sîmbătă, 17 august 2019

Alertă medicală! Doi dintre copiii care suferă de sindrom hemolitic-uremic, VENTILAȚI MECANIC!

Veşti îngrijorătoare vin de la Spitalul Marie Curie. Doi copii respiră doar cu ajutorul aparatelor, iar alţii sunt şi ei în stare gravă. A trecut mai bine de o săptămână de când micuţii au ajuns la spital, iar autorităţile nu au reuşit să afle ce i-a îmbolnăvit. Mâine sunt aşteptate primele rezultate ale analizelor, rezultate care poate vor veni cu indicii noi de tratament pentru medici.

Timpul se scurge în defavoarea bebelușilor internați în spitalele din București cu sindromul hemolitic uremic. Ipotezele luate în calcul sunt nenumărate.

Date sigure, nici măcar una. Rezultatele primelor analize sunt așteptate abia mâine. Timp extrem de prețios. Mai ales că încă un bebeluș a ajuns să poată respira doar cu ajutorul aparatelor.

"Un copil s-a decompensat și a necesitat și el protezare ventilatorie. Deci este este respirat de aparate. Depinde de fiecare caz în parte, nu putem face un pronostic. Nu putem să spunem cât sau câți dintre ei vor mai necesita suport ventilator", a declarat Denis Stănescu, purtătorul de cuvânt al Spitalului ‘Marie Curie’.

În așteptarea răspunsurilor specialiștilor, starea lui s-a înrăutățit. Este al doilea copil ventilat mecanic. Părinții nu îi pot ajuta în nici un fel.

Bulversate de situație, autoritățile caută încă explicații. Ele însă, întârzie să apară. Un prim răspuns ar putea veni mâine din partea Autorității Sanitar Veterinare, care a ridicat probe de la portocalele din județul Argeș.

"Sunt în lucru. Primele rezultate sperăm să le avem mâine seară. Să eliminăm o parte din presupusele cauze", a precizat Andrei Butaru, președintele ANSVSA.

"Nu putem incrimina niciun produs până nu avem rezultatele. Este discutabil ca unul singur să fi consumat suc de portocale și toți să se îmbolnăvească. Eu am vrut doar să atrag atenția că trebuie să controlăm produsele, dar nu am spus că tot ceea ce vine din afară este otravă. În această situație pot fi cauze multiple, nu doar sucul de portocale și trebuie să rezolvăm cu calm. Sunt de acord că autoritățile trebuie să ia măsuri urgente, dar nu trebuie să spunem că tot ce avem în magazine este otrăvit, atâta timp cât nu știm care este cauza. ANSVSA își face datoria și așteptăm rezultatele analizelor", a declarat Achim Irimescu, ministrul Agriculturii, după ce unii părinți s-au plâns că unele produse din supermarketuri sunt otravă curată.

Și Direcția de Sănătate Publică Argeș a promis de câteva zile rezultatele analizelor la apă, lapte praf sau alte alimente despre care specialiștii cred că ar transmite bacteria ucigașă. Acestea însă întârzie să apară. Boala a lovit crunt în Argeș.

Cărțile de specialitate vorbesc despre sindromul hemolitic uremic spunând că este o afecțiune rară, care se întâlnește la un caz dintr-un milion de copii. În România, doar în ultimele săptămâni, 27 de micuți au ajuns la spital cu simptomele sindromului hemolitic uremic.

Pe același subiect:

- Controale în supermarketuri după valul de îmbolnăviri: bacteria ucigașă s-ar afla în portocale!

- ALERTĂ MEDICALĂ! Alți 13 copii au ajuns la spital: medicii nu cunosc încă sursa îmbolnăvirii

Comenteaza aceasta stire