luni, 21 ianuarie 2019

Ajutor, numai umanitar

Ajutor, numai umanitar

Peste 60 de persoane au murit și alte aproape 800 au fost rănite, potrivit unui bilanț recent făcut public de autorități. Guvernul a decretat stare de urgență în orașul Oș și în Djalal-Abad, pentru a evita destabilizarea situației în întreaga zonă. Astăzi au continuat confruntările violente izbucnite joi noaptea între grupurile de tineri uzbeci și kîrgîzi. Numeroase persoane au dat foc la mașini în oraș și au spart vitrinele unor magazine. Autoritățile au decis să convoace ofițerii aflați în retragere, pentru a susține forțele guvernamentale. Organizația Națiunilor Unite a cerut să se păstreze calmul, iar guvernul să acorde o atenție deosebită relațiilor interetnice. La peste două luni de la revolta soldată cu 87 morți la Bișkek și înlăturarea de la putere a președintelui Kurmanbek Bakiev, tensiunile arată dificultățile cu care se confruntă autoritățile interimare ale țării de a restabili ordinea. Aceste violențe au loc cu aproximativ două săptămâni înaintea unui referendum pe tema Constituției kîrgîze.

Ar putea sa va intereseze:

Comenteaza aceasta stire

Scenarii posibile după ce Acordul Brexit a fost respins de Camera Comunelor
De Mediafax 16 ianuarie 2019

Decizia Camerei Comunelor de respingere a Acordului negociat de Guvernul Theresa May cu Bruxellesul generează câteva scenarii posibile pentru finalizarea procedurii Brexit, dar criza politică probabil se va prelungi.

Scandalul bebelușilor modificați genetic: Cercetătorul chinez, criticat pentru că ar fi pus în pericol viețile copiilor
De Neptun TV 8 ianuarie 2019

El nu a răspuns imediat la solicitarea transmisă de Reuters prin e-mail pentru a comenta acest subiect.

Numirea lui Adrian Zuckerman ca ambasador SUA în România, RETRIMISĂ din rațiuni procedurale președintelui Donald Trump, care o poate reformula
De Mediafax 4 ianuarie 2019

Adrian Zuckerman a emigrat din România în Statele Unite la vârsta de zece ani, fiind fluent în limba română.

Accident feroviar extrem de GRAV. Șase persoane au murit. GALERIE FOTO
De Neptun TV 2 ianuarie 2019

Deocamdată nu este cunoscută cauza accidentului, dar există informații potrivit cărora un tren de călători în drum spre Copenhaga a lovit un tren de marfă, în mijlocul vânturilor puternice.

Cel puțin patru răniți după ce un vehicul a lovit un grup de pietoni într-un oraș din Germania
De Neptun TV 1 ianuarie 2019

Incidentul s-a produs în Piața Berlin din orășelul german Bottrop. Un individ a lovit cu un vehicul un grup de pietoni. Patru persoane au fost rănite, una fiind în stare gravă, au anunțat autoritățile germane.

Uniunea Europeană speră să semneze în 2019 un acord comercial cu națiuni din America de Sud
De Neptun TV 29 decembrie 2018

În prezent, cea mai mare zonă comercială internațională este spațiul de liber-schimb UE-Japonia.