marţi, 19 iunie 2018

ALEGERI GERMANIA. Angela Merkel câștigă alegerile, cu cel mai slab scor din istoria partidului CDU!

De Mediafax 20:13, 24 septembrie 2017 115 vizite Externe
ALEGERI GERMANIA. Angela Merkel câștigă alegerile, cu cel mai slab scor din istoria partidului CDU!

Uniunea Creștin-Democrată, formațiunea cancelarului Angela Merkel, se clasează pe primul loc, cu 32,5%, în urma scrutinului parlamentar din Germania, fiind urmată de Partidul Social-Democrat, cu 20%, și de Alternativă pentru Germania, cu 13,5%, conform sondajelor efectuate la ieșirea de la urne.

Martin Schulz, învins în alegeri: Partidul Social-Democrat intenționează să treacă în opoziție

Partidul Social-Democrat (SPD), care în ultimii patru ani a fost partenerul de guvernare al Uniunii Creștin-Democrate (CDU), intenționează să treacă în opoziție după rezultatul nefavorabil obținut în scrutinul parlamentar din Germania, afirmă liderul formațiunii de centru-stânga, Martin Schulz.

Partidul Angelei Merkel, Uniunea Creștin-Democrată (CDU, centru-dreapta), și filiala bavareză a acesteia, Uniunea Creștin-Socială (CSU), se clasează pe primul loc în scrutinul legislativ federal, fiind creditate cu 32,5%, potrivit unui sondaj efectuat la ieșirea de la urne de Institutul Infratest Dimap la comanda postului ARD, relatează site-ul T-online.de și publicația Die Welt.

Pe locul doi se situează Partidul Social-Democrat (SPD, centru-stânga), condus de Martin Schulz, fost președinte al Parlamentului European, cu 20,0% din voturi.

Formațiunea de extremă-dreapta Alternativă pentru Germania (AfD, extremă-dreapta) a obținut, potrivit sondajului, 13,5% din voturi. Ar fi prima dată după al II-lea Război Mondial când o formațiune de extremă-dreapta este reprezentată în Parlamentul federal din Germania.

Partidul Democraților Liberi (FDP, centru-dreapta) probabil a obținut 10,5% din voturi, formațiunea Alianța '90/Partidul Verzilor (B90/G, centru-stânga) este creditată cu 9,4%, iar Die Linke, cu o doctrină de stânga, cu 9,8%.

UPDATE. Rezultate oficiale: CDU, partidul condus de Angela Merkel, primul loc la alegerile din Germania, însă înregistrează cel mai slab scor din istoria formațiunii

Uniunea Creștin-Democrată (CDU), formațiunea cancelarului Angela Merkel, se clasează pe primul loc, cu 33%, în urma scrutinului parlamentar din Germania, conform rezultatelor după numărarea voturilor din toate cele 299 de circumscripții electorale, informează presa germană.

Acest scor este cel mai slab înregistrat vreodată de blocul electoral format din partidul Angelei Merkel, Uniunea Creștin-Democrată (CDU, centru-dreapta), și filiala bavareză a acesteia, Uniunea Creștin-Socială (CSU).

Al doilea loc este ocupat de Partidul Social-Democrat, cu 20,5%, care înregistrează cel mai slab rezultat după 1933.

Pe trei se clasează formațiunea de extremistă Alternativă pentru Germania (AfD, extremă-dreapta) care a obținut 12,6% din voturi. Este pentru prima dată după al II-lea Război Mondial când o formațiune de extremă-dreapta este reprezentată în Parlamentul federal din Germania.

Partidul Democraților Liberi (FDP, centru-dreapta) FDP și Alternativă pentru Germania (AfD, extremă-dreapta) au fost principalele câștigătoare ale scrutinului. FDP a obținut 10,8%, după ce la alegerile anterioare nu reușise să treacă de pragul minim de 5% necesar pentru a intra în Bundestag.

Formațiunea Alianța '90/Partidul Verzilor (B90/G, centru-stânga) a luat 8,9%, iar Die Linke, cu o doctrină de stânga, cu 9,2%.

Un alt sondaj, efectuat la comanda ZDF, creditează CDU/CSU cu 33,3%, SPD cu 20,8%, AfD cu 13,2%, FDP cu 10,1%, B90/G cu 9,2% și Die Linke cu 8,9%.

Comenteaza aceasta stire

ATAC ARMAT în fața unei școli din Marea Britanie
De Neptun TV 18 iunie 2018

Poliția a fost alertată de localnici care au auzit o serie de împușcături.

Summit istoric Donald Trump-Kim Jong-un: Cei doi lideri au dat mâna în Singapore
De Neptun TV 12 iunie 2018

Președintele american Donald Trump a declarat că summitul cu liderul nord-coreean Kim Jong-un s-a desfășurat "neașteptat de bine", anunțând că cei doi vor semna un document important, relatează site-ul agenției Reuters.

Donald Trump, izolat la summitul G7 pe fondul disensiunilor privind Rusia, comerț, schimbări climatice
De Neptun TV 9 iunie 2018

Trump, care a avut o întrevedere cu președintele francez Emmanuel Macron ]n cursul summitului, a declarat că relația este specială, dar uneori se întâmplă să fie testată atunci când vine vorba de comerț.

VULCANUL Fuego din Guatemala, cea mai violentă erupție din ultimii 40 de ani: Cel puțin 25 de persoane au murit, iar sute au fost rănite! GALERIE FOTO/VIDEO
De Mediafax 4 iunie 2018

Vulcanul, situat la aproximativ 40 Km sud-vest de capitala Ciudad de Guatemala, a revărsat o cantitate uriașă de lavă și cenușă, aruncând în aer bolovani de mari dimensiuni. Potrivit experților, această erupție este cea mai mare din 1974, relatează BBC.

Israelul a atacat obiective din Fâșia Gaza, în replică la cel mai amplu bombardament lansat din regiunea palestiniană după războiul din 2014. Raiduri de o violență extremă
De Neptun TV 30 mai 2018

Autoritățile militare de la Tel Aviv a anunțat că a lansat peste 35 de raiduri aeriene ce au vizat poziții ale Hamas și Jihadul Islamic, în replică la ceea ce Israelul a catalogat ca fiind cel mai amplu bombardament lansat din regiunea palestiniană după războiul din 2014.

ALERTĂ CU BOMBĂ înaintea finalei Ligii Campionilor: Stații ale metroului de la Kiev, evacuate!
De Neptun TV 26 mai 2018

Forțele de securitate au evacuat pasagerii după ce au primit un apel telefonic ce semnala presupusa existență a unei bombe, în jurul orei 13.

ACCIDENT FEROVIAR în Italia! Doi morți, printre care și un român, și 23 de răniți - GALERIE FOTO/VIDEO- GALERIE FOTO/VIDEO
De Neptun TV 24 mai 2018

Printre persoanele decedate se numără și un mecanic al trenului care a lovit un camion ce staționa pe linia de cale ferată. Trei vagoane au deraiat în urma impactului.

Administrația Donald Trump prezintă condiții pentru semnarea unui nou acord atomic cu Iranul
De Neptun TV 21 mai 2018

Secretarul de Stat american, Mike Pompeo, a prezentat azi o serie de condiții pentru semnarea unui nou acord nuclear cu Iranul, somând regimul islamist de la Teheran să renunțe la "comportamentul negativ" și amenințând cu sancțiuni dure.