luni, 26 august 2019

ALERTĂ METEO. România, împărțită în două - cod galben de furtună în mai multe județe, canicula continuă pe litoral!

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, astăzi, un nou cod galben de caniculă, dar și un cod galben de furtuni puternice. Astăzi, rămâne în vigoare codul galben si codul portocaliu de caniculă, valabil în sudul și în estul țării.

COD GALBEN FURTUNI. În intervalul 1 august, ora 16.00 – 2 august, ora 18.00, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată, la început în sud-vestul, nord-vestul și, parțial, centrul țării, iar din a doua parte a nopții îndeosebi în centru, nord și nord-est, precum și la munte.

cod galben furtuniVor fi frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului ce pot lua aspect de vijelie.

În noaptea de marți spre miercuri (2/3 august), manifestări ale instabilității atmosferice se vor semnala și în sud-estul țării.elie, averse și pe arii restrânse grindină. Cantitățile de apă vor depăși local 15...20 l/mp și punctiform 30...40 l/mp.

COD GALBEN CANICULĂ. În cursul zilei de marți, 2 august, vremea va fi în continuare caniculară în Dobrogea și cea mai mare parte a Munteniei, unde se vor mai înregistra temperaturi maxime în jurul a 35 de grade și izolat 37 de grade. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități, iar disconfortul termic se va menține accentuat.

Galerie foto

Comenteaza aceasta stire