luni, 26 august 2019

ALERTĂ METEO de ultimă oră! CONSTANȚA, sub COD PORTOCALIU de ploi abundente! Alte 36 de județe, sub cod galben - HARTA ZONELOR VIZATE!

ALERTĂ METEO de ultimă oră! CONSTANȚA, sub COD PORTOCALIU de ploi abundente! Alte 36 de județe, sub cod galben   - HARTA ZONELOR VIZATE!

Administrația Națională de Meteorologie a actualizat marți avertizările meteo emise anterior, județele Constanța și Tulcea intrând sub cod portocaliu de ploi abundente, până miercuri seara. Alte 36 de județe se află sub cod galben de ploi puternice.

Începând de marți de la ora 11 și până miercuri la ora 21, 36 de județe se află sub cod galben de instabilitate atmosferică accentuată și cantități importante de apă.

Îndeosebi în regiunile estice, sud-estice și în toate zonele de munte vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse local torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului caree vor lua și aspect de vijelie și izolat căderi de grindină.

Prin acumulare sau în intervale scurte de timp se vor înregistra cantități de apă de peste 25 l/mp și pe arii restrânse 40-50 l/mp.

De asemenea, începând de marți, ora 17.00, până miercuri la ora 21, județele Constanța și Tulcea intră sub cod portocaliu de ploi abundente.

Conform meteorologilor, în Dobrogea vor fi intervale de timp în care va ploua abundent și se vor acumula local cantități de apă de 40 - 50 l/mp și izolat 70 -80 l/mp.

Singurele județe nevizate de avertizări sunt Dolj, Olt și Teleorman.

Galerie foto

Comenteaza aceasta stire