duminică, 18 august 2019

ALARMĂ ALIMENTARĂ! Produse din carne și lapte din mai multe județe, INFESTATE CU BACTERIA E.COLI!

ALARMĂ ALIMENTARĂ! Produse din carne și lapte din mai multe județe, INFESTATE CU BACTERIA E.COLI!

ANCHETĂ ALIMENTARĂ. Primele rezultate ale anchetei alimentare declanșată în mai multe județe din România, după ce mai mulți copii s-au îmbolnăvit grav, confirmă prezența bacteriei E.coli în mai multe produse alimentare.

Bacteria Escherichia Coli a fost descoperită în produse lactate din județul Argeș, mai exact în brânza de vacă produsă de firma "Lactate Brădet", a declarat ministrul Agriculturii, Achim Irimescu.

Recomandare: ALERTĂ MEDICALĂ. Vaccin neautorizat în Uniunea Europeană, testat pe bebelușii din România

Bacteria E. Coli O26, care a fost cauza îmbolnăvirii bebelușilor din Argeș, a fost descoperită în produse lactate ale firmei "Lactate Brădet" din Curtea de Argeș, potrivit ministrului Irimescu.

"Este vorba despre brânză proaspătă de vaci, 25 de kilograme. Lotul nu a mai fost găsit, între timp s-a stopat activitatea. Este vorba de Lactate Brădet din Curtea de Argeș. De asemenea, s-a mai găsit în carne de pasăre recoltată din frigiderul unei familii din Bacău, era o pasăre din gospodăria personală", a precizat, Irimescu pentru agenția Mediafax.

De asemenea, Autoritatea Națională Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a transmis într-un comunicat de presă că, în 25 februarie, echipe mixte, alcătuite din inspectori DSVSA și DSP din județele Argeș și Dolj au demarat acțiunea de prelevare de probe, care au fost transmise spre analizare către Institutul de Igienă și Sănătate Publică Veterinară (IISPV).

Potrivit rezultatelor anchetei, dintre cele 194 de eșantioane analizate până la această dată, a fost depistată prezența Escherichia Coli, serogrupul O 26, la o probă de pui (spate cu gât) recoltat din frigiderul uneia dintre persoanele (aparținător) implicate în ancheta Ministerului Sănătății. Carnea provenea de la păsări din gospodăria persoanei respective (județul Băcău).

Recomandare: Pericol pentru consumatori! Batoanele Mars și Snickers vor fi RETRASE de pe piața din România!

De asemenea, bacteria a mai fost descoperită în probe prelevate dintr-un lot de 25 de kg brânză proaspătă de vaci, produsă de o unitate de prelucrare a laptelui din județul Argeș („Lactate Brădet”).

În urma confirmării prezenței bacteriei, inspectorii DSVSA s-au deplasat la sediul unității, pentru verificări. Datele rezultate în urma verificărilor arată că lotul respectiv de brânză a fost de 25 de kg, produsă în data 22.02.2016, cantitate care nu a mai fost regăsită la producător sau la comercializare. Măsurile dispuse au fost următoarele: sistarea activității în secția de brânzeturi unde a fost realizată brânza proaspată analizată, până la elucidarea situației; efectuarea dezinfecției în această sectie a spațiilor, utilajelor, ustensilelor și suprafețelor de lucru; dezinfecția va fi urmată de recoltarea de teste de sanitație care să ateste eficiența igienizarii; personalul angajat al fabricii va fi examinat din punct de vedere coprobacteriologic, într-un laborator de specialitate; recoltarea de probe de lapte de la cele două ferme în momentul recepției în fabrică, pentru examen bacteriologic și probe de apă, provenite de la intrarea și ieșirea din unitate”, se arată în comunicatul ANSVSA.

În acest moment, la Spitalul "Marie Curie" din Capitală mai sunt internați cinci copii, cu sindrom hemolitic-uremic, cauzat de E.Coli.

Dintre aceștia, unul se află în stare gravă la terapie intensivă, după ce au apărut complicații neurologice, care sunt "departe de a fi stopate", a declarat, în această dimineață, dr. Mihaela Bălgrădean, șefa secției de Nefrologie de la Spitalul "Marie Curie".

Comenteaza aceasta stire