duminică, 22 iulie 2018

ALERTĂ din cauza gripei! Alte opt persoane au murit - numărul deceselor a ajuns la 16!

ALERTĂ din cauza gripei! Alte opt persoane au murit - numărul deceselor a ajuns la 16!

Alte opt persoane au murit, în ultimele zece zile, din cauza virusului gripal, numărul deceselor ajungând la 16.

De la începutul sezonului 2017-2018 au fost înregistrate 16 decese confirmate cu virus gripal, din care 11 tip A, subtip (H1)pdm09 si 5 tip B, fata de 21 in sezonul precedent, din care 19 cu virus gripal tip A, subtip H3, 1 cu A(H1)pdm09 si 1 tip A, nesubtipat, potrivit Centrului Național de Supraveghere și control a bolilor transmisibile.

Niciuna dintre cele opt persoane care au murit în ultima perioada nu era vaccinată antigripal.

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, susține că nu este vorba despre o epidemie, anul trecut fiind înregistrate 22 de decese din cauza virusului gripal. Ministrul a precizat că sunt focare locale, iar la Spitalul Marius Nasta sunt internate opt persoane cu infecții respiratorii.

"În acest moment, nu putem spune că în România avem o epidemie de gripă, ci doar o circulație mai intensă a virusului gripal și se încadrează în limitele stabilite de către Organizația Mondială a Sănătății. Avem 16 persoane decedate din cauza virusului gripal, iar anul trecut, în această perioada, am avut 21 de persoane. Sunt 16 decese confirmate de laborator. Sezonul de gripă, din păcate, la noi s-a deschis mai târziu, dar mi-au confirmat specialiștii că nu avem o epidemie, ci focare locale la Iași, la București, la Institutul Marius Nasta avem opt cazuri înregistrate. Domnul profesor Streinu Cercel spunea că aceaste focare se vor prelungi până în una aprilie, deci, în continuare trebuie să ne luăm măsurile de siguranță", a declarat ministrul Sănătății.

În acest moment mai sunt disponibile peste 135.000 doze de vaccin. Trebuie luate măsuri de carantină acolo unde sunt focare, în spitale trebuie limitat numărul vizitatorilor, susține Sorina Pintea.

"Au fost vaccinate peste 800.000 de persoane. (..) Ni s-a spus de la INSP că am înregistrat 542 de cazuri de infecții respiratorii, față de 252 de cazuri de gripă confirmate anul trecut. Din aceste 542 de cazuri, 300 sunt confirmate în laborator, deci nu toate cazurile de infecții respiratorii sunt cazuri de gripă. Orice spital poate interna un pacient dacă nu mai sunt locuri în celălalte spitale pntru că există condiții de izolare, proceduri și protocoale, circuite, deci nu ne putem împiedica de faptul că nu avem locuri în spitalele de boli infecțioase. Dacă vaccinul nu se găsește în farmaciile cu circuit deschis, mi s-a spus de la DSP că înseamnă că nu au fost comandate. Avem în București, dacă nu sunt undeva, vom trimite acolo. Dacă focarele se prelungesc până în aprilie, nu cred că va fi nevoie de subllimentarea numărului de doze", a mai spus Pintea.

Comenteaza aceasta stire

Ministrul Sănătății: 'Spitalul din Constanța nu corespunde nevoilor regiunii'
De Neptun TV 22 iulie 2018

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, consideră că Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța nu corespunde nevoilor regiunii, ea spunând că ori nu s-a investit suficient în această unitate medicală, ori s-a investit și nu se vede.

Peste o sută de cazuri de rujeolă au fost confirmate în ultima săptămână. Județele în care au fost descoperite cele mai multe cazuri noi
De Neptun TV 14 iulie 2018

În ultima săptămână, au fost raportate încă 105 cazuri nou confirmate de rujeolă în 12 județe și în Capitală, informează Institutul Național de Sănătate Publică (INSP).

ANCHETĂ LA SPITAL! Bărbat mort în stradă, după ce a fost lăsat să plece acasă deși se simțea rău! Medicul de gardă a refuzat să-i acorde primul ajutor: 'Nu pot să părăsesc spitalul'!
De Neptun TV 13 iulie 2018

„A căzut în fața mea, aici peste stradă de spital. Nu a venit salvarea, nu a venit nici un doctor. Am încercat să-l ajutăm eu cu câteva femei. Nu se poate așa ceva, să mori lângă spital și lângă o ambulanță care nu vine să te ajute pentru că nu ai mai apucat să suni la 112“, a spus femeia care l-a ajutat.

CONSTANȚA. Premieră medicală la Spitalul Județean - procedura a durat o oră și a fost un succes!
De Neptun TV 28 iunie 2018

Joi, 28 iunie, s-a consemnat o premieră medicală la Spitalul Județean Constanța: o echipă de medici din cadrul Institutului Clinic Fundeni a efectuat la Constanța, o chemoembolizare. Procedura a durat aproximativ o oră și s-a încheiat cu succes.

Ministrul Sănătății: Centrele medicale de permanență vor fi desființate!
De Neptun TV 26 iunie 2018

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a anunțat azi, la Slatina, că vor fi desființate centrele de permanență deoarece au ''eficiență zero'', în condițiile în care a crescut cu 35% numărul prezentărilor la unitățile de primiri urgențe din spitale.