miercuri, 21 august 2019

Tragedie la Cernavodă! Cinci persoane, printre care doi copii, au murit după ce au plonjat cu mașina de pe un pod. Un alt copil este dat dispărut GALERIE FOTO

Teribilul accident a avut loc pe Drumul Național 22 C, în afara orașului Cernavodă, pe drumul către localitatea Ștefan cel Mare. În zona unei stații de pompare, șoferul autoturismului a pierdut controlul volanului, a rupt balustrada de protecție de pe marginea podului și a plonjat cu mașina în Canalul Dunăre-Marea Neagră. Toată scena de groază a fost văzută de un martor.

Șoferul mașinii în care au murit cinci persoane la Cernavodă nu avea carnet de conducere

„Venea cu viteză. Nu s-a mai redresat. A lovit bordura, balustrada și a căzut. A plutit 5 secunde și s-a dus la fund. A încercat să evite. Când am întors eu capul, el punea frână. Eram în capul podului“, povestește martorul accidentului.

Scafandrii l-au găsit pe cel de-al treilea copil dispărut în urma tragediei de la Cernavodă

Imediat s-a dat alarma. Cum în zona în care a căzut autoturismul adâncimea apei depășește 6 metri, a fost chemat și un echipaj de scafandri de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Dobrogea.

După zeci de minute, timp în care au căutat mașina în apa rece ca gheața, scafandrii au găsit autoturismul. Mașina a fost scoasă la suprafață cu ajutorul unei macarale.

„Intervenția a fost destul de grea întrucât, în afara întunericului, a fost frig. Au fost 2 grade și vizibilitate 0. Scafandrii au rezistat în apă cam 40 de minute: de la momentul intrării, până când au legat autoturismul“, a declarat lt. col. Adrian Hornea, șeful centrului de scafandri.

Mama unui copil decedat în tragedia de la Cernavodă:„A murit în urechea mea, strigându-mă“

După ce autoturismul a fost pus pe patru roți, salvatorii au descoperit, cu groază, că înăuntru erau cinci persoane, toate fără viață. După ce au scos mașina din apă, pompierii l-au găsit în interior pe șofer, alături de copiii lui, o fată în vârstă de 24 de ani, un băiat de 18 ani și de nepoata lui 5 ani, precum și de un alt băiat de 10 ani. În autoturism a fost găsită și o sumă importantă de bani.

Pompierii spun că cele cinci victime nu au avut nicio șansă. Temperatura foarte scăzută nu le-ar fi permis să ajungă până la mal.

În timp ce trupurile lor erau duse la morga din Constanța, polițiștii de la Rutieră  făceau măsurători pentru a vedea din ce cauza șoferul nu a mai putut controla volanul.

„Este posibil să fi avut viteză. A fost și ceață, dar facem cercetări. Este posibil să îi fi explodat cauciucul. Luăm în calcul și această varianta“, a declarat Marius Ghiță, de la SPR Constanța.

Între timp, rudele au fost anunțate de tragedie și chemate la morgă să identifice cadavrele. Așa au aflat și oamenii legii că există și o a șasea victimă. Un alt băiat, în vârstă de 10 ani, care însă nu a fost găsit în autoturism.

Polițiștii l-au dat dispărut pe copil, iar astăzi scafandrii vor începe căutările. Tot pe parcursul zilei, cele cinci persoane decedate vor fi înmormântate, așa cum cere religia musulmană.

Cu ajutorul rudelor, polițiștii au aflat că victimele intenționau să ajungă la Medgidia. Plecaseră din Constanța și cel mai probabil, din cauza ceții au ratat ieșirea de pe autostradă.  Aproape trei ore, cât a durat întreaga intervenție, circulația în zonă a fost blocată și traficul a deviat prin Cernavodă.

Galerie foto

Comenteaza aceasta stire