luni, 28 mai 2018

ALERTĂ din cauza gripei! Alte opt persoane au murit - numărul deceselor a ajuns la 16!

ALERTĂ din cauza gripei! Alte opt persoane au murit - numărul deceselor a ajuns la 16!

Alte opt persoane au murit, în ultimele zece zile, din cauza virusului gripal, numărul deceselor ajungând la 16.

De la începutul sezonului 2017-2018 au fost înregistrate 16 decese confirmate cu virus gripal, din care 11 tip A, subtip (H1)pdm09 si 5 tip B, fata de 21 in sezonul precedent, din care 19 cu virus gripal tip A, subtip H3, 1 cu A(H1)pdm09 si 1 tip A, nesubtipat, potrivit Centrului Național de Supraveghere și control a bolilor transmisibile.

Niciuna dintre cele opt persoane care au murit în ultima perioada nu era vaccinată antigripal.

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, susține că nu este vorba despre o epidemie, anul trecut fiind înregistrate 22 de decese din cauza virusului gripal. Ministrul a precizat că sunt focare locale, iar la Spitalul Marius Nasta sunt internate opt persoane cu infecții respiratorii.

"În acest moment, nu putem spune că în România avem o epidemie de gripă, ci doar o circulație mai intensă a virusului gripal și se încadrează în limitele stabilite de către Organizația Mondială a Sănătății. Avem 16 persoane decedate din cauza virusului gripal, iar anul trecut, în această perioada, am avut 21 de persoane. Sunt 16 decese confirmate de laborator. Sezonul de gripă, din păcate, la noi s-a deschis mai târziu, dar mi-au confirmat specialiștii că nu avem o epidemie, ci focare locale la Iași, la București, la Institutul Marius Nasta avem opt cazuri înregistrate. Domnul profesor Streinu Cercel spunea că aceaste focare se vor prelungi până în una aprilie, deci, în continuare trebuie să ne luăm măsurile de siguranță", a declarat ministrul Sănătății.

În acest moment mai sunt disponibile peste 135.000 doze de vaccin. Trebuie luate măsuri de carantină acolo unde sunt focare, în spitale trebuie limitat numărul vizitatorilor, susține Sorina Pintea.

"Au fost vaccinate peste 800.000 de persoane. (..) Ni s-a spus de la INSP că am înregistrat 542 de cazuri de infecții respiratorii, față de 252 de cazuri de gripă confirmate anul trecut. Din aceste 542 de cazuri, 300 sunt confirmate în laborator, deci nu toate cazurile de infecții respiratorii sunt cazuri de gripă. Orice spital poate interna un pacient dacă nu mai sunt locuri în celălalte spitale pntru că există condiții de izolare, proceduri și protocoale, circuite, deci nu ne putem împiedica de faptul că nu avem locuri în spitalele de boli infecțioase. Dacă vaccinul nu se găsește în farmaciile cu circuit deschis, mi s-a spus de la DSP că înseamnă că nu au fost comandate. Avem în București, dacă nu sunt undeva, vom trimite acolo. Dacă focarele se prelungesc până în aprilie, nu cred că va fi nevoie de subllimentarea numărului de doze", a mai spus Pintea.

Comenteaza aceasta stire

CONSTANȚA. Dispozitiv performant pentru bebeluși, cumpărat de Spitalul Județean datorită sportului practicat în familie!
De Neptun TV 23 mai 2018

Un dispozitiv performant, singurul din unitățile spitalicești din sud-estul României, a fost cumpărat cu bani strânși la un eveniment sportiv. Astfel, 450 copii și părinți au contribuit la dotarea Secției de Terapie Intensivă Nou-născuți de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța cu videolaringoscop necesar nou-născuților aflați în stare critică.

Aproape 200 de noi cazuri de rujeolă au fost înregistrate în ultima săptămână! Ministrul Sănătății: 'Vom demara o campanie de vaccinare door to door'
De Neptun TV 12 mai 2018

Aproape 200 de noi cazuri de rujeolă au fost înregistrate în ultima săptămână, numărul total al îmbolnăvirilor ajungând la 12.991, potrivit Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT).

ALARMANT! Medicamentele banale cu care se droghează adolescenții!
De Neptun TV 7 mai 2018

Deși medicamentele ar trebui eliberate numai pe bază de rețetă medicală, uneori farmaciștii mai închid ochii.

GREVĂ de avertisment în sănătate! Solidaritatea Sanitară pichetează, azi, mai multe spitale - protestul, în același timp cu greva anunțată de Sanitas
De Neptun TV 7 mai 2018

Sindicatul Solidaritatea Sanitară a anunțat că, azi, va organiza o „grevă românească” de avertisment prin pichetarea mai multor spitale ca formă de protest pentru susținerea revendicărilor legate de sporuri.