luni, 26 august 2019

ALERTĂ METEO de ultimă oră! Cod galben de ploi, furtuni și grindină în mai multe județe din țară! Cum va fi vremea în Dobrogea - HARTA ZONELOR VIZATE!

ALERTĂ METEO de ultimă oră! Cod galben de ploi, furtuni și grindină în mai multe județe din țară! Cum va fi vremea în Dobrogea - HARTA ZONELOR VIZATE!

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare cod galben de instabilitate atmosferică accentuată și cantități de apă însemnate, ce intră în vigoare astăzi, la ora 14.00 și expiră diseară, la ora 23.00.

Potrivit ANM, în intervalul menționat, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în zonele de munte, precum și în Crișana, Maramureș, Transilania și nordul Moldovei. Vor fi averse care vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului cu aspect de vijelie și căderi de grindină. 

În intervale scurte de timp sau prin cumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 15...20 l/mp și punctiform 40...50 l/mp. Astfel de fenomene vor fi și în restul teritoriului, însă pe arii mai restrânse.

Manifestări specifice instabilității atmosferice se vor semnala și la începutul săptămânii viitoare, local și temporar, în majoritatea regiunilor.

     În intervalul menționat, în Dobrogea, vremea va fi în general frumoasă și deosebit de caldă în partea continentală, cu temperaturi maxime care se vor încadra între 25 și 30 de grade, mai scăzute în zona costieră la 21...24 de grade și minime cuprinse între 14 și 18 grade. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări spre sfârșitul intervalului. În special în nordul Dobrogei, în ultimele ore, izolat vor fi averse slabe și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări trecătoare în zona costieră ziua.

Galerie foto

Comenteaza aceasta stire