vineri, 19 iulie 2019

ALERTĂ ALIMENTARĂ. E.Coli în carnea de oaie, vită, pasta de mici și lapte din mai multe restaurante, magazine și abatoare din țară

ALERTĂ ALIMENTARĂ. E.Coli în carnea de oaie, vită, pasta de mici și lapte din mai multe restaurante, magazine și abatoare din țară

Controalele făcute de inspectorii Autorității Naționale Sanitar-Veterinare (ANSVSA) la mai mulți agenți economici din țară au dus la descoperirea bacteriei Escherichia Coli (E.Coli) în 14 probe din carne de oaie, vită, pastă de mici sau lapte puse la vânzare în restaurante, magazine, abatoare sau ferme din țară, arată oficialii ANSVSA.

Controalele ANSVSA s-au desfășurat în perioada 8 august - 2 septembrie și au vizat determinarea prezenței Escherichia Coli în produsele alimentare scoase la vânzare de agenții economici.

Au fost fost prelevate și analizate 171 probe, din carne (mici, sanitație carcasă bovine, sanitație carcasă ovine, carne tocată vită, carne tocată amestec, pulpă vită, hamburger vită, vrăbioară vită refrigerată, pastramă oaie afumată, pulpă mânzat, cârnați amestec, pastramă oaie, carne tocată amestec vita porc) și lactate (lapte crud vacă, branza telemea oaie, cașcaval, caș ovine, brânză proaspătă, iaurt), arată ANSVSA.

Oficialii instituției mai spun că probele au fost recoltate din abatoare, magazine alimentare, carmangerii, supermarketuri și dozatoare de lapte.

Comenteaza aceasta stire