sîmbătă, 24 august 2019

ALERTĂ METEO! România va trece de la -10 grade la +16 grade într-o săptămână!

ALERTĂ METEO! România va trece de la -10 grade la +16 grade într-o săptămână!

România se va confrunta cu încă un fenomen meteo extrem. Un val polar și apoi unul de căldură vor face ca temperaturile să aibă o variație de aproape 30 de grade Celsius și țara noastră să treacă de la ger năprasnic la vreme de primăvară în mai puțin de 7 zile.

Meteorologii anunță că un val de aer extrem de rece, provocat de slăbirea vortexului Polar, se va abate asupra României în zilele următoare, ceea ce va provoca o scădere importantă a temperaturilor, mai ales în zona montană.

„În momentul de față, dinspre Europa nordică a pătruns o masă de aer polară, cu temperaturi deosebit de scăzute. De aceea, vremea devine rece la noi în țară, cu temperaturi cuprinse ziua între 2 și 11 grade Celsius, iar minimele în noaptea de marți spre miercuri vor fi de -8, -9 grade Celsius în estul Transilvaniei și cel mult un grad pe litoral”, a declarat, pentru Libertatea, Mihai Huștiu, meteorologul Administrației Naționale de Meteorologie.

După aproximativ două zile de ger, un val de aer cald, dinspre centrul Europei, va ajunge deasupra României și va „răsturna” termometrele, aducând la început de noiembrie temperaturi de aprilie.

„Estimăm că după data de 3 noiembrie, până spre 7-8 noiembrie, dinspre sud-vestul continentului va pătrunde o masă de aer mai caldă și temperaturile vor depăși 15 grade Celsius în partea de sud-vest a țării, deci o perioadă mai caldă la acest început de noiembrie. Practic, întregul an a fost caracterizat de aceste alternanțe destul de mari de la un interval la altul. Iată că și la începutul lunii noiembrie pornim cu o vreme foarte rece pentru această perioadă și ajungem la o vreme ușor mai caldă. Normal este să avem 12-13 grade în această perioadă, dar noi o să avem sâmbătă-duminică, în Oltenia, 15-16 grade”, a mai spus reprezentantul ANM.

Având în vedere aceste fenomene meteo extreme și slăbirea vortexului Polar, prognoza meteo pentru iarna 2017-2018 nu este una deloc îmbucurătoare. Meteorologii estimează căderi importante de zăpadă și o iarnă extrem de geroasă.

 

Comenteaza aceasta stire