miercuri, 22 februarie 2017

Ai mașină diesel și se încălzește greu iarna? Uite un pont să nu mai tremuri 20 de minute

loading...
Ai mașină diesel și se încălzește greu iarna? Uite un pont să nu mai tremuri 20 de minute

Proprietarii de mașini diesel se confruntă cu faptul că încălzirea în habitaclu se face destul de greu. Există destul de multe soluții pentru o încălzire mai rapidă a motorului.

Una dintre ele este încălzitorul staționar.

Dacă mașina nu este dotată cu încălzire în scaune ori cu volan încălzit, cea mai eficientă soluție este un încălzitor staționar, un dispozitiv suplimentar care încălzește mult mai rapid motorul, scrie auto-build.ro.

RECOMANDARE - Greșeala pe care o fac toți șoferii iarna când pornesc motorul: mit sau realitate?

Acest dispozitiv se poate monta suplimentar pe mașină fără a dăuna funcționării motorului și este eficient în cazul automobilelor care nu sunt ținute în garaj pe timpul anotimpului rece.

Prețul unui astfel de dispozitiv este de aproximativ 2.000 de lei fără montaj, iar consumul crește cu circa 0,17 litri pentru 20 de minute cât e ciclul maxim de încălzire.

În ultima perioadă, unele automobile cu motorizare Diesel sunt dotate de multe ori din fabrică cu un astfel de sistem asemănător.

loading...

Comenteaza aceasta stire

TAXA AUTO 2017. Cu ce va fi înlocuit timbrul de mediu: anunțul făcut astăzi de ministrul Mediului!
De Alin Tarnovschi 21 februarie 2017

Ministrul Mediului, Daniel Constantin, a anunțat astăzi că autoritățile vor prezenta, în perioada următoare, o alternativă la Timbrul de mediu, despre care oficialul a menționat că va fi "un sistem modern, european pe care l-am gândit, astfel încât să fie toată lumea mulțumită și să ne atingem obiectivele de mediu".

Prețul carburanților în România a crescut în ultima perioadă: 'Evoluția este una surprinzătoare!'
De Alin Tarnovschi 20 februarie 2017

Consiliul Concurenței (CC) a demarat la începutul lunii o investigație sectorială pe piața carburanților, urmând să verifice de ce prețul carburanților din România a crescut în ultima perioadă peste media UE. Bogdan Chirițoiu, președintele CC spune că evoluția prețului a fost surprinzătoare.

Parcul auto al României, bun de casat! Aproape 50% dintre mașinile verificate de RAR în 2016 erau DEFECTE!
De Alin Tarnovschi 20 februarie 2017

Aproximativ 50% din totalul celor 76.678 de vehicule verificate în trafic în cursul anului trecut aveau cel puțin un defect tehnic, în timp ce aproape 5% dintre acestea prezentau pericol iminent de accidente, reiese dintr-o statistică a Registrului Auto Român (RAR), publicată astăzi.

Situație disperată pentru cei care vor să obțină permisul de conducere: unii vor fi obligați să plătească de două ori școala de șoferi
De Alin Tarnovschi 20 februarie 2017

Sute de oameni care vor să obțină permisul auto sunt într-o situație fără precedent! Candidații riscă să plătească de două ori școala pentru că sunt amânați cu lunile până la susținerea probei practice.

Trusa medicală auto, obligatorie în doar trei țări din UE. Câți dintre șoferi știu ce conține sau au folosit-o vreodată?
De Alin Tarnovschi 20 februarie 2017

România este una dintre cele trei țări din UE în care trusa medicală încă mai este obligatorie în mașini. Șoferii primesc amenzi dacă aceasta lipsește sau este expirată.

TOP 10 mașini SECOND HAND pe care ROMÂNII vor să le cumpere
De Alin Tarnovschi 19 februarie 2017

Românii care cumpără mașini second-hand au anumite preferințe, care necesită răbdare și verificări temeinice. Printre primele mărci auto preferate de români, cele mai multe sunt ale unor producători germani. De altfel, înclinația românilor către mașinile germane este binecunoscută și se perpetuează în timp.

ACCIDENT ÎNGROZITOR! Un TIR a intrat în plin într-o mulțime de oameni după ce șoferul a rămas fără frâne - VIDEO
De Alin Tarnovschi 15 februarie 2017

Accident îngrozitor surprins în direct! Un TIR a intrat în plin într-o mulțime de oameni care participau la o ceremonie religioasă, iar în urma accidentului două persoane au murit, iar alte trei au fost grav rănite.

HARTA RABLELOR. Cât de învechit este parcul auto al fiecărui județ din România
De Alin Tarnovschi 15 februarie 2017

Pe șoselele din Gorj, peste jumătate din autovehiculele aflate în circulație au peste 16 ani vechime. Situația se repetă în Covasna, Buzău și multe alte județe din România.

VEȘTI PROASTE PENTRU ȘOFERI. SE PREGĂTEȘTE O NOUĂ TAXĂ DE ÎNMATRICULARE!
De Alin Tarnovschi 15 februarie 2017

Vești proaste pentru șoferi! Parlamentul României pregătește, împreună cu reprezentanții transportatorilor, cei de la Autoritatea Rutieră și de la Mediu, un nou proiect pentru implementarea unei noi taxe de poluare.

BMW FĂCUT PRAF ÎNTR-O CURSĂ ILEGALĂ. Doi tineri se zbat între viață și moarte - FOTO/VIDEO
De Alin Tarnovschi 11 februarie 2017

Cel mai nou exemplu de teribilism pe străzile din România vine de la Bârlad, unde un automobil marca BMW a fost distrus aproape în totalitate weekend-ul acesta după ce șoferul sau a pierdut controlul volanului la o viteză de peste 150 de kilometri pe ora, spulberând totul în calea să, printre care un panou publicitar, stâlpul de susținere de la un semafor electric, un copac, dar și un stâlp de iluminat.

Șofer român, vedetă în Anglia după ce a fost filmat în timp ce conducea, mânca și vorbea la două telefoane - FOTO/VIDEO
De Alin Tarnovschi 10 februarie 2017

Un șofer român a ajuns vedetă în Anglia după ce a fost filmat în timp ce conducea pe autostradă, mânca, vorbea la telefon și scria mesaje pe un alt telefon.

Permisul auto se obține acum mult mai greu! Care este noul criteriu eliminatoriu
De Alin Tarnovschi 10 februarie 2017

Veste rea! Permisul AUTO se obține acum mai greu. Care este noul criteriu eliminatoriu. Documentul, care se află în dezbatere publică, propune și să se permită dreptul de a da examenul pentru permisul auto doar celor care au absolvit învățământul obligatoriu, de 10 clase.

Polițiștii locali NU mai au voie să aplice amenzi șoferilor! Singurii care pot aplica sancțiuni sunt polițiștii rutieri!
De Alin Tarnovschi 10 februarie 2017

Avocatul Poporului a promovat la Înalta Curte de Casație și Justiție un recurs în interesul legii privind competențele de a aplica sancțiuni legate de circulația pe drumurile publice.

Vești bune pentru tinerii care vor să își cumpere o mașină nouă! Decizia a fost luată astăzi de Guvern
De Alin Tarnovschi 9 februarie 2017

Programul "Prima mașină" continuă și în 2017, plafonul de garanții fiind de 50 milioane lei. Suma urmează să fie aprobată de Guvern în ședința de astăzi.

TRAGEDIE PE ȘOSEA. O mireasă a murit într-un groaznic accident rutier în drum spre starea civilă - FOTO
De Alin Tarnovschi 8 februarie 2017

O tânără și-a pierdut viața, astăzi, într-un groaznic accident rutier produs pe fondul neadaptării vitezei la condițiile de drum. Tânăra se afla într-o mașină și se îndrepta, alături de logodnicul ei, către starea civilă pentru a se căsători.

REGULI NOI PENTRU ȘOFERI. Examenul SCRIS va fi OBLIGATORIU!
De Alin Tarnovschi 8 februarie 2017

Șoferii care vor încălca regulile Noului Cod Rutier vor fi obligați să dea din nou examenul scris pentru a-și recupera permisul. Această măsură se aplică celor care au încălcat legea de cinci ori pe durata unui an.

Vești proaste pentru cei care au plătit taxa de înmatriculare! Șoferii NU mai primesc banii înapoi!
De Alin Tarnovschi 3 februarie 2017

Taxa auto deja plătită de șoferi și care trebuia restituită acestora într-un interval de 5 ani nu va mai fi dată înapoi, deoarece ordonanța care permitea rambursarea a fost anulată de la 1 februarie.

TAXA AUTO, ELIMINATĂ. Tot ce trebuie să știi pentru a înmatricula o mașină și pentru rezervări online!
De Alin Tarnovschi 3 februarie 2017

Registrul Auto Român abia mai face față avalanșei de cereri venite din partea șoferilor care vor să își înmatriculeze mașini second-hand aduse din străinătate. Asta pentru că de la 1 februarie proprietarii de mașini nu vor mai fi nevoiți să achite timbrul de mediu.

Impact devastator la 320 de km/h! Un Audi R8 s-a rupt în două în urma unui accident teribil - VIDEO
De Alin Tarnovschi 2 februarie 2017

Impact devastator la o viteză de aproximativ 320 de km/h! Șoferul unui bolid Audi R8 s-a filmat în timp ce conducea viteză excesivă pe o autostradă cu numai câteva minute înainte de a provocat un groaznic accident rutier.

Legea circulației s-a schimbat în Bulgaria! Ce se întâmplă cu mașinile înmatriculate în Bulgaria!
De Alin Tarnovschi 2 februarie 2017

Autoritățile de frontieră bulgare au informat Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu, prin intermediul Centrului Comun de Contact româno-bulgar, cu privire la faptul că, din data de 1 februarie, au intrat în vigoare noi modificări la legea circulației pe drumurile publice pe teritoriul statului vecin.

Taxele pentru obținerea permisului de conducere au fost eliminate
De Alin Tarnovschi 1 februarie 2017

Începând de astăzi, cei care doresc să obțină carnetul de conducere nu vor mai fi nevoiți să plătească taxele pentru examinarea în vederea obținerii permisului auto pentru o serie de categorii și subcategorii.