miercuri, 26 septembrie 2018

ALERTĂ METEO! CONSTANȚA și alte județe, sub COD PORTOCALIU de ger, ninsori și viscol!

ALERTĂ METEO! CONSTANȚA și alte județe, sub COD PORTOCALIU de ger, ninsori și viscol!

 Bucureștiul și județele Giurgiu, Ilfov, Călărași, Ialomița, Buzău, Brăila, Constanța și Tulcea intră luni, la ora 10:00, sub cod portocaliu de vânt puternic, ninsori viscolite și vizibilitate scăzută. O altă atenționare cod portocaliu e valabilă deja în județele Mehedinți, Dolj, Olt și Teleorman.

Luni dimineață, la ora 03.00, a intrat în vigoare o atenționare cod portocaliu de ger, valabilă pentru mai bine de jumătate de țară, vizând județe din Moldova, estul Transilvaniei, Oltenia, Muntenia și Dobrogea. Temperaturile maxime, avertizează meteorologii, vor fi frecvent între -12 și -8 grade, cele minime se vor încadra în general între -22 și -12 grade, iar rafalele vântului vor accentua senzația de frig. Această atenționare expiră pe 1 martie, la ora 10.00.

Tot luni dimineața, dar de la ora 07.00, a intrat în vigoare o altă atenționare cod portocaliu dar de ninsori abundente, temporar viscolite, strat consistent de zăpadă, în județele Mehedinți, Dolj, Olt și Teleorman. În aceste județe, va ninge abundent și se va depune strat de zăpadă local de peste 30-40 cm, iar vântul va avea intensificări cu viteze în general de 45-55 km/h, temporar viscolind ninsoarea. Această atenționare expiră tot luni, la ora 23.00.

Și, totodată, luni, de la ora 10.00, va intra în vigoare o a treia atenționare cod portocaliu, tot de viscol și ninsori, dar de data aceasta pentru județele Giurgiu, Ilfov, Călărași, Ialomița, Buzău, Brăila, Constanța, Tulcea și municipiul București. Potrivit ANM, vântul va avea intensificări susținute, cu rafale de 55…65 km/h, local peste 70 km/h și vor fi perioade de timp cu ninsoare puternic viscolită, determinând scăderea vizibilității sub 50 m. Acest cod portocaliu expiră marți, 27 februarie, la ora 14.00.

Comenteaza aceasta stire

O nouă ALERTĂ METEO! Frig, vânt puternic și brumă timpurie în toată țara - cât timp este valabilă avertizarea meteorologilor!
De Neptun TV 25 septembrie 2018

În intervalul menționat vremea va fi rece, iar valorile termice, atât cele diurne, cât și cele nocturne, vor fi în general cu 4 - 8 grade mai coborâte decât normele perioadei.

PROGNOZĂ METEO. Un val de ger arctic ajunge în România - cât de mult scad temperaturile în zilele următoare!
De Neptun TV 22 septembrie 2018

Temperaturile vor scădea dramatic, cu 9-10 grade, iar la munte vor coborî până la minus șapte grade și va cădea prima zăpadă.

PROGNOZĂ METEO. Uraganele din Oceanul Atlantic aduc toamna în România - vremea se răcește și vin ploile!
De Neptun TV 20 septembrie 2018

Vremea se schimbă radical în următoarele zile, iar un val de precipitații dinspre Oceanul Atlantic va lovi România. Meteorologii spun că toamna își va face simțită prezența, iar temperaturile vor scădea brusc și cu 10 grade.

PROGNOZĂ METEO. Weekend cu temperaturi peste cele normale pentru această perioadă!
De Neptun TV 15 septembrie 2018

În acest sfârșit de săptămână, vremea se menține caldă, cu temperaturi de până la 32 de grade, spun meteorologii, precizând că valorile termice vor fi “ușor peste cele normale” pentru această perioadă. Pe litoral vor fi maxime de până la 24 de grade, iar la munte sunt așteptate ploi.

PROGNOZĂ METEO! Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni, în fiecare regiune a țării!
De Neptun TV 12 septembrie 2018

Potrivit meteorologilor, în prima săptămână de prognoză vremea va fi frumoasă, cu temperaturi mai ridicate decât normalul climatologic în cea mai mare parte a țării, posibil cu abateri mai mari în jumătatea de vest.

PROGNOZĂ METEO. Început de toamnă cu temperaturi ridicate - cum va fi vremea în intervalul 27 august - 9 septembrie!
De Neptun TV 28 august 2018

Meteorologii prognozează pentru următoarele două săptămâni (27 august - 9 septembrie) o vreme caldă, cu temperaturi medii diurne în creștere chiar și în primele zile ale lunii septembrie.

AVERTIZARE METEO! Ploile și furtunile continuă până în această seară, dar numărul județelor sub cod galben a fost restrâns
De Neptun TV 27 august 2018

Meteorologii au actualizat ultima informare meteo și anunță că ploile și furtunile continuă până luni seara, dar numărul județelor aflate sub cod galben a fost redus.