duminică, 21 aprilie 2019

Accident feroviar: Cel puțin o persoană a murit și șase au fost rănite în urma deraierii unui tren

Accident feroviar: Cel puțin o persoană a murit și șase au fost rănite în urma deraierii unui tren

Cel puțin o persoană și-a pierdut viața și șase au fost rănite ușor marți după ce un tren de navetiști a deraiat în localitatea Vacarisses, în apropiere de Barcelona, în urma alunecărilor de teren provocate de ploile torențiale căzute în ultimele zile, relatează cotidianul La Vanguardia.

În prezent, nu există informații cu privire la cauzele accidentului, dar protecția civilă confirmă deja că există un mort și șase oameni ușor răniți, restul pasagerilor, aproximativ 150 de persoane, fiind nevătămate.

Un total de 14 echipaje de pompieri, 11 ambulanțe din cadrul sistemului medical de urgență (SEM) și șapte echipaje ale poliției catalane contribuie la salvarea răniților și transportarea pasagerilor la spitalele din apropiere.

De asemenea, a fost activată alerta Forrecat pentru situații de urgență în transportul pasagerilor după accident.

Ca urmare a acestui accident, în care două dintre cele șase vagoane ale trenului s-au răsturnat, circulația trenurilor a fost întreruptă între Terrassa și Manresa, iar restul liniilor rulează cu întârzieri care pot depăși 30 de minute.

Serviciul de transport public din Barcelona a postat pe contul său de Twitter că deraierea a avut loc la ora locală 06.15, ca urmare a unei alunecări de teren provocate de ploile abundente care au căzut în ultimele zile în Catalonia.

 

Comenteaza aceasta stire

Proteste violente în Irlanda de Nord: O tânără jurnalistă a murit în urma unui 'incident de natură teroristă'
De Neptun TV 19 aprilie 2019

Incidentul a avut loc în urma unei serii de percheziții efectuate de autorități în cartierul Creggan. Disidenții Republicani sunt considerați vinovați pentru moartea femeii. Polițiștii au fost ținta unui atac cu sticle cu petrol.

Primele IMAGINI din interiorul Catedralei Notre-Dame după incendiul devastator: Altarul și crucea, neatinse de flăcări
De Mediafax 16 aprilie 2019

Liderul popurului francez a lăudat „curajul” și „profesionalismul” pompierilor, aceștia reușind să salveze fațada edificiului și două turnuri importante.

Parlamentul britanic a votat: Brexitul a fost AMÂNAT până pe 30 iunie
De Neptun TV 9 aprilie 2019

Discuțiile cu opoziția laburistă pentru a încerca ieșirea din impasul Brexitului vor fi reluate după summitul UE de miercuri, a anunțat între timp guvernul britanic, dând de înțeles că dialogul nu s-a soldat încă cu un acord, potrivit France Presse.

PERICOL de RĂZBOI: Rusia a activat navele de atac și sistemele de rachetă, din cauza exercițiului NATO la care participă și România, în Marea Neagră
De Neptun TV 8 aprilie 2019

Navele de recunoaștere, navele de atac și sistemele de rachete de pe litoralul rus al Mării Negre au fost plasate în misiune, informează agenția de presă Tass și postul Russia Today.

Theresa May cere Consiliului European amânarea Brexit până pe 30 iunie
De Neptun TV 5 aprilie 2019

May a afirmat că dacă un acord va fi aprobat până la această, Marea Britanie va propune ca extinderea Brexitului să se încheie mai devreme.

Demisia Theresei May, cerută de propriul partid
De Neptun TV 22 martie 2019

Premierul a refuzat însă cererea colegilor din partid, iar ulterior, după încă un vot semnificativ pierdut în Parlament, a avut o ieșire extrem de dură la adresa deputaților.