luni, 26 februarie 2018

„Alcoolul la volan este un accident“

În prima zi a acestui an, un pieton era accidentat mortal de un șofer băut iar două săptămâni mai târziu, 6 oameni mureau după ce mașina condusă de un bărbat în stare avansată de ebrietatea plonja într-un canal de lângă centrala nucleară de la Cernavodă.

Sunt două din cazurile care i-au făcut pe polițiștii de la rutieră să dezvolte campania „Alcoolul la volan este un accident” inițiată de doi psihologi și de studenți ai Universității Ovidius din Constanța.

„În momentul în care mergi la un club iei un taxi sau mergi cu un prieten, dar nu te sui băut la volan“, spune Ionel Simionca, psiholog.

O sticlă înfășurată într-un pansament pe care scrie cu sânge 112 este logo-ul sugestiv al campaniei.

„Vom împărți brelocuri cu acest mesaj“, a spus Mihaela Rus, prodecan la Facultatea de Drept Universitatea Ovidius.

Polițiștii de la rutieră spun că își doresc schimbarea legii pentru a micșora numărul celor care se urcă băuți la volan.

Este nevoie de o lege mai aspră“, a spus cms. șef C-tin Dancu, șef SPR Constanța.

„Vom acționa în zona cluburilor“, a spus Daniel Bratu, șeful Poliției Locale Constanța.

Campania „Alcoolul la volan este un accident” se va desfășura pe tot litoralul până la finalul sezonului estival, pentru că se știe că nu prea există distracție fără alcool, dar trebuie să existe șosele fără șoferi băuți.

Comenteaza aceasta stire

Erminio Sinni & Tiziana Camelin, Xandra și Vyros au câștigat semifinala Eurovision
De Neptun TV 5 februarie 2018

Al treilea show al selecției naționale a avut loc pe scena Teatrului Național "Marin Sorescu" din Craiova, unde cei 12 semifinaliști - Erminio Sinni & Tiziana Camelin ("All The Love Away"), Zavera ("Come Back To Me"), Mareș Pană ("Daydreamer"), Aurel Dincă ("Fire In The Sky"), Tavi Clonda ("King"), VYROS ("La La La"), Diana Brătan ("Paint It Rainbow"), Carolina Gorun ("Reach Out For The Stars"), Elena Hasna ("Revival"), Eliza Chifu ("So Good Without You"), Ayona ("The Story Goes On") și Xandra ("Try") - au oferit un spectacol de calitate.

PRIMA mașină PLUTITOARE a fost inventată! VIDEO
De Neptun TV 28 ianuarie 2018

Mai multe companii, precum Trinex Assets Co. și Yamada Denki Co. s-au arătat interesate să colaborareze acum cu el și să producă sau să comercializeze vehiculul plutitor.