sîmbătă, 24 august 2019

TRAGEDIE PE LITORAL. O fetiță de 12 ani a dispărut în apele mării, în timp ce mama și sora ei au fost salvate - VIDEO

Astăzi, marea şi-a luat din nou tributul în staţiunea Eforie. O fetiţă de 11 ani s-a înecat în valuri, după ce a intrat în apă cu mama şi cu sora ei, deşi scăldatul era interzis. Curenţii puternici le-au dus în larg pe toate trei şi nu au mai reuşit să ajungă la mal. Femeia, dar şi fiica sa mai mare au fost salvate în ultimul moment. Din păcate, fata cea mică este de negăsit.

Chiar dacă salvamarii au arborat steagul roșu și scăldatul era interzis, zeci de turiști aflați în Eforie au intrat în apa mării.

Așa a făcut și o mămică, împreună cu cele două fiice ale sale, venite din Chișinău pentru a petrece câteva zile pe litoralul românesc. Au ignorat regulile și s-au aventurat în valurile agitate. Curenții puternici le-au purtat până în larg, acolo unde și-au dat seama prea târziu că sunt în pericol.

Și oamenii de pe mal s-au panicat. Un bărbat aflat pe nisip a intrat imediat în apă și a încercat să le salveze.

Mămica și fata de 14 ani au fost preluate de ambulanță, în stare stabilă. Fetița de 11 ani a fost, însă, de negăsit. Marea și-a luat din nou tributul.

Salvamarii, dar și scafandrii au căutat-o ore întregi pe fata de 11 ani, care nu a fost găsită până acum. Căutările vor fi reluate mâine.

Marea a fost agitată pe întreg litoralul. Și în Năvodari, o fată de 14 ani a fost la un pas de a-și pierde viața. Ei i s-a făcut rău imediat după ce a ieșit din apa învolburată. Adolescenta a primit ajutor medical la mal. Ulterior a fost transportată cu elicopterul SMURD la Spitalul Județean Constanța.

Salvamarii atrag atenția că este important să respectăm regulile atunci când marea este agitată, pentru a nu ne pune viața în pericol. De când a început sezonul estival, opt persoane s-au înecat pe litoral. Patru dintre ele au murit.  

Comenteaza aceasta stire