miercuri, 21 august 2019

CONSTANȚA. Agent rus, prins că spiona baza NATO de la Mihail Kogălniceanu, declarat indezirabil în România!

Un spion al Rusiei, prins de Serviciul Român de Informaţii după ce a încercat să obţină documente clasificate despre baza NATO de la Mihail Kogălniceanu. El a făcut mai multe deplasări în România în cursul acestui an fiind interesat totodată de puncte strategice ale aliaţilor în Marea Neagră. Din considerente de securitate naţională, a fost declarat indezirabil astăzi, şi nu va mai putea intra în ţara noastră o perioadă de 15 ani.

La cererea Serviciului Român de Informații, Curtea de Apel București a decis astăzi declararea ca indezirabil pentru următorii 15 ani a cetățeanului sârb, Bratislav Zivkovic, în vârstă de 42 de ani.

Potrivit SRI, toate activitățile lui Zivkovic în România au avut un carater clandestin și un mod de operare specific activităților de spionaj. SRI a transmis în această seară, prin vocea purtătorului său de cuvânt, că spionul cu dublă cetățenie sârbă și rusă nu a reușit să intre în posesia niciunui document clasificat care ar fi putut să afecteze securitatea națională, datorită intervenției prompte a Direcției Generale de Contrainformații.

Potrivit SRI, cetățeanul sârb a încerc prin diverse mijloace să obțină documente clasificate despre obiective ale bazei militare de la Mihail Kogălniceanu. În calitatea sa decomandant al organizației de cetnici din Serbia “Cetniciki Pokret”, Bratislav Zivkovic a participat de partea separatiștilor pro-ruși în perioada 2014-2015, la conflictul din Ucraina.

Organizația condusă de Zivkovic este cunoscută ca fiind una paramilitară cu orientări naționalist-șoviniste. Potrivit SRI, Bratislav Zivkovic este văduv și are un copil de 11 ani.

Comenteaza aceasta stire