miercuri, 21 august 2019

ALERTĂ METEO de ultimă oră! Iarna revine în forță: COD GALBEN de vânt și ninsori în 16 județe! HARTA ZONELOR AFECTATE

ALERTĂ METEO de ultimă oră! Iarna revine în forță: COD GALBEN de vânt și ninsori în 16 județe! HARTA ZONELOR AFECTATE

Meterorologii anunță că vremea va fi deosebit de rece în toată țara, până vineri dimineață. Miercuri, Capitala și 16 județe intră sub cod galben de vânt și ninsori viscolite.

Potrivit unei atenționări a ANM, miercuri între orele 2.00 - 20.00 se anunță intensificări susținute ale vântului, ninsori viscolite, strat de zăpadă și depuneri de gheață.

Vizate de atenționarea cod galben ANM sunt Capitala și județele Prahova, Dâmbovița, Argeș, Vâlcea, Dolj, Vrancea, Galați, Buzău, Brăila, Tulcea, Ialomița, Constanța, Călărași, Giurgiu, Teleorman și Olt.

În regiunile sudice și sud-estice vor predomina ninsorile și se va depune un strat de zăpadă, local consistent. În unele zone, mai ales miercuri dimineața și cu precădere în regiunile sud-estice, vor fi depuneri de gheață. Vântul va avea intensificări cu viteze de 40 - 50 kilometri pe oră, iar în estul, centrul, sudul Munteniei, în Dobrogea și în sudul Moldovei rafalele vor atinge în general 55 - 75 de kilometri pe oră, viscolind ninsoarea și determinând scăderea vizibilității sub 100 de metri.

Începând de miercuri seara până vineri la ora 10.00, în sud-estul țării vântul va avea intensificări cu viteze de 45 - 55 kilometri pe oră, temporar în jur de 60 kilometri pe oră, spulberând zăpada depusă, mai ales în cursul nopții de miercuri spre joi și pe parcursul zilei de joi.

Vremea va deveni deosebit de rece în toată țara, astfel că temperaturile vor fi negative în majoritatea regiunilor, iar noaptea va fi ger, cu temperaturi sub minus 10 grade, în special în nordul, nord-estul și centrul țării.

Galerie foto

Comenteaza aceasta stire