luni, 19 august 2019

ALARMANT. Șapte decese cauzate de gripă într-o singură zi - numărul morților a a juns la 19!

ALARMANT. Șapte decese cauzate de gripă într-o singură zi - numărul morților a a juns la 19!

Institutul Național de Sănătate Publică a confirmat, sâmbătă, încă un deces cauzat de virusul gripal, fiind vorba despre o femeie de 45 de ani, din județul Ialomița, care nu era ăimunizat împotriva gripei. De la începutul sezonului au fost înregistrate 19 decese.

Potrivit Institutul Național de Sănătate Publică, al 19- lea deces înregistrast este în cazul unei femei de 45 de ani, din Ialomița, care suferea și de alte probleme de sănătate.

Femeia nu era vaccinat antigripal.

De la debutul sezonului 2018-2019, au murit 19 persoane din cauza virusului gripal.

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a spus, pentru MEDIAFAX, că România este în pragul unei epidemii de gripă, precizând că săptămâna trecută, cazurile de îmbolnăviri a depășit numărul estimat. Săptămâna trecută, numărul cazurilor de infecții respiratorii acute a crescut cu peste 20% față de nivelul așteptat, iar în urma acestor date, specialiștii au declarat debutul sezonului gripal, determinat de caracterul epidemic al ultimei săptămâni, a anunțat, joi, ministerul Sănătății. S-au înregistrat 1.155 cazuri de gripă clinică, față de 80 cazuri în 2018 în aceeeși perioadă a anului trecut.

În acest sezon, ministerul Sănătății a achiziționat 1.300.000 de doze și până în acest moment au fost vaccinate prin cabinetele medicilor de familie 1.244.299 de persoane din categoriile de risc, care beneficiază de vaccinare gratuită.

Comenteaza aceasta stire