sîmbătă, 24 august 2019

ADIO, FC FARUL! Clubul a intrat în FALIMENT definitiv și irevocabil!

FC Farul este istorie. Clubul din strada Primăverii a intrat în faliment, definitiv şi irevocabil, în urma deciziei de astăzi a Curţii de Apel Constanţa. Echipa care a încântat zeci de ani suporterii constănţeni s-a desfiinţat. Spirit Club Suporter Farul şi-a asumat rolul de a duce mai departe povestea acestei echipe.

Și totuși, până la urmă Farul a murit. Meciul cu Dacia Brăila din 28 mai a fost ultimul nu doar din sezonul trecut ci și din istoria clubului.

Pronunțarea falimentului a fost doar o chestiune de timp, în condițiile în care datoriile de peste 700.000 de euro acumulate de club sub conducerea lui Giani Nedelcu nu au putut fi plătite.

Contestația în anulare era ultima cale de atac pentru FC Farul, după ce instanța dăduse o soluție defavorabilă în ce privește recursul depus de clubul constănțean la decizia din 12 octombrie 2015 a Tribunalului Constanța de începere a procedurii falimentului.

”Nu mai este nicio cale de întors, hotărârea este definitivă și irevocabilă, astfel că se vor conserva bunurile, se vor evalua și se vor vinde. Domnul Nedelcu este unul dintre creditori, dar nu principalul creditor”, spune Corina Curutz - administrator judiciar CC Insol SPRL.

 Patronul Giani Nedelcu se face vinovat de dispariția Farului, în opinia fanilor, care au înființat în această vară Spirit Suporter Club Farul, echipă care a debutat deja în Liga a 4-a.

Pentru constănțeni, Farul a fost un motiv de mândrie. Din 1958, când a preluat fosta echipă Locomotiva PCA, clubul din strada Primăverii a devenit un brand în fotbalul românesc.

Nedelcu a dat de înțeles că ar putea ceda palmaresul noii echipe a suporterilor, dar procedura este mai complicată.

Dacă FC Farul este deja istorie, rămâne de văzut ce se va întâmpla cu stadionul din strada Primăverii, care va trece în mod normal înapoi în administrarea Ministerului Tineretului și Sportului. Consiliul Local Municipal nu a aprobat în ultima ședință preluarea bazei.

Comenteaza aceasta stire