marţi, 16 octombrie 2018

ALERTĂ METEO. Ploi și polei în aproape toată țara, în weekend! Vremea se încălzește în Dobrogea

ALERTĂ METEO. Ploi și polei în aproape toată țara, în weekend! Vremea se încălzește în Dobrogea

Meteorologii anunță că va fi polei în majoritatea zonelor țării, în weekend, dar că temperaturile vor crește ușor în partea de sud, comparativ cu zilele anterioare. În Capitală va fi înnorat, precipitații mixte, iar temperaturile variază între 4 și -9 grade.

"Pe parcursul zilei de sâmbătă, cel puțin în prima partea a sa, în jumătatea de sud-est a țării, din loc în loc mai așteptăm precipitații slabe amestecate, lapoviță, dar și ninsori. Astfel, se mențin condițiile pentru apariția poleiului, cel puțin în zonele unde temparaturile vor continua să fie sub 0 grade Celsius. Cu toate acestea, la orele prânzului temperaturile vor fi în creștere, mai ales pe partea de sud a țării, față de zilele anterioare. Estimăm temperaturi de la -8 grade, în nordul Moldovei, până la 7-8 grade cu plus chiar în sudul Dobrogei", a declarat, pentru Mediafax, Mihai Timu, meteorolog de serviciu al ANM.

ANM prognozează că în estul Transilvaniei, Maramureș și mare parte a Moldovei, sâmbătă noaptea spre duminică va fi ger, cu temperaturi până la -18 grade Celsius.

Cu toate acestea, "în restul teritoriul temperaturile vor fi destul de apropiate de normalul termic al perioadei, chiar până la -1 sau 0 grade în sudul Banatului, sud-vestul Olteniei", potrivit sursei citate.

Duminică va fi înnorat și vor fi precipitații mixte în partea de sud a României și poate apărea și poleiul, dar "în restul zonelor cerul va fi destul de degajat, cu maxime între -4 și 4 grade, apropiindu-se cât de cât de normalul perioadei".

"În noapte de duminică spre luni vom vorbi de ger, cel puțin în vestul, centrul și nordul țării, pentru că vor fi minime între -14 și -4 grade, chiar mai scăzute în nordul Moldovei și în estul Transilvaniei spre -20 de grade Celsius", a completat Mihai Timu.

ANM prognozează pentru Capitală formarea poleiului în acest week-end, însoțite de precipitații slabe mixte.

"Referitor la Capitală, și aici sâmbătă va fi un cer mai mult noros, iar temporar vor fi precipitații mixte, cel puțin în prima parte a zilei, dar din nou și spre dimineața de sâmbătă spre duminică, și condiții de polei. O maximă în jur de 3-4 grade, o minimă de -5 sau -4, urmând ca pe parcursul zilei de duminică temperaturile să mai scadă un pic, cu o maximă în jur de 0 grade și o minimă de -9 sau -7 grade, în condițiile unui cer mai mult noros și iar, condiții de precipitații slabe mixte", potrivit sursei citate.

Comenteaza aceasta stire

Toamna adevărată își intră în drepturi - cum se schimbă vremea, ce ne așteaptă în noiembrie!
De Neptun TV 15 octombrie 2018

Toamna adevărată își intră în drepturi. De la jumătatea lunii octombrie, temperaturile ating normalul perioadei, iar ploile vor cuprinde majoritatea regiunilor.

PROGNOZĂ METEO de weekend. Vreme predominant frumoasă în toată țara - temperaturi de până la 25 de grade!
De Neptun TV 13 octombrie 2018

Vremea va fi predominant frumoasă și caldă în următoarele zile, când temperaturile maxime vor ajunge până la 25 de grade.

PROGNOZĂ METEO 8-21 OCTOMBRIE. Vremea frumoasă se prelungește - de când se întorc ploile!
De Neptun TV 8 octombrie 2018

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo valabilă pentru intervalul 8 octombrie - 21 octombrie.

PROGNOZĂ METEO WEEKEND. Vreme caldă sâmbătă și duminică! ANM: Valorile termice sunt peste cele obișnuite
De Neptun TV 6 octombrie 2018

Sfârșitul de săptămână aduce vreme frumoasă și caldă în cea mai mare parte a țării, anunță meteorologii, precizând că valorile termice vor fi situate peste cele obișnuite pentru această perioadă.

PROGNOZĂ METEO. Unde lovesc ploile, care va fi cea mai rece noapte și când se încălzește
De Neptun TV 5 octombrie 2018

Deși temperaturile cresc ușor, vremea continuă să rămână deosebit de rece dimineața și seara, iar ploile își vor face din nou apariția. Noaptea de 5 octombrie se anunță cea mai rece.

PROGNOZĂ METEO până pe 14 octombrie! Vreme extrem de schimbătoare în următoarele două săptămâni
De Neptun TV 2 octombrie 2018

Temperaturile vor oscila in perioada urmatoare si vremea se va schimba rapid, in perioada 1-14 octombrie, conform prognozei Administratiei Nationale de Meteorologie.

PROGNOZĂ METEO. Cum va fi vremea în acest weekend!
De Neptun TV 29 septembrie 2018

Sfârșitul de săptămână aduce vreme răcoroasă în cea mai mare parte a țării, anunță meteorologii. Condițiile de ploaie sunt minime, sunt așteptate ninsori slabe pe culmile înalte ale munților, însă în Capitală vremea va fi predominant frumoasă cu temperaturi care vor depăși 20 de grade Celsius.

O nouă ALERTĂ METEO! Frig, vânt puternic și brumă timpurie în toată țara - cât timp este valabilă avertizarea meteorologilor!
De Neptun TV 25 septembrie 2018

În intervalul menționat vremea va fi rece, iar valorile termice, atât cele diurne, cât și cele nocturne, vor fi în general cu 4 - 8 grade mai coborâte decât normele perioadei.

PROGNOZĂ METEO. Un val de ger arctic ajunge în România - cât de mult scad temperaturile în zilele următoare!
De Neptun TV 22 septembrie 2018

Temperaturile vor scădea dramatic, cu 9-10 grade, iar la munte vor coborî până la minus șapte grade și va cădea prima zăpadă.

PROGNOZĂ METEO. Uraganele din Oceanul Atlantic aduc toamna în România - vremea se răcește și vin ploile!
De Neptun TV 20 septembrie 2018

Vremea se schimbă radical în următoarele zile, iar un val de precipitații dinspre Oceanul Atlantic va lovi România. Meteorologii spun că toamna își va face simțită prezența, iar temperaturile vor scădea brusc și cu 10 grade.