luni, 26 august 2019

ALERTĂ METEO. Ploi și polei în aproape toată țara, în weekend! Vremea se încălzește în Dobrogea

ALERTĂ METEO. Ploi și polei în aproape toată țara, în weekend! Vremea se încălzește în Dobrogea

Meteorologii anunță că va fi polei în majoritatea zonelor țării, în weekend, dar că temperaturile vor crește ușor în partea de sud, comparativ cu zilele anterioare. În Capitală va fi înnorat, precipitații mixte, iar temperaturile variază între 4 și -9 grade.

"Pe parcursul zilei de sâmbătă, cel puțin în prima partea a sa, în jumătatea de sud-est a țării, din loc în loc mai așteptăm precipitații slabe amestecate, lapoviță, dar și ninsori. Astfel, se mențin condițiile pentru apariția poleiului, cel puțin în zonele unde temparaturile vor continua să fie sub 0 grade Celsius. Cu toate acestea, la orele prânzului temperaturile vor fi în creștere, mai ales pe partea de sud a țării, față de zilele anterioare. Estimăm temperaturi de la -8 grade, în nordul Moldovei, până la 7-8 grade cu plus chiar în sudul Dobrogei", a declarat, pentru Mediafax, Mihai Timu, meteorolog de serviciu al ANM.

ANM prognozează că în estul Transilvaniei, Maramureș și mare parte a Moldovei, sâmbătă noaptea spre duminică va fi ger, cu temperaturi până la -18 grade Celsius.

Cu toate acestea, "în restul teritoriul temperaturile vor fi destul de apropiate de normalul termic al perioadei, chiar până la -1 sau 0 grade în sudul Banatului, sud-vestul Olteniei", potrivit sursei citate.

Duminică va fi înnorat și vor fi precipitații mixte în partea de sud a României și poate apărea și poleiul, dar "în restul zonelor cerul va fi destul de degajat, cu maxime între -4 și 4 grade, apropiindu-se cât de cât de normalul perioadei".

"În noapte de duminică spre luni vom vorbi de ger, cel puțin în vestul, centrul și nordul țării, pentru că vor fi minime între -14 și -4 grade, chiar mai scăzute în nordul Moldovei și în estul Transilvaniei spre -20 de grade Celsius", a completat Mihai Timu.

ANM prognozează pentru Capitală formarea poleiului în acest week-end, însoțite de precipitații slabe mixte.

"Referitor la Capitală, și aici sâmbătă va fi un cer mai mult noros, iar temporar vor fi precipitații mixte, cel puțin în prima parte a zilei, dar din nou și spre dimineața de sâmbătă spre duminică, și condiții de polei. O maximă în jur de 3-4 grade, o minimă de -5 sau -4, urmând ca pe parcursul zilei de duminică temperaturile să mai scadă un pic, cu o maximă în jur de 0 grade și o minimă de -9 sau -7 grade, în condițiile unui cer mai mult noros și iar, condiții de precipitații slabe mixte", potrivit sursei citate.

Comenteaza aceasta stire