vineri, 19 iulie 2019

IARNA ȘI-A INTRAT ÎN DREPTURI! 14 județe din țară sunt sub cod galben de vreme rea!

Iarna se instalează încet dar sigur pe meleagurile noastre. A adus ninsori abundente şi o răcire accentuată a vremii, dar a făcut şi primele victime. Trei persoane au murit din cauza frigului, în Arad şi Vaslui. Meteorologii spun că până mâine după amiază, centrul ţării este sub cod galben de ninsori.În Dobrogea va ploua.

Este iarnă în toată regula pe Valea Prahovei. A nins abundent, așa că natura a îmbrăcat haine noi.

La Predeal stratul de zăpadă măsoară 20 de centimetri, iar pe Vârful Omu 25. Amatorii sporturilor de iarnă se bucură de pe acum de venirea zăpezii.

Dacă va continua să ningă, pârtiile vor fi numai bune  pentru distracție. Așa că în centrele de închiriere a schiurilor a început agitația.

Pe lângă bucurii, zăpada a adus și probleme. Circulația feroviară între Brașov și Predeal a fost închisă  mai multe ore după ce, din cauza vântului puternic, un copac s-a prăbușit peste linia ferată. Și traficul pe autostrada Sibiu - Orăștie a fost blocat după ce un TIR a derapat pe șoseaua înzăpezită.

Tot din cauza ninsorilor abundente și a viscolului, de astăzi, salvamontiștiii au interzis accesul turiștilor pe traseele montane din Masivul Bucegi. În unele zone stratul de zăpadă măsoară 40 de centimetri.

Și temperaturile au coborât simțitor. La Brașov au fost în această dimineață minus 9 grade Celsius. Frig a fost și în restul țării.

Autoritățile spun că trei persoane din Arad și Vaslui au murit din cauza frigului. Meteorologii avertizează că iarna se instalează încet dar sigur pe meleagurile noastre. Până mâine după-amiază este în vigoare un cod galben de ninsori pentru 14 județe din centrul țării.

În plus, mercurul din termometre va coborî până la minus 7 grade Celsius.

Galerie foto

Comenteaza aceasta stire

ALERTĂ METEO. După caniculă vin PLOILE - cod GALBEN de vijelii până la ora 23.00! Care sunt județele afectate
De Neptun TV 2 iulie 2019

În Sudul României, miercuri după-amiaza, va persista vremea călduroasă, izolat caniculară în Lunca Dunării și disconfortul termic se va menține accentuat.

O NOUĂ ALERTĂ METEO! Cod portocaliu de vijelii, grindină și ploi torențiale în 25 de județe din țară! CONSTANȚA, sub COD GALBEN!
De Neptun TV 27 iunie 2019

Avertizarea Cod portocaliu intră în vigoare joi, la ora 13.00, și este valabilă până vineri, la ora 1.00.

ALERTĂ METEO. Noi coduri portocalii și galbene - ploi, grindină și vijelii în mai multe zone!
De Neptun TV 22 iunie 2019

Vremea va fi călduroasă, îndeosebi în sudul și estul țării, unde în orele amiezii disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși ușor pragul critic de 80 de unități.

ALERTĂ ANM: Cod galben de ploi torențiale, grindină și vijelii în 34 de județe
De Neptun TV 21 iunie 2019

Vremea va fi călduroasă cu precădere în sudul și estul țării, unde în orele amiezii disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși ușor pragul critic de 80 de unități.

COD GALBEN de inundații pe râuri din 20 de județe
De Neptun TV 19 iunie 2019

Fenomenele se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare ȋn intervalul miercuri ora 18:00 – joi ora 6:00 pe unele râuri din județele Alba, Hunedoara, Arad și Bihor.

ALERTĂ ANM: Cod galben de ploi torențiale, vijelii și căderi de grindină în 37 de județe HARTA
De Neptun TV 19 iunie 2019

Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 40...60 l/mp.