luni, 26 august 2019

ALERTĂ METEO! CONSTANȚA și alte județe, sub COD PORTOCALIU de ger, ninsori și viscol!

ALERTĂ METEO! CONSTANȚA și alte județe, sub COD PORTOCALIU de ger, ninsori și viscol!

 Bucureștiul și județele Giurgiu, Ilfov, Călărași, Ialomița, Buzău, Brăila, Constanța și Tulcea intră luni, la ora 10:00, sub cod portocaliu de vânt puternic, ninsori viscolite și vizibilitate scăzută. O altă atenționare cod portocaliu e valabilă deja în județele Mehedinți, Dolj, Olt și Teleorman.

Luni dimineață, la ora 03.00, a intrat în vigoare o atenționare cod portocaliu de ger, valabilă pentru mai bine de jumătate de țară, vizând județe din Moldova, estul Transilvaniei, Oltenia, Muntenia și Dobrogea. Temperaturile maxime, avertizează meteorologii, vor fi frecvent între -12 și -8 grade, cele minime se vor încadra în general între -22 și -12 grade, iar rafalele vântului vor accentua senzația de frig. Această atenționare expiră pe 1 martie, la ora 10.00.

Tot luni dimineața, dar de la ora 07.00, a intrat în vigoare o altă atenționare cod portocaliu dar de ninsori abundente, temporar viscolite, strat consistent de zăpadă, în județele Mehedinți, Dolj, Olt și Teleorman. În aceste județe, va ninge abundent și se va depune strat de zăpadă local de peste 30-40 cm, iar vântul va avea intensificări cu viteze în general de 45-55 km/h, temporar viscolind ninsoarea. Această atenționare expiră tot luni, la ora 23.00.

Și, totodată, luni, de la ora 10.00, va intra în vigoare o a treia atenționare cod portocaliu, tot de viscol și ninsori, dar de data aceasta pentru județele Giurgiu, Ilfov, Călărași, Ialomița, Buzău, Brăila, Constanța, Tulcea și municipiul București. Potrivit ANM, vântul va avea intensificări susținute, cu rafale de 55…65 km/h, local peste 70 km/h și vor fi perioade de timp cu ninsoare puternic viscolită, determinând scăderea vizibilității sub 50 m. Acest cod portocaliu expiră marți, 27 februarie, la ora 14.00.

Comenteaza aceasta stire