College London“, la Secția de securitate cibernetică.

CONSTANȚA. Calendarul probelor scrise la Bacalaureat 2019. Când se vor afișa primele rezultate
De Neptun TV 1 iulie 2019

Luni, 1 iulie, se desfășoară proba scrisă la Limba și Literatura Română. Timpul destinat elaborării lucrării este de trei ore.