duminică, 23 septembrie 2018

ALEGERI PARLAMENTARE 2016. Află aici, în orice moment, prezența la vot în timp real - HARTĂ

ALEGERI PARLAMENTARE 2016. Află aici, în orice moment, prezența la vot în timp real - HARTĂ

Guvernul a lansat platforma online Hartă Prezență Vot - Alegeri Parlamentare 2016, disponibilă la adresa http://radar.ithub.gov.ro/ și accesibilă în condiții optime în vizualizare tip desktop, unde va putea fi urmărită prezența la vot în timp real, potrivit unui comunicat a Executivului.

Destinat monitorizarii in timp real a prezentei la vot in cadrul alegerilor parlamentare din 11 decembrie 2016, site-ul oferă date in timp real privind prezenta la vot atât din secțiile de vot de pe teritoriul României, cât și cele din afara țării.

Realizată în colaborare cu Biroul Electoral Central, platforma de vizualizare în timp real a datelor asociate alegerilor parlamentare din data de 11 decembrie  oferă acces liber 24/7 la informații actualizate o data la fiecare 5 minute pe perioada alegerilor, privind:

  • Prezența la vot pentru fiecare județ al României
  • Prezența la vot înregistrată în unitățile administrativ teritoriale
  • Prezența la secțiile de vot din întreaga țară
  • Prezența la vot a românilor din diaspora, la nivel de țară
  • Prezența la vot în secțiile din afara României
  • Gradul de ocupare înregistrat în rândul diasporei

Imediat după alegerile parlamentare, platforma va oferi informații despre prezența totala la vot din ziua alegerilor și poate contribui ulterior, la verificarea informațiilor de pe teren și transparentizarea procesului electoral.

Ulterior, aplicația va integra și alte seturi de date care pot fi obținute din surse oficiale de la alte instituții ale statului.

Întrucât acest proiect depinde în principal de datele care pot fi agregate și prezentate vizual, GovITHub se concentreaza foarte mult pe colaborarea cu instituții ale statului care au date oficiale si actualizate de interes public.

RECOMANDARE - ALEGERI PARLAMENTARE 2016. Tot ce trebuie să știi despre votul care schimbă clasa politică din România!

Comenteaza aceasta stire

Ordonanța de urgență a Guvernului cu privire la rectificarea bugetului de stat - publicată în Monitorul Oficial
De Neptun TV 7 septembrie 2018

Potrivit acestuia, veniturile bugetului general consolidat se majorează cu 8,8 miliarde de lei, în timp ce cheltuielile cresc cu 9,9 miliarde de lei.