luni, 26 august 2019

ALERTĂ METEO de ultimă oră! CONSTANȚA și alte județe, sub COD GALBEN de ploi, frig și vânt! Când intră în vigoare avertizarea meteorologilor - HARTA ZONELOR AFECTATE

ALERTĂ METEO de ultimă oră! CONSTANȚA și alte județe, sub COD GALBEN de ploi, frig și vânt! Când intră în vigoare avertizarea meteorologilor - HARTA ZONELOR AFECTATE

Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare meteo de precipitații mixte, răcire a vremii și intensificări ale vântului, care va intra în vigoare sâmbătă după-amiază. Temperaturile vor fi cu peste 10 -15 grade mai mici decât valorile normale pentru această perioadă.

Meteorologii anunță ploi începând de sâmbătă de la ora 14.00 până duminică la ora 8.00, în Maramureș, Crișana, Banat, vestul Transilvaniei și zona Carpaților Occidentali.

Aria ploilor va cuprinde vestul și nord-vestul țării, precum și zonele montane aferente și se vor cumula cantități de apă local de peste 20 - 25 l/mp și izolat 40 - 50 l/mp. În a doua parte a nopții de sâmbătă spre duminică, în nord-vestul țării vor fi precipitații mixte și condiții de polei. Vântul va sufla moderat, temporar cu intensificări în general de 50...55 km/h.

Vântul va avea intensificări și în celelalte regiuni, cu viteze mai mari, ce vor atinge 55 - 65 km/h, în cursul nopții în regiunile sud-estice; la munte, în special pe crestele Carpaților Meridionali, vântul va sufla tare, cu rafale de peste 80 - 90 km/h.

Tot începând de sâmbătă, dar de la ora 18, se vor înregistra precipitații moderate cantitativ sub formă de lapoviță și ninsoare, cu depunere de strat de zăpadă și intensificări ale vântului în jumătatea de nord a Moldovei și zona Carpaților Orientali.

”În jumătatea de nord a Moldovei, precum și în zona Carpaților Orientali vor fi precipitații la început mixte, ce vor favoriza local depuneri de polei, apoi sub formă de ninsoare. Local se va depune strat de zăpadă. Vântul va prezenta intensificări, cu viteze de 50 - 55 km/h, iar la munte peste 70 km/h viscolind temporar ninsoarea”, arată Administrația Națională de Meteorologie.

De duminică dimineața până noaptea vor fi precipitații pe arii extinse în jumătatea de sud-est a țării.

În Moldova, precum și în zona Carpaților Orientali vor predomina ninsorile și se va depune strat consistent de zăpadă. În Muntenia și în cea mai mare parte a Transilvaniei, la început va ploua, apoi vor fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Vor fi condiții de polei. În Oltenia și în Dobrogea vor fi mai ales ploi. Cantitățile de apă vor depăși local 20…25 l/mp și izolat 40 l/mp.

Vântul va avea intensificări în majoritatea zonelor, mai susținute în est și în sud-est, cu viteze de 55 - 65 km/h, precum și la munte, unde rafalele vor depăși 70 km/h, temporar viscolind ninsoarea.

Vremea se va răci accentuat, devenind deosebit de rece pentru această perioadă, astfel că se vor înregistra temperaturi cu peste 10 - 15 grade mai coborâte decât valorile normale pentru această perioadă.

Meteorologii anunță, totodată, că vremea se va menține deosebit de rece pentru această perioadă până spre sfârșitul săptămânii viitoare.

Galerie foto

Comenteaza aceasta stire