joi, 22 august 2019

ALERTĂ METEO. O nouă atenționare de ninsori și vânt puternic! HARTA ZONELOR AFECTATE

ALERTĂ METEO. O nouă atenționare de ninsori și vânt puternic! HARTA ZONELOR AFECTATE

Administrația Națională de Meteorologie a emis azi o atenționare meteorologică Cod galben de intensificări ale vântului și ninsori însemnate cantitativ pentru zona de munte și o alta de intensificări ale vântului pentru zone din Oltenia, Muntenia și Dobrogea.

Potrivit meteorologilor, începând de sâmbătă, ora 15:00, până duminică, ora 16:00, în toate zonele de munte, temporar vor fi ninsori local însemnate cantitativ și cu depunere de strat consistent de zăpadă. Vântul va avea intensificări cu viteze ce vor depăși 60-70 km/h, iar pe creste peste 80-90 km/h, viscolind ninsoarea și determinând scăderea vizibilității.

Pe de altă parte, duminică, între orele 2:00 și 16:00, în sudul Olteniei, al Munteniei și al Dobrogei vântul va avea intensificări cu viteze de 55-60 km/h și temporar 70 km/h.

INFORMARE METEOROLOGICĂ

Fenomene vizate: precipitații mixte în vest, nord și centru, ninsori la munte, intensificări ale vântului

Interval de valabilitate: 09 decembrie, ora 11 – 10 decembrie, ora 20

Zone afectate: conform textului

În vestul, centrul, nordul și nord-estul țării, vor fi precipitații moderate cantitativ, la început sub formă de ploaie și lapoviță, apoi vor predomina ninsorile și local se va depune strat de zăpadă.

În regiunile sudice și sud-estice precipitații locale se vor semnala în cursul nopții de sâmbătă spre duminică și în prima parte a zilei de duminică și vor fi ploi, dar trecător și lapoviță sau ninsoare.

La munte aria ninsorilor va fi în extindere începând cu masivele vestice, iar vântul va prezenta intensificări susținute.
Temporar vântul se va intensifica și în zonele joase de relief, cu viteze în medie de 45...55 km/h.

În cursul zilei de duminică (10 decembrie), treptat precipitațiile vor fi în diminuare și în restrângere.

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ

COD GALBEN

Zone afectate: zona de munte

Interval de valabilitate: 09 decembrie, ora 15 - 10 decembrie, ora 16

Fenomene vizate: intensificări ale vântului, ninsori însemnate cantitativ, strat de zăpadă consistent

În toate zonele de munte, temporar vor fi ninsori local însemnate cantitativ și cu depunere de strat consistent de zăpadă. Vântul va avea intensificări cu viteze ce vor depăși 60...70 km/h, iar pe creste peste 80...90 km/h, viscolind ninsoarea și determinând scăderea vizibilității.

COD GALBEN

Zone afectate: sudul Olteniei, al Munteniei și al Dobrogei

Interval de valabilitate: 10 decembrie, orele 02 - 16

Fenomene vizate: intensificări ale vântului

În intervalul menționat în sudul Olteniei, al Munteniei și al Dobrogei vântul va avea intensificări cu viteze de 55...60 km/h și temporar 70 km/h.

Meteorologii au emis, vineri, o informare pentru intervalul 09 decembrie, ora 08 – 10 decembrie, ora 20, când sunt așteptate precipitații mixte în vest, nord și centru, predominant ninsori la munte și strat de zăpadă consistent la altitudini mari, intensificări ale vântului.

harta viscol

Comenteaza aceasta stire