joi, 20 septembrie 2018

Alegeri anticipate în Germania? Discuțiile pentru formarea unui nou guvern, eșuate

Alegeri anticipate în Germania? Discuțiile pentru formarea unui nou guvern, eșuate

Negocierile pentru formarea unui nou guvern de coaliție în Germania au eșuat după ce Partidul Democraților Liberi (FDP, centru-dreapta) s-a retras de la discuții, iar acest lucru ar putea duce la organizarea de alegeri anticipate, informează site-ul agenției de știri Dpa.

Euro a scăzut cu 0,3%, ajungând la 1,1752 dolari, în acaeastă dimineață, după ce negocierile au eșuat, potrivit Bloomberg.

Christian Lindner, șeful democraților liberi, a declarat că discuțiile au eșuat din cauza imposibilității de a se pune de acord asupra unei viziuni comune pentru modernizarea Germaniei. "Este mai bine să nu guvernăm, decât să guvernăm prost", a adăugat Linder.

Postul France 24 relatează că eșecul negocierilor ar putea chiar duce la încheierea carierei cancelarului Angela Merkel.

În condițiile în care Partidul Social-Democrat (SDP) a respins propunerile privind o nouă coaliție cu Merkel, iar cancelarul s-a declarat împotriva formării unui guvern minoritar, este posibil ca germanii să fie din nou chemați la urne.

Un sondaj de opinie realizat online de cotidianul Die Welt a relevat că 61,4% din respondenți au fost de părere că eșecul negocierilor ar însemna finalul carierei de cancelar pentru Merkel.

În urma rezultatului slab înregistrat la alegerile legislative din septembrie, Uniunea Creștin-Democrată (CDU), partidul cancelarului Angela Merkel, a trebuit să inițieze negocieri pentru formarea unui guvern de coaliție cu două formațiuni mai mici, Partidul Democraților Liberi și Alianța '90/Partidul Verzilor (B90/G, centru-stânga).

Discuțiile tripartite s-au blocat pe teme precum imigrația și politicile în privința mediului.

În cazul unui nou scrutin electoral există riscul ca formațiunea extremistă Alternativă pentru Germania (AfD, extremă-dreapta) să-și consolideze poziția în Parlamentul federal.

Merkel se va întâlni cu președintele german, după eșecul discuțiilor pentru formarea unui nou Guvern

Cancelarul Angela Merkel se va întâlni astăzi cu președintele Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, în contextul în care negocierile pentru formarea unui nou guvern de coaliție au eșuat după ce Partidul Democraților Liberi (FDP, centru-dreapta) s-a retras de la discuții, informează The Associated Press.

Întâlnirea dintre Merkel și Steinmeier ar urma să aibă loc la sfârșitul zilei, iar cei doi ar urma să discute despre ce pași ar trebui urmați pentru formarea unui nou Guvern.

Pe lângă posibilitatea organizării unor noi alegeri parlamentare, Merkel ar putea încerca să formeze o nouă coaliție cu social-democrații germani sau ar putea conduce un guvern minoritar.

Un sondaj de opinie realizat online de cotidianul Die Welt a relevat că 61,4% din respondenți au fost de părere că eșecul negocierilor ar însemna finalul carierei de cancelar pentru Merkel.

 

 

Comenteaza aceasta stire

URAGANUL FLORENCE. Cel puțin 12 morți, peste 800.000 de gospodării fără curent electric. Trump va ajunge în zonele afectate!
De Neptun TV 15 septembrie 2018

Cel puțin cinci persoane, inclusiv o mamă și copilul ei, au murit în Carolina de Nord, pe măsură ce furtuna tropicală Florence se deplasează încet prin Carolina de Nord și Carolina de Sud, au anunțat autoritățile locale, transmite postul CNN.

17 ani de la atacurile teroriste din 11 septembrie 2001
De Neptun TV 11 septembrie 2018

Circa 3.000 de oameni și-au pierdut viața în atacurile din 11 septembrie, care încă mai modelează politica americană, cu toate că ele sunt mai puțin prezente în conștiința publică, la 17 ani de la producerea lor.

SUA, Franța, Germania și Canada susțin acuzațiile Londrei privind implicarea Rusiei în cazul Skripal
De Neptun TV 6 septembrie 2018

Premierul britanic Theresa May a indicat miercuri că operațiunea de contaminare a fostului spion rus cu un agent neurotoxic a fost efectuată de ofițeri din cadrul serviciului militar rus de informații (GRU).

Stare de urgență din cauza uraganului Gordon
De Neptun TV 5 septembrie 2018

Reprezentanții NHC au avertizat că uraganul reprezintă „o amenințare a vieții cetățenilor”.

INCENDIU DEVASTATOR. Luzia, cea mai veche fosilă umană, transformată în cenușă
De Neptun TV 4 septembrie 2018

O altă posibilă origine a incendiului ar fi un scurtcircuit, a adăugat Leitao.

ATAC ARMAT. Zece persoane, împușcate într-un ansamblu rezidențial. Trei sunt în stare critică
De Neptun TV 3 septembrie 2018

Oamenii au mers afară pentru a juca jocuri într-o zonă comună a ansamblului rezidențial în care se găsesc circa 100 de locuințe, a precizat poliția.

Marea Britanie se îndreaptă tot mai vizibil către un Brexit fără acord cu UE. Theresa May promite că nu va face niciun compromis
De Mediafax 2 septembrie 2018

Premierul a promis că nu va fi „presată” să ia nicio decizie contrară principiilor sale în timpul negocierilor.