luni, 26 august 2019

Alegeri SUA 2018. Democrații au obținut majoritatea în Camera Reprezentanților

Alegeri SUA 2018. Democrații au obținut majoritatea în Camera Reprezentanților

Președintele SUA, Donald Trump, a felicitat-o pe Nancy Pelosi, liderul opoziției din Camera Reprezentanților, în condițiile în care rezultatele parțiale indică o probabilă majoritate democrată în această cameră, a anunțat Drew Hammill, adjunctul șefului de cabinet al lui Pelosi.

Hammill a mai precizat pe Twitter că președintele a salutat apelul la bipartizanat lansat de Pelosi în discursul ei.

Președintele Donald Trump a afirmat, luni seară, că scrutinul legislativ parțial care se va derula marți este "un referendum" privind politicile sale, avertizând că o victorie a Partidului Democrat (de opoziție) ar afecta proiectele prezidențiale.

"Chiar dacă nu sunt pe buletinul de vot, într-un anumit fel sunt pe buletinul de vot", a declarat Donald Trump în cursul unui eveniment electoral. "Presa consideră scrutinul un referendum privind persoana mea și privind mișcarea" politică republicană, a adăugat liderul de la Casa Albă. Donald Trump a îndemnat simpatizanții republicani să meargă la vot, avertizând că o victorie a Partidului Democrat (centru-stânga, de opoziție) în vreuna dintre Camerele Congresului va afecta politicile sale. "Este o situație fragilă", a spus Donald Trump.

 

Comenteaza aceasta stire