luni, 24 iunie 2019

Agenția de evaluare financiară Moody's vrea să retrogradeze aproape 90 de bănci

Agenția de evaluare financiară Moody's vrea să retrogradeze aproape 90 de bănci

87 de bănci din 15 state europene ar putea fi retrogradate de Moody's. Agenția de evaluare financiară a anunțat, astăzi, că are în vedere revizuirea ratingurilor pentru a reflecta posibila retragere a sprijinului guvernamental. Conform Bloomberg, modificările politice și constrângerile financiare au făcut ca sprijinul pentru datoriile din Europa să devină impredictibil. Moody`s a precizat că riscurile la adresa ratingurilor pentru împrumuturile contractate de bănci pe o perioadă de 5 ani ar putea să se extindă dincolo de granițele Uniunii Europene. De acea revizuirea va viza și piețele din Norvegia și Elveția, care au legături strânse cu UE. Țările care vor fi cel mai afectate țări de măsura anunțată de Moody`s sunt Spania, Italia, Austria, Franța, Olanda și    Suedia.

Ar putea sa va intereseze:

Comenteaza aceasta stire

La un pas de RĂZBOI! Donald Trump a aprobat o serie de ATACURI împotriva Iranului, pe care le-a anulat ulterior
De Mediafax 21 iunie 2019

Momentul adevărului era probabil inevitabil din ziua în care Donald Trump a decis retragerea Statelor Unite din Acordul nuclear semnat de marile puteri cu Iranul. Cu economia afectată de sancțiunile americane, Iranul are înclinația de a lansa provocări, forțându-l pe Donald Trump să opteze între război și pace.

CRIZĂ politică în Rep. Moldova. Parlamentul a fost dizolvat. Alegeri anticipate în 6 septembrie
De Mediafax 9 iunie 2019

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, suspendat temporar din funcție în urma unei decizii CCM, a declarat că există două soluții la criza politică actuală, organizarea de proteste masive sau presiunea din partea partenerilor externi.

Momente emoționante: Polițist german, în lacrimi după ce a ajutat românii din diaspora să voteze. Clipul, preluat de Poliția din Munchen! VIDEO
De Mediafax 29 mai 2019

Într-un clip postat de unul din românii care au așteptat la coadă ca să voteze la consulatul din Munchen, Marius Șortan, se observă cum românii scandează ”Polizei! Danke polizei!” și îi aplaudă pe polițiștii germani care au lărgit perimetrul instituției cu garduri mobile astfel încât să poată vota cât mai mulți oameni.