joi, 18 iulie 2019

ALERTĂ METEO. Cod portocaliu de ploi abundente: vezi harta județelor afectate!

ALERTĂ METEO. Cod portocaliu de ploi abundente: vezi harta județelor afectate!

Administrația Națională de Meteorologie a emis astăzi două avertizări de cod galben de ploi însemnate cantitativ și instabilitate atmosferică accentuată.

Primul cod portocaliu intră în vigoare astăzi, de la ora 18 și expiră mâine, la ora 10. În vestul și nordul Olteniei, Banat și sudul Crișanei, gradul de instabilitate atmosferică va fi foarte ridicat, iar local se vor cumula cantități de apă de peste 60 l/mp și izolat peste 80...90 l/mp.

Cel de-al doilea cod portocaliu, intră în vigoare mâine, de la ora 17 și expiră duminică, la ora 6. În acest interval, în județele Bihor, Satu Mare, Sălaj, Cluj, Alba, Hunedoara, Sibiu, Gorj, Vâlcea și zona de munte a județului Arad, ploile vor avea caracter torențial, iar cantitățile de apă vor depăși local 60...70 l/mp.

Totodată, mai bine de jumătate din țară se va afla sub cod galben de ploi până duminică, în timp ce în sud-est este valabil un alt cod galben, dar de caniculă.

Galerie foto

Comenteaza aceasta stire

ALERTĂ METEO. După caniculă vin PLOILE - cod GALBEN de vijelii până la ora 23.00! Care sunt județele afectate
De Neptun TV 2 iulie 2019

În Sudul României, miercuri după-amiaza, va persista vremea călduroasă, izolat caniculară în Lunca Dunării și disconfortul termic se va menține accentuat.

O NOUĂ ALERTĂ METEO! Cod portocaliu de vijelii, grindină și ploi torențiale în 25 de județe din țară! CONSTANȚA, sub COD GALBEN!
De Neptun TV 27 iunie 2019

Avertizarea Cod portocaliu intră în vigoare joi, la ora 13.00, și este valabilă până vineri, la ora 1.00.

ALERTĂ METEO. Noi coduri portocalii și galbene - ploi, grindină și vijelii în mai multe zone!
De Neptun TV 22 iunie 2019

Vremea va fi călduroasă, îndeosebi în sudul și estul țării, unde în orele amiezii disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși ușor pragul critic de 80 de unități.

ALERTĂ ANM: Cod galben de ploi torențiale, grindină și vijelii în 34 de județe
De Neptun TV 21 iunie 2019

Vremea va fi călduroasă cu precădere în sudul și estul țării, unde în orele amiezii disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși ușor pragul critic de 80 de unități.

COD GALBEN de inundații pe râuri din 20 de județe
De Neptun TV 19 iunie 2019

Fenomenele se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare ȋn intervalul miercuri ora 18:00 – joi ora 6:00 pe unele râuri din județele Alba, Hunedoara, Arad și Bihor.

ALERTĂ ANM: Cod galben de ploi torențiale, vijelii și căderi de grindină în 37 de județe HARTA
De Neptun TV 19 iunie 2019

Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 40...60 l/mp.