luni, 19 august 2019

ALERTĂ METEO! Ploi, furtuni și vijelii, până vineri! Cum va fi vremea în Dobrogea

ALERTĂ METEO! Ploi, furtuni și vijelii, până vineri! Cum va fi vremea în Dobrogea

Administrația Națională de Meterologie (ANM) a emis o informare meteo de instabilitate atmosferică, ce intră în vigoare astăzi, de la ora 18 și expiră pe 17 august, la ora 22:00.

Potrivit ANM, în cursul serii de marți (14 august) și al nopții de marți spre miercuri (14/15 august), în regiunile vestice și nordice gradul de instabilitate atmosferică va fi accentuat și local se vor semnala intensificări ale vântului cu aspect de vijelie, descărcări electrice, averse cu caracter torențial și grindină.

În zilele de miercuri (15 august), joi (16 august) și vineri (17 august), mai ales în cursul după-amiezilor și al serilor, în Maramureș, Transilvania, nordul Crișanei și al Moldovei, precum și în zonele montane și submontane vor fi intervale de timp cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin ploi ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului ce vor putea lua și aspect de vijelie și izolat grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși local 20 l/mp și izolat 30...40 l/mp.

În intervalul menționat, în Dobrogea, vremea va fi călduroasă, local caniculară în zona continentală, în zilele de joi (16 august) și vineri (17 august), când valorile termice vor atinge 35 de grade. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge local pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări trecătoare..

Comenteaza aceasta stire