luni, 26 august 2019

ALERTĂ MEDICALĂ. Zeci de îmbolnăviri cu virusul West Nile - 21 de persoane și-au pierdut viața!

ALERTĂ MEDICALĂ. Zeci de îmbolnăviri cu virusul West Nile - 21 de persoane și-au pierdut viața!

Ministerul Sănătății anunță că până în prezent, au fost înregistrate 196 de cazuri de meningite/meningo-encefalite cauzate de infecția cu virus West Nile și 21 de decese.

În sezonul 2018, din data de 2 mai până în data de 13 septembrie, au fost înregistrate 196 cazuri de meningite/meningo-encefalite cauzate de infecția cu virus West Nile, fiind înregistrate 21 decese la pacienți care prezentau co-morbidități, conform datelor furnizate Ministerului Sănătății de către Centrul Național de Supraveghere și Control a Bolilor Transmisibile.

Potrivit unui comunicat transmis vineri de Ministerul Sănătății, cele mai multe decese - 7 - s-au înregistrat în București, iar celelalte în Iași, Olt, Galați, Covasna, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Suceava și Teleorman.

”Odată cu scăderea temperaturilor, specialiștii apreciază că în perioada următoare se așteaptă o scădere a numărului de cazuri de îmbolnăvire cu virusul West Nile. Vectorii implicați în transmiterea virusului West Nile în țara noastră îi reprezintă mai multe specii de țânțari răspândiți atât în mediul urban cât și în cel rural. Ministerul Sănătății reamintește autorităților administrației publice locale să intensifice măsurile de dezinsecție în localități pentru a preveni răspândirea infecției cu virus West Nile. Specialiștii în sănătate publică ai Ministerului Sănătății recomandă folosirea mijloacelor de protecție fizică a populației pentru evitarea expunerii la înțepăturile țânțarilor, precum protecția mecanică a tegumentelor, folosirea substanțelor repelente, plase de protecție la ferestre. Direcțiile de sănătate publică vor desfășura o campanie de informare a populației referitoare la măsurile necesare pentru protecția personală împotriva infectării cu virusul West Nile", se arată în comunicat.

Specialiștii menționează că infecția cu virus West Nile nu se transmite de la om la om, ci doar prin înțepătură de țânțar.

Comenteaza aceasta stire