vineri, 22 februarie 2019

O actrița decorată cu Ordinul Național pentru Merit în grad de Cavaler a încetat din viață!

O actrița decorată cu Ordinul Național pentru Merit în grad de Cavaler a încetat din viață!

Melania Ursu, actriță premiată de Uniter pentru întreaga activitate în 2012, a murit la 75 de ani, din cauza unor probleme de sănătate. Actrița era angajată a Teatrului Național Cluj din 1979.

De asemenea, Melania Ursu a fost decorată cu Ordinul Național pentru Merit în grad de Cavaler în 2002.

Melania Ursu s-a născut în 16 iunie, la Sibiu, și a urmat cursurile Institutului de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale“ București, promoția 1961.

În perioada 1968-1970 a fost profesor de actorie la Liceul de coregrafie Cluj, apoi în 1976-1978 a fost profesor asociat la catedra de arta actorului – Institutul de teatru Tg.Mureș.

Din 1979 este angajată a Teatrului Național Cluj unde a jucat în piese precum „Dansul morții”, „Bolnavul închipuit”, „Gaițele”, „Un caz clinic”, „Hamlet”, „O noapte furtunoasă”, „Logodnicele aterizează la Paris” sau „Hecuba”.

Toate piesele de teatru în care a jucat Melania Ursu și premiile câștigate de aceasta se găsesc pe pagina Teatrului Național Cluj.

 

Galerie foto

Ar putea sa va intereseze:

Comenteaza aceasta stire

OSCAR 2019: INEDIT - 12 DETALII ciudate despre cele mai așteptate premii din cinematografie
De Mediafax 20 februarie 2019

Aceasta este a treia oară când Amy Adams și Christian Bale joacă împreună într-un film și primesc amândoi nominalizări la premiile Oscar. Au fost pe genericul "Luptătorul/ The Fighter", din 2010, al "Țeapă în stil american/ American Hustle", în 2013, iar acum amândoi au fost nominalizați pentru rolurile interpretate în "Vicele/ Vice". Până acum, numai Bale a plecat acasă cu un Oscar, pentru rolul interpretat în producția din 2010.