vineri, 19 iulie 2019

Acuzații de FRAUDĂ la alegerile din Republica Moldova - Se cere intervenția UE, a SUA și a României

Acuzații de FRAUDĂ la alegerile din Republica Moldova - Se cere intervenția UE, a SUA și a României

Blocul electoral ACUM susține ca procesul electoral din Republica Moldova este fraudat. Liderii Blocului, Andrei Năstase și Maia Sandu, acuză Partidul Democrat (PDM), aflat la guvernare, dar și pe alți concurenți de coruperea alegătorilor, informează duminică Radio Chișinău.

Andrei Năstase și Maia Sandu au făcut apel la partenerii externi, în special la UE, România și SUA, să evalueze și să se pronunțe cu privire la situația alegerilor din Republica Moldova.

Cei doi lideri ai opoziției pro-europene au declarat că nu vor recunoaște valabilitatea rezultatelor alegerilor din cele două circumscripții deschise pentru cetățenii din regiunea transnistreană. Ei susțin ca acolo cetățenii au fost aduși la vot în mod organizat și că acestora le-au fost propuși bani contra voturilor. 

De asemenea, ei au raportat și probleme la votul din diaspora, unde cetățenii nu pot vota cu acte expirate, iar membrii birourilor electorale nu recepționează contestațiile depuse de cetățenii care nu au putut vota. 

Liderii Blocului electoral ACUM au anunțat că vor depune din acest motiv o plângere împotriva președintei CEC, Alina Russu. De asemenea, ei intenționează să depună o plângere penală și împotriva șefului Inspectoratul General al Poliției, Alexandru Pânzari. 

Anterior, Comisia Electorala Centrală (CEC) a Republicii Moldova a anunțat într-un comunicat de presă că în legislația națională nu există prevederi exacte cu privire la transportarea cetățenilor la secțiile de votare. La rândul lor, reprezentanții poliției au declarat că documentează posibilele cazuri de corupere a alegătorilor. 

Partidul Democrat (PDM) neagă acuzațiile formulate de liderii Blocului electoral ACUM și susține că tocmai reprezentanții acestui concurent electoral ar fi comis mai multe încălcări și fraude ale procesului electoral. Într-un briefing organizat la sediul PDM, șeful staffului electoral al formațiunii, Vladimir Cebotari, l-a acuzat pe Andrei Năstase că a încălcat legea făcând agitație electorală în secția de votare, iar la o secție din străinatate ar fi oferiți bani pentru votul în favoarea Maiei Sandu. Cu toate acestea, PDM consideră ca încălcările înregistrate în ziua votului "nu influențează rezultatele alegerilor'.

Comenteaza aceasta stire

Furtună devastatoare în Grecia! Doi români, o mamă și fiul ei de 8 ani, au murit!
De Neptun TV 11 iulie 2019

Peste 100 de persoane au fost rănite din cauza vântului puternic, ploilor și furtunilor care au afectat nordul Greciei, au anunțat autoriățile din Grecia. Autoritățile din Grecia au decretat stare de urgență în zona Halkidiki. Cel puțin 140 de pompieri acționează în zonă

CUTREMUR de 7,1 grade magnitudine, în California: mai mulți răniți, scurgeri de gaze și incendii! E cel mai puternic seism din ultimii 20 de ani!
De Mediafax 6 iulie 2019

Un cutremur de suprafață cu magnitudinea preliminară de 7,1 grade s-a produs, vineri seară, în statul american California, la doar o zi după un alt cutremur puternic în zonă, anunță Institutul de Geofizică din SUA (USGS).

Întâlnire ISTORICĂ între Donald Trump și Kim Jong-un în zona demilitarizată. Trump a devenit primul președinte american în funcție care a pășit pe teritoriul Coreei de Nord
De Mediafax 30 iunie 2019

Președintele american Donald Trump și liderul suprem nord-coreean s-au întâlnit duminică în zona demilitarizată, aflată la frontiera dintre cele două Corei, relatează site-ul postului The Guardian.

Incendiul de la Notre Dame: Autoritățile franceze anchetează posibile fapte de neglijență
De Neptun TV 26 iunie 2019

”Dacă anumite greșeli, care ar putea explica amploarea flăcărilor, ar fi scoase la iveală, investigațiile desfășurate până la această dată, încă nu au determinat cauzele producerii incendiului”, a transmis printr-un comunicat procurorul din Paris Remy Heitz.

La un pas de RĂZBOI! Donald Trump a aprobat o serie de ATACURI împotriva Iranului, pe care le-a anulat ulterior
De Mediafax 21 iunie 2019

Momentul adevărului era probabil inevitabil din ziua în care Donald Trump a decis retragerea Statelor Unite din Acordul nuclear semnat de marile puteri cu Iranul. Cu economia afectată de sancțiunile americane, Iranul are înclinația de a lansa provocări, forțându-l pe Donald Trump să opteze între război și pace.