miercuri, 21 august 2019

Accident feroviar: Cel puțin o persoană a murit și șase au fost rănite în urma deraierii unui tren

Accident feroviar: Cel puțin o persoană a murit și șase au fost rănite în urma deraierii unui tren

Cel puțin o persoană și-a pierdut viața și șase au fost rănite ușor marți după ce un tren de navetiști a deraiat în localitatea Vacarisses, în apropiere de Barcelona, în urma alunecărilor de teren provocate de ploile torențiale căzute în ultimele zile, relatează cotidianul La Vanguardia.

În prezent, nu există informații cu privire la cauzele accidentului, dar protecția civilă confirmă deja că există un mort și șase oameni ușor răniți, restul pasagerilor, aproximativ 150 de persoane, fiind nevătămate.

Un total de 14 echipaje de pompieri, 11 ambulanțe din cadrul sistemului medical de urgență (SEM) și șapte echipaje ale poliției catalane contribuie la salvarea răniților și transportarea pasagerilor la spitalele din apropiere.

De asemenea, a fost activată alerta Forrecat pentru situații de urgență în transportul pasagerilor după accident.

Ca urmare a acestui accident, în care două dintre cele șase vagoane ale trenului s-au răsturnat, circulația trenurilor a fost întreruptă între Terrassa și Manresa, iar restul liniilor rulează cu întârzieri care pot depăși 30 de minute.

Serviciul de transport public din Barcelona a postat pe contul său de Twitter că deraierea a avut loc la ora locală 06.15, ca urmare a unei alunecări de teren provocate de ploile abundente care au căzut în ultimele zile în Catalonia.

 

Comenteaza aceasta stire